Jump to content
Българският форум за музиканти

Уважение


Recommended Posts

Гледам една простотия написана в "Търсят се музиканти"- заключиха я но... интересно ми е ако бяхме всичките на живо а не прикрити зад клавиатурата, колко ритника щеше да отнесе автора на темата?... :) Явно уеб пространството вдига до небесата смелостта на разни нищожни човечета и "щом няма кой да ни скръцне със зъби си приказваме простотийки на воля".

 

Та идеята ми е в правилата на същия форум да се предупреждава да не се отправят подобни изказвания, щото се видя какъв е ефекта и какъв ще бъде... все едно аз да отида в някой форум по шах и да пиша "Търся партньор по морски шах, да не ме занимават разни недоразвити шахматистчета" Айде със здраве и пр. прекарване на НГ :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 59
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Прочетох темата и мога да заева, че тоя пич :godbless:

не е в час, обаче простотиятя май не ходи по животните :think:

Редактирано от f1_sound
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7thString написа:

Гледам една простотия написана в "Търсят се музиканти"- заключиха я но... интересно ми е ако бяхме всичките на живо а не прикрити зад клавиатурата, колко ритника щеше да отнесе автора на темата?...  Явно уеб пространството вдига до небесата смелостта на разни нищожни човечета и "щом няма кой да ни скръцне със зъби си приказваме простотийки на воля".

 

Та идеята ми е в правилата на същия форум да се предупреждава да не се отправят подобни изказвания, щото се видя какъв е ефекта и какъв ще бъде... все едно аз да отида в някой форум по шах и да пиша "Търся партньор по морски шах, да не ме занимават разни недоразвити шахматистчета" Айде със здраве и пр. прекарване на НГ

 

 

7thString,

Това се отнася до мен, защото аз съм "авторът на темата": "Търся слаби музиканти, за да ме вдъхновяват" в раздел: "Търсят се музиканти", която, не знам защо, бе преместена в раздел: "Проблемни теми", но както и да е!

Аз си намерих един такъв много, ама МНОГО слаб "музикант"... сиреч - не може да свири на никакъв музикален инструмент, та сега му разказвам малко по барабанки и пеене. Обаче... момчето има идеи, които ме кефят. Наш съфорумец е, но няма да го издавам, за да не ми го вземе някой. Той, ако иска, сам може да си каже. :godbless:

За да не съм голословен, ви представям една негова сурова идейка, която е правил на Reason 2.5. Аз имам нищожна намеса в миксинга.

 

Идейка: Clouds

 

7thString,

От думите ти разбирам, че не си прочел внимателно цялата "проблемна тема". Върни се пак в "проблемната_тема" и проследи всяка моя дума там, за да разбереш какво точно съм имал предвид.

Хареса ми и изказването_на_Edko, в което той казва:

 

"Има пари, има музиканти, има студио... Дали има хъс!?"

 

Хареса ми, защото според мен, когато у музикантите няма нови идеи, значи са изгубили хъса си за музициране. Свиренето е лесно! Особено компютрите доста помагат, както е в случая със споменатия по горе наш съфорумец, чиито идеи мислим двамата да развиваме заедно , макар да сме само с компютри на този етап. На живо обаче трябва да се свири... спор няма... и няма нужда от ритници, а от хъс (една много добра дума, от където идва и думата jazz ;) ). С два-три месеца усърдни репетиции по 4 ча́са на ден се влиза във форма... ти недей да береш грижа, но пък можеш да дадеш някой друг музикален инструмент, пък защо не и цяла репетиционна... знам ли те докъде си навлязъл в "музиката"?!

 

А сега, след като си се налсадил на идеята наречена Clouds, икскам да нахвърля няколко забележки по изказването ти, за което много те уважавам, защото ми провокираш мисълта и ме караш да творя...

Оставяме настрани граматичните грешки... всеки ги допуска в бързане да излее мислите си (виж редактирания от мен цитат по-долу).

 

7thString написа:

Гледам една простотия написана в "Търсят се музиканти" - заключиха я, но... интересно ми е, ако бяхме всичките на живо, а не прикрити зад клавиатурата, колко ритника щеше да отнесе автора на темата...? Явно уеб-пространството вдига до небесата смелостта на разни нищожни човечета и "... щом няма кой да ни скръцне със зъби, си приказваме простотийки на воля".

 

Та идеята ми е в правилата на същия форум, да се предупреждава да не се отправят подобни изказвания, щото се видя какъв е ефекта и какъв ще бъде...  Все едно аз да отида в някой форум по шах и да напиша: "Търся партньор по морски шах. Да не ме занимават разни недоразвити шахматистчета.". Айде със здраве и пр. прекарване на НГ.

Но казваш:

"все едно аз да отида в някой форум по шах и да пиша

Има много видове шах и шах-мата е само един от тях. :happy: Него ли си имал предвид става ясно по-натам в думите ти.

 

"Търся партньор по морски шах, да не ме занимават разни недоразвити шахматистчета"

Нали сам виждаш, че така написано, вече става ясно за какъв вид шах говорим и е съвсем естествено "да искам" партньор точно за този вид шах.

Да оставим по-смешният смисъл на така написаното, че едва ли не, ако не си намеря партньор по морски шах, ще бъда тормозен от някакви недоразвити шахматистчета. Схвана ли си "бисера" на изказването?! Или само си мисля, че си обикновен човек.

 

П.П.1

Разбира се, че можеш да отидеш във форум по шах и да искаш да обсъждаш само МОРСКИ шах, щом такъв партньор търсиш. Въобще доста неграмотно изписваш мислите си. Също както политиците в законите.

Аз съм си го написал: "Търся слаби музиканти, за да ме вдъхновяват", макар и само от това заглавие на темата да могат да се извлекат различни представи за това "какви" музиканти ми трябват и "точно за какво" ми трябват. :P

Айде чети си полекичка, че ми се яде мед.

 

П.П.2

Когато Моисей видял "славата" божия да сияе в клонките на пустинния храст и много се уплашил, сякаш тръбни звуци отекнали в главата му и така бога разговарял с него, започвайки с: "Муса, ке!", което значи: "Моисее, послушай", и от където идва названието музика, по-късно използвано и от древните гърци за вдъхновителките на творците - музите, 9 наброй, ако добре си спомням!?

Българите имаме и една много "антисемитска" дума дошла от името на някой си Моисей... (дано да е от някой Моисей от по-късно време, но за жалост май не е... ). Та тази дума е мошеник, а както знаете името на Моисей на "иврит" е Моше, а на арабски - Муса.

С тези две твърдения не можете да участвате в телевизионни състезания. Там такива въпроси не се обсъждат. Както и, учудващо, в този форум за музиканти!

Айдее да ни е весела и честита Новата 2006-а Година. :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

най безпристрастно само да попитам?

кво ти е точно определението за Слаб музикант?

 

и как точно очакваш някой да дойде и да ти каже,аз съм слаб музикант О,ти всевишни отвори ми очите!

 

уравнението е с много неизвестни и много смешки.

 

има много начина да кажеш нещо,може и да си се оплел малко с определенията.Предпочитам да си мисля това от колкото че желаеш да ''препишеш'' от някой.

 

...и ... няма смисъл да си търсиш слаби музиканти,послушай някой от големите,пак се отварят очите за много неща.

 

за на Моисей жезъла няма да коментирам нищо, че д ане се впускаме в дебати за истината на живота:godbless:

МИрВам!

С новам годам!

Редактирано от jFog
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@jFog

Слаб музикант е този, който е като мен. Едва да го докарва до 60кг. с дрехите и обувките.

Останалото мисля е ясно от самосебе си. Има музиканти и музиканти. Тия дето превъзнасят инструментите си и възможността им да се състезават със сикуенсера на аудио-софтуера инсталиран на компютрите им... примерно.

 

Музиката е нещо друго. Слаби музиканти за мен са тези, които така или иначе се опитват да свирят на нещо, но виждам, че идеята им изпреварва свиренето. Никой не иска да звучи като MIDI сикуенсър... ама нали за това има майстори на инструменти, усилватели, студиа и т.н. За свиренето могат да се вземат и музиканти като онези - симфоничните... ама както се казва: "Използвате на свой риск!". Та така...

 

@jRockoBG

Явно момчето е патило, като мен. За това и сега си предпочитам "слабите" музиканти, а не тези дето си мислят, че като са изсвирили някоя от табулатурите на Dream Theater (примерно) и вече мислят, че знаят какво е музика за тях.

Никога не може да има добри инструменталисти, щото партитури и табулатури - бол. Не можеш ги изръшна всичките, та да претендираш...

Виж обаче музиканти добри има, макар че много малко от тях го осъзнават... а и в повечето случаи не им трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пич съм слаб музикант, но със стил.

Защо, братче, аз нямам нужда от вдъхновение, защо мога да свиря три акорда, но с кеф и пичовете около мен да се кефят също.

Аз нямам някакво колосално послание към хората, което да предавам с моето изкуство. К'вото имам за казване са го казали нек'ви умни хора.

Вече си мисля, че съм единствения човек, който свири за забавление. И колкото повече хора се забавляват заедно с мен, толкова ми е по-весело. Естествено това не означава, че сме длъжни да се осираме...

Аре да токова и ходужество

НДК. Гръм в Рая... както казва един познат художник

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RockoBG,

Да не би да имаш 3-4 албума зад гърба си, за да можеш да го твърдиш това, че си имаш стил с трите акорда изсвирени с кеф?! Лошо няма, ама... чак пък стил. Дай нещо да чуя! Мен всъщност това ме интересува предимно като влизам тук в този форум - авторската музика. Останалото са приближения...

Спокойно де... няма да ти "крада" идеята. Пък и да съм я "откраднал" на дали ще разбереш... хехехе!

Аз пък имам нужда от вдъхновение, ти щом нямаш?!

 

Казваш:

Аз нямам някакво колосално послание към хората, което да предавам с моето изкуство.

Лошо, Роко, много лошо... Или много се подценяваш или наистина казваш истината... или си като СедматаСтруна - обикновен слушател... вероятно?!

 

Забавлението е само една малка част от това да правиш нещо... изкуство да речем. Нали знаеш, че 90% от хората си купуват музика и ходят на концерти, за да се забавляват, 9% - за да критикуват, и само около 1% - за да чуят наистина нещо (в този около 1% включвам и самите музиканти)...

 

Както повечето хора чакат празник някакъв, за да се напият (позабавляват) и само около 1% - да го отпразнуват. Лека шегичка, ама е ясно за какво иде реч.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

adXok, моето уважение към теб, но в качеството на какъв се изказваш? :)

Губи ми се нещо в позицията ти ... :)

Очевидно в качеството на Всевишния и ние всички трябва да черпим знания за музиката от него. :greenangel:

Особено ме изкефи изказването:

"С два-три месеца усърдни репетиции по 4 ча́са на ден се влиза във форма"

 

...в смисъл от "форма" до "форма" има голяяяяяяяяма разлика, само че тва за два-та (три! :D ) месеца ми се струва супер смешно, но все пак superhumans всякаквим, човекът може би е един от тях! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Ad... чел съм твои мнения, интелигентно момче ми се чиниш... да не би да имаш някое по-малко братче дето да ти влиза с ника във форума и да пише вместо теб? Сериозно, замисли се върху държанието си, върху вижданията си за света, за себе си и най-вече- за положението ти в този свят- тук, във форума има много некадърници, но има и още толкова талантливи музиканти- някои теоретици, а други- на които им идва отвътре(:greenangel:).

 

Хайде- предизвиквам те- дай ми линк към 10 твои парчета(изцяло твои, не с идеи от "слаби музиканти") за да видим в ролята на какъв ни пращаш "в мамата"

 

Сори, че ти го казвам, ама на комплекси мирише нещо...

 

П.П. Темата, която създадох нямаше нищо общо с теб- както каза РокоБГ за гузния :)

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ Delian:

Изказвам се в качеството ми на shitlisted user в този форум за музиканти

 

@ 7thString:

Да, гузен съм, щото наистина съм го направил.

Нямам собствени идеи... повечето са правени заедно с много хора... например с:

 

Paco de Lucia, Steve Vai, Opeth, Enchant, Korn, Равел, Де Файя, Стравински, Лист, сестра ми, няколкото ми бивши приятелки, няколко книги, двама-трима познати (мноого слаби ммузиканти), няколко странни сънища, от които аз просто извадих, това което ми изсвириха там разни хора... Това е! Собствени неща нямам! Обаче вдъхновението е важно...

 

Ако дадеш една електричческа китара (такава обаче, че да ми хареса, усилвателче и микрофон, пак обаче да ми харесат), ще ти запиша материал за 4 албума със средно по 10-ина песни. До една година ще ги запиша и 4-те, че и материал за 5-ти имам. Култивирал съм си ги от първата ми иедя от 1996-та, когато за пръв път пипнах наистина китара (Кремона, акустична). Разбира се веднага се отказах да свиря, но учудващо след 1999-а, взех че се справих. Малко ми е мъчно обаче, че ми откраднаха клавира... стар, ама за учебно инструментче вършеш работа. И взех, че пак се отказах! И ей го на, 2003-а си зех компютър... помага "момчето", ама го поплзвам предимно за другата ми страст - проектирането на сгради. И така... Но не ви пращам "в мамата", явно тук гузният е някой друг :) Не съм казвал подобна ругатня, щото мисля, че срещу колеги не е редно. На мен не ми мирише на комплекси, а на печената тиква с мед, дето съквартирантйт ми я донесе оня ден... страхотна е!

Радвам се, че темата няма нищо общо с мен, но и потребителят "Garry Moore" е казал нещо подобно, макар и доста по-рязко и грубо!

 

@ trendkiller:

Благодаря ти, че ме мислиш за Всевишния, но недей да го пишеш втори път, щото не е редно... просто сме различни същества!

Ами моята форма е такава, че да мога да си изсвиря идеите... на всеки инструмент, който ще запиша. Значи около половин година "влизане във форма". Не съм и супер-човек... даве едва ли свиря "по-добре" от повечето във форума, каквото и да значи това...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

RockoBG,

Да не би да имаш 3-4 албума зад гърба си, за да можеш да го твърдиш това, че си имаш стил с трите акорда изсвирени с кеф?! Лошо няма, ама... чак пък стил. Дай нещо да чуя! Мен всъщност това ме интересува предимно като влизам тук в този форум - авторската музика. Останалото са приближения...

Спокойно де... няма да ти "крада" идеята. Пък и да съм я "откраднал" на дали ще разбереш... хехехе!

Аз пък имам нужда от вдъхновение, ти щом нямаш?!

 

Казваш:

Аз нямам някакво колосално послание към хората, което да предавам с моето изкуство.

Лошо, Роко, много лошо... Или много се подценяваш или наистина казваш истината... или си като СедматаСтруна - обикновен слушател... вероятно?!

 

Забавлението е само една малка част от това да правиш нещо... изкуство да речем. Нали знаеш, че 90% от хората си купуват музика и ходят на концерти, за да се забавляват, 9% - за да критикуват, и само около 1% - за да чуят наистина нещо (в този около 1% включвам и самите музиканти)...

 

Както повечето хора чакат празник някакъв, за да се напият (позабавляват) и само около 1% - да го отпразнуват. Лека шегичка, ама е ясно за какво иде реч.

Пич аз съм посредствен плагиат! Свиря блус!

В тая музика има некакви химни, които се свирят от всички, но няма 2ма, които да ги свирят еднакво, просто хората са различни, оттам идва и стила. Понеже съм отрасъл в гората в пълна изолация от Блус музиканти, съм се научил да пия, свиря и мисля сам.

И понеже гората беше на село или както има една модерна дума " В ПРОВИНЦИЯТА" намам никакви угризения, когато се държа като простак, защото съм селянин. И в тоя ред на мисли държа да споделя, че жалкото ти копи/пейст изкуство не ме радва по никакъв начин, затова спокойно може да не го коментирам, а мога и да го псувам, но не го правя, 2-3-те твои инструментала намирам за посредствени, но както се подписва един пич "Некадърността е естествена човешка черта", съзнавам че е кофти да си лаик, но по кофти е да него знаеш.

Когато сме готови с бандата, в която свиря, ела да ме чуеш, ще ти пратя ЛС, да не пропуснеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Rocko,

т'ва, че си "посредствен плагиат" ние много добре го знаем... ама дай да го и чуем, та да се убедим напълно в "твоя стил" на плагиатство. Де са ти тилилейските творби?!

Копи/пейст изкуство ме изкефи като понятие... поне е изкуство, както сам признаваш!? Аз го смятам просто като улесняващ похват, нещо като клишетата по блус скаличките дето ги свириш като геометрични форми и сигурне не толкова като тонове или още по-малко като звуци. Сега сигурно си мислиш и, че блуса го смятам за нищо. Но... не е така. Просто народна музика бе братле. Ако щеш "транс-расова" операция да си направиш няма да засвириш блус. Виж с нашата си народна музика мове и да сполучиш, ама де да те знам българин ли си!?

Момче, младежо... Ако нямаш какво да кажеш на хората сега или тези които идват след нас, с каквото и изкуство да се заемеш, ще си останеш на ниво забавление и не мога да те уважавам за този ти избор!

Даже не е необходимо да тйрсиш какво да кажеш на хората... просто има кажи нормалните неща, които всеки иска да чуе, независимо от епохата в която живее. Вземи която песен си щеш... елементарни неща, дори ако трябва да са за бутилката с шльоковица. Нали така...

А ти мене уважаваш ли ме :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.