Jump to content
Българският форум за музиканти

Ros

Въпрос - калъф, китара и студено време?

Recommended Posts

Здравейте

да питам само проблем ли е ако с калъфа една вечер замъкна ел.китарата нанякъде, струните имат ли възможност да се скъсат или да им се повлияе от студът който бие навън ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами виж какво, винаги може да се случи най-кофтито, но, за да ти се скъса струна, някой трябва да хвърли нещо по китарата барабар с калъфа. А студът винаги оказва влияние до толкова, че да трябва да я настроиш наново. Аз лично като разнасям моята в студ после изчаквам малко да се климатизират струните, даже прокарвам ръка няколко пъти по тях, че да поемат от телесната ми температура (после така или иначе ще ги пипам, да си знаят от сега :D ) и настройвам. И свиря. :offtopic-001:

Edited by Fanatik_Priest

Share this post


Link to post
Share on other sites

аз съм си мъкнал акустичната китара в мек калъф при много големи студове, но съм стоял навън максимум двайсетина минути и след това я оставям в калъфа в някое не-много топло помещение вкъщи(входно помещение някакво, антре, коридор) да постои известно време и чак после я прибирам на топло :D не съм забелязал някакви изменения от това упражнение, но и както казах - доста съм внимавал :offtopic-001:

Share this post


Link to post
Share on other sites

мхм ясно. благодаря Ви!

Share this post


Link to post
Share on other sites

а също така да не правя нова тема ако може да ми кажете като сложа китарата в калъф, заедно с ръчката за изкривяване на звука, пречи ли нещо защото малко трудно закопчавам калъфа и нещо да не се повреди ръчката или китарата от това съпротивление със закопчания калъф ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако случайно нещо стане инцидентно ти изпадне китарата на лицевата страна удар по уами бара може да се окаже фатален за струните или тремолото.

 

Какво ти пречи да я откачиш и да я сложиш в предния джоб на калъфа.

 

Замисли се за постоянното напрежение което оказваш на пружините.... някои ще кажат че ще си прецакаш тремолото други няма да го кажат.

Винаги имай едно на ум.

НЕ ГО ПРАВИ!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.