Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос - калъф, китара и студено време?


Ros

Recommended Posts

Здравейте

да питам само проблем ли е ако с калъфа една вечер замъкна ел.китарата нанякъде, струните имат ли възможност да се скъсат или да им се повлияе от студът който бие навън ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами виж какво, винаги може да се случи най-кофтито, но, за да ти се скъса струна, някой трябва да хвърли нещо по китарата барабар с калъфа. А студът винаги оказва влияние до толкова, че да трябва да я настроиш наново. Аз лично като разнасям моята в студ после изчаквам малко да се климатизират струните, даже прокарвам ръка няколко пъти по тях, че да поемат от телесната ми температура (после така или иначе ще ги пипам, да си знаят от сега :D ) и настройвам. И свиря. :offtopic-001:

Редактирано от Fanatik_Priest
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз съм си мъкнал акустичната китара в мек калъф при много големи студове, но съм стоял навън максимум двайсетина минути и след това я оставям в калъфа в някое не-много топло помещение вкъщи(входно помещение някакво, антре, коридор) да постои известно време и чак после я прибирам на топло :D не съм забелязал някакви изменения от това упражнение, но и както казах - доста съм внимавал :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а също така да не правя нова тема ако може да ми кажете като сложа китарата в калъф, заедно с ръчката за изкривяване на звука, пречи ли нещо защото малко трудно закопчавам калъфа и нещо да не се повреди ръчката или китарата от това съпротивление със закопчания калъф ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако случайно нещо стане инцидентно ти изпадне китарата на лицевата страна удар по уами бара може да се окаже фатален за струните или тремолото.

 

Какво ти пречи да я откачиш и да я сложиш в предния джоб на калъфа.

 

Замисли се за постоянното напрежение което оказваш на пружините.... някои ще кажат че ще си прецакаш тремолото други няма да го кажат.

Винаги имай едно на ум.

НЕ ГО ПРАВИ!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.