Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с жужене на струна


Synysterr

Recommended Posts

Здравейте. Значи взех си китара тип Western. Понеже се уча сам, от интернет и няма кой да ме спре да направя някоя глупост, скъсах струна (6-та!) докато настройвах. Взех си нова, слагам я, но сега се получава един стържещ звук като ударя по силно... Идеи?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Взел си струна с различна дебелина от тази, която е била преди, по всяка вероятност.

Ако имаш шублер, идентифицирай дебелината на струните, с които е била китарата, и купи комплект струни(ако китарата е за метални струни тогава вземи фосфор-бронз или бронс, ако е класическа - найлонови) със същите дебелини и занапред ползвай само такъв размер струни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтиме, значи аз ходих да я погледна китарата. И аз си помислих че е различна дебелина, ама не е, проверихме я. Мен ме притеснява че той я е скъсал, като я е пренатегнал и според мен това може да е указало някакво влияние върху грифа(ама не съм сигурен, не съм много запознат с този тип китари...)Просто аз така като скъсах на баса като пренатегнах 1-ва и после трябваше да пипам тръс рода, ама тука няма...

Редактирано от rinti
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да кажа нищо така... само на свободна струна ли бражди, само на 6-та струна ли?

Откъм струнника долу, на еднаква височина ли е 6-та струна спрямо останалите. Ако пък фингърборда не е плосък, а има радиус, нормално високо ли изглежда 6-та струна? Как и е екшъна? Колко високо е откъм магаренцето? Нормално ли изглежда там? Като се натисне на 1-во и 12-то прагче, колко просвет има между струната и 6-то?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз бях за кратко и нямам много подробни набюдения, но не е само на празна струна, също и на 1-2 и 3-то прагче, нататъка мисля, че нямаше проблем. Същото е и на 5-та, другите не ги разгледах, ама на 1-ва май нямаше проблем. На струнника е както другите до колкото видях, за екшъна не мога да ти кажа, просто почти не съм пипал такъв вид китара. Иначе незнаех как се мери разстоянието от прагчета до струната(смъсъл на кои прагчета се натиска) и приложих както на баса ма 1-вото и последното и гледах разстоянието на 7-мо прагче, но ми се стори малко малко(но пак с сравнение с баса там е 0.6-1). Така че това е, ще му кажа да види как е на 1-во и 12-то...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новите басови струни за акустична китара си жужат при по-силен удар, нормално е. Като пораждясат ще се оправи, за добро или лошо. Някой, като мен, го намират за привлекателно. Разбира се, може да е някакъв друг проблема, но от това което прочетох, мисля, че не е друго. Явно си нов в цялата работа и е нормално да не си свикнал със звука на чисто нови струни, но след време ще свикнеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.