Jump to content
Българският форум за музиканти

Саксофон за начинаещи


Recommended Posts

Еми да, изглежда като добра оферта ма вече си взех китайския. Карам с него пети месец пък още нещо му няма и свири екстра. Може пък да съм уцелил :mellow:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Приятелю , не се лъжи да си вземаш Амати,сравнение с качествените китайски саксофони нищо не става от тях.Амати са пълна бутафория.Те нямат нито един инструмен професионална серия.А цените им ,на новите свирки са като на Селмер. Просто са една измислица ама пълна !!! Искам само да добавя че съм професионален саксофонист с доста опит.Свирил съм на всякакви боклуци но такива като амати няма.А за фалшивото мога да ти кажа със сигурност че Аматитата са доста по фалшиви от Китайскте.Така че дерзай братко,за теб е точно този сакс!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте,

 

Моя приятелка иска да се научи да свири на саксофон, но и трябват учебници с песни. Знаете ли откъде могат да се намерят ? Аз свиря на китарата и преди време в този форум ми помогнаха да намеря всички книги на Марков"Юбиса бизнес" в електронен вариант. Има ли нещо такова и за саксофон, дори на английски? Или сайт, като http://www.ultimate-guitar.com/, само че за саксофони?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Аз лично свиря с тайвански саксофон (Roy Benson) и преди да го купя свирих с различни марки напълно без предрасъдъци..след като събрах някакви пари за нов инструмент - пробвах много и най-различни марки...Amati, B&S, Selmer, Yanagisawa и ми стана ясно, че в рамките на до 1000-1500 Евро  и като съотношение цена/възможности везните натежават в полза на китайските и тайвански инструменти. Не на последно място трябва да се има предвид, че за тези пари можеш да си купиш добър телeвизор, таблет или гсм, но НОВ много добър музикален инструмент трудно - да не кажа и невъзможно. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Roy Benson саксофоните,освен,че се правят някъде в Азия,ами се произвеждат специално за деца-разположението на клапите,дори и ес-то на алта е съобразено с ръстта на децата.Ценовия диапазон 1000-1500 Евро,гарантира,че са правени в Азия,независимо марката-Selmer, Yanagisawa,Buffe...

 

 

Амати са прекалено скъпи за класа си.Но пък повечето китайски използват технология,която когато ти се наложи да дадеш инструмента за центровка или ремонт,разбираш,че трябва да купиш нов.

 

 

Пък туй с белгийските STAGG направо ме съсипа от смях. :slap:

...иначе професионалисти мноооого!

Редактирано от Es KarNET
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Здравейте, музиканти, любители или просто хора, които обичат музиката! Пиша в тази тема , за да не създавам излишно нови теми за едно и също нещо.Понеже темата се отнася за саксофон за начинаещи искам тук да споделя проблема при свиренето си на алт саксофон. Когато се упражнявам свиря цели тонове и много лесно започва да ме боли устата, предполагам ,че това е в резултат на стягане, но при всеки изсвирен тон започва да ме боли и после спирам за 5 мин., докато мине малко и пак започвам. Мисълта ми е какво да направя за да не стягам толкова и да не ме боли долната устна, може ли някой да ми препоръча някакви упражнения за звукоизвличането? Аз свиря цели тонове, но май това не е достатъчно, за да се оправи този проблем.Освен това аз не мога да свиря и по много време, защото се изморявам много бързо, естествено поради липса на нужната техника. Преди също така си бях извадила разни песни да свиря, но сега и тях не мога да изсвиря, както и да е.... Също така някой знае ли учители по саксофон в Стара Загора? Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...

Здравейте,

Начинаещ съм и обмислям покупка на собствен алт саксофон. Спрял съм се на тези два модела:

https://www.thomann.de/de/yamaha_yas_280_alto_sax.htm

https://www.thomann.de/de/thomann_tas350.htm 

Yamaha е 900 EUR и Thomann е 500 EUR. Струва ли си да вземам Yamaha-та  или като начинаещ няма да усетя разлика и по-добре Thomann с мундщук Ymaha 4C и да останат пари за уроци (и за каска и бронирана жилетка да ме пазят от съседите докато репетирам)?  В училището където ходя има TAS-150 Thomann и според учителя ми е добър инструмент а Thomann са с добро име и дори нисък клас инструментин имат приемливо качество. Така че изглежда избора е между два не лоши инструмента и търся второ мнение.  Ще бъда благодарен ако някой има опит с тези модели или поне марки, да сподели. 

Варианта с втора ръка го изключвам. Имам лош опит с втора ръка музикален инструмент и не искам да повтарям.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Вземи Yamaha Yas-280 ,няма да съжалявваш и поне 3-4 години няма да харчиш за ремонти и настройки,за мен това е минималното за всееки начинаещ саксофонист.После добър учител и много свирене.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.