Jump to content
Българският форум за музиканти

Учене на китара


Drummer_Nick

Recommended Posts

...Но не знам какфо трябва да науча... Просто не знам песни ли да свира... На акустична китара мн ме дразни звука че свиря някфи глупости......

 

До колкото разбирам ти трябва сериозна подготовка, щом питаш такива неща.

Най-добре е да потърсиш помощта на добър професионалист.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Според мен това, че момчето има голям мерак да свири на електрическа китара е напълно разбираемо.

Като получи електрическа и като се нарадва на шума, ще почне да търси акустичната - има си чар просто ;)

Всичко с времето си са казали хората.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

май не му се свири на китара вобще ако питаш мен ... има едно правило - каквото такова!!! Като не ти дават електрическа, еми ще се задоволиш

с акустична.

Баща ти щом те учи, накарай го да ти покаже какво може той, така ще се вдъхновиш и се опитай да го изкопираш. В началото прости песнички се опитвай да възпроизведеш. Примерно саундтракът на филма "Кръстникът" е страхотна мелодия, която съм сигурен че ще можеш да изсвириш, ако положиш достатъчно труд. Гледай други китаристи как свирят, наблюдавай техниката им и я сравнявай с твоята. В youtube можеш да видиш предостатъчно хора записали се с китарите си.

Но без желание никой не може да ти помогне ;) Само ще търсиш оправдания! Оправдание че нямаш електрическа, после като си вземеш електрическа, ще се оправдаваш че нямаш ефект (защото електрическа китара без ефект си е кажи речи озвучена акустична), след като си вземеш цялата апаратура, ще се надрънкаш няколко дена докато осъзнаеш че всъщност китарата не е магическа пръчка която като докоснеш и да научиш да свириш всичко. А щом те дразни звука на акустичната китара ... най добре хич не се захващай.

Амбицирай се, и си определи приоритетите. Ако желаеш да свириш на китара - можеш да се научиш дори и на най скапаната съществуваща, стига да не свири мега фалшиво и грифа и да не е като лък. На колкото по смотана китара се научиш толкова по добре, защото след като задобрееш и се сдобиеш с качествен инструмент, на него ще свириш с лекота.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Страхнотен коментар,Леков. :drummer:

Не че се хваля,ама не ми попречи фактора от 200 лева да науча какво ли не :singer: . Ник,не се отказвай от искането на електрическа,но Леков е напълно прав.Напредва се само с много труд и постояснтво(и жертвана кожа :) ) :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По-добре се откажи от опитите да убедиш вашите - няма да те послушат каквото и да стане. И моя баща така теърдеше и отказа да ми помогне да си купя първата електрическа китара. Но пък после самата китара има малко по-различна стойност, като знаеш, че сам си си я платил :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Abe pi4 vsi4ki burzame ama pi6em na КИРИЛИЦА! :D

Като бързаш не влизай да пишеш във форума,а пиши когато имаш време ОК?И друго не мога да разбера,значи ник-а ти е ДРЪМЪР тоест барабанист,посочил си инструмент барабани,а тука опяваш как ше пръснеш мозъка на баща си щото не ти купувал ел.китара.Да ти кажа ако съм на негово място и перце няма да ти купя наистина, защото наистина си нахален.Като не ти купуват друга китара,а си такъв мераклия научи се малко да свириш на нея.едно време като нямаше никакви китари сме се учили на кухарките на приятели и познати,а ти още не можеш да свириш и ревеш.Баща ти сигурно знае за какво става дума и щом е тръгнал да ти показва акорди,ами научи ги.Не знам с какво искаш да започнеш на китарата,предполагам с някакви любими песни,но за да можеш да ги свириш ти трябват основните акорди.Айде повече свирене и по-малко мрънкане ти пожелавам,пък като задобрееш достатъчно,ако не ти купят ел.китара и сам може да си купиш.Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре някой има ли желание да ми помогне да науча да свиря Кръстника на китарата ? Гледам в нета ама има само електрически гайдове... Няма акустични.. Не разбирам от табове и такива работи ! Ако някой иска да ми обясни на ЛС на ПРОСТ език.. Еди кое си прагче 5-6-то коя струна 2-ра 1-ва... Или някъде в нета да ми каже къде мога да намеря ще му бъда благодарен!! :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://guitar.about.com/od/tabchordslyrics..._guitar_tab.htm - как се четат таблатури

 

http://www.azchords.com/m/miscsoundtrack-t...tabs-60555.html - конкретна таблатура за саундтракът от филма

 

Успехи :thumbs_up: Повече труд и желание, по-малко мрънкане и скоро китарата ще бъде част от теб :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на Всички !! Извинявам се ако съм прекалил малко... Благодаря ТИ ЛЕКОВ !! За тея линкове веднага почвам да разучавам :) Ако имам въпроси ще ви питам Мерси пак за помоща! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Не знам, може и да греша в това си мнение, но все пак ще го споделя.

 

Преди 2 години (бях 8 клас) точно като теб исках електрическа китара, но нашите ми казаха, точно както на теб, че ако не мога да свиря на акустична няма да мога и на електрическа.Та, купиха ми акустична за 90 лева от Технополис (която впоследствие като я разчовърках разбрах, че грифа е от талашит, а тялото от пресован картон), дрънках на нея до 9ти клас, но общо взето нищо по-специално от smoke on the water, breaking the law и прочее.

9ти клас тръгнах на уроци, но след около 2-3 месеца се отказах основно, защото нямах желание да се упражнявам достатъчно.Просто акустичната китара не ме влечеше и това е.Като тръгнах на уроци ме учеха каква е "правилната стойка за китара" , от която гърба ми в края на урока така се схващаше, че едвам търпях да не стана и да си тръгна.Сериозно, ако не си извивам гърба напред и да подпирам крака си на някакво дървено трупче, нима ще свиря по-правилно, отколкото ако седна така, както ми е удобно?Учителят ми по китара беше пич (както явно са всички,лол), но винаги ще помня как, нали идвам на урока, дава ми там нотите да свиря изсвирвам ги без грешка и като свърших и ми вика "ами то беше грешно,щото стойката ти беше грешна", еми _)_ .Освен това, както казах по-горе, нямах никакъв стимул да се упражнявам и изостанах адски много от другите по отношение на упражненията от учебинка, по който се учех.

Та, тези неща тотално ме отказаха от акустичната китара, но все пак продължавах да си мисля, че ако свиря на ел ще имам 100 пъти по-голям стимул и ще свиря в пъти по-добре и се оказах прав.

Докато ходех на уроци, за 3 месеца научих всичко на всичко 7 ноти, а сега, като си дръпнах уроци от интернет, пича дето се явява учител за 5 минути обясни как да намирам абсолютно всички ноти барабар с диезите и бемолите от 1во до 12то прагче на всяка струна.

То реално е супер лесно и като ги сравних с нотите от учебника по китара всичко си се оказа точно.

И още малко за стимула.Тъй като сега с приятели сме решили да правим група и изглежда аз съм единствения, който е скаран с нотите, снощи в 12:30 си казах я чакай аз да науча поне базовите неща, взех си школата и изсвирих всички упражнения по ноти от 1во до 120то за половин час, а докато ходех на уроци бях стигнал до 60то или 70то преди да се откажа и това в рамките на 3 месеца.

Взех си китарта на 4ти декември, сега сме 13ти и от тогава до днес всеки ден съм се упражнявал по минумум 4 часа на ден (днес ще пропусна,защото имам много за учене, хе-хе), а преди да си взема електрическата свирех по максимум 15 минути седмично.

Просто не мога да си представя колко напред щях да бъда сега, ако бях почнал направо с електрическа, но както казват хората - по-добре късно, отколкото никога :godbless:

 

 

Така че, мисълта ми е ако не ти се свири на акустична китара, то ти никога няма и да имаш хъс да се научиш добре, освен колкото е нужно, за да ти купят ел.

 

Така че, намери таба на Cancion del Mariachi, изсвири го на баща ти и тичайте в магазина :P

 

И не купувай скуаяра, дето си го линкнал, защото е ташак.Ако ще купуваш китара, купувай заедно с нея кубе и дисторшън, не се мъчи през компа.

Аз като си купувах нещата просто извадих някакъв нечовешки късмет, защото китарата ми, която си я зех за 320 лева, я гледам в интернет между 400 и 600 долара, а кубето ми го таксуваха като 20 ватово, пък то всъщност е 40 и дори когато е на 3, като сложа дисторшъна, дето е на 2 и пода се тресе :singer: . Естествено звука не е като от някой маршал, но пък нито няма да изнасям концерти с него, нито ще записвам студийни работи.

 

Така че пожелавам ти успех с твоето начинание и се надявам да не загубиш 2 години свирня като мен :cheers:

Редактирано от Чукопад
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хей, ако искаш да си един от хилядите дрънкачи на ел.китара, които знаят 5 сола и 5 рифа и могат да изкарат 5 цели парчета и се мисля за китаристи започни с електрическа китара.

1вото и най важно нещо е запознай се със света на класиката. Образовай се!! Научи НОТИте, звукоизвличане, постановка и т.н Всичко което е в рока е дошло от класическата китара. Няма да ти казвам колко много от големите китаристи като Ричи Блекмор са почнали с класика и казват, че тази музика ги озарила за идеи в рока.

2ро научи малко хармония, акорди джазови.

После иди в ел.китара и се забавлявай.

Стига с тези праволинейни музиканти.

Запознай се с Сеговия, Джон Уилямс, чуй Пако де Лусия, Ал ди Меола, виж и Ингви Малмстийн.

Слушам по репетиционните как свирят и чувам само имитатори нискокачествени.

Одавна не е времето само да ръгаш дисторжена....

Неслушай хора които търсят на хляба мекото то нестава така...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всичко хубаво ( само дето, както винаги , въобще не съм съгласен, че трябва задължително да се започва с класическа китара- не че е лошо, но въобще не е нужно), но недей така с този назидателен тон :) . Според мен не отива на никого да говори с него, но за да го използва някой, трябва да е поне наистина да е много напред с материала

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Всичко което е в рока е дошло от класическата китара. ...

Хеле пък пентатониката. А Мешуга, Опет и Дрийм Тиътър съм сигурен, че докарват газове на всички закоравели класически корифеи (между другото аз съм започнал с класическа китара, преди около двайсе и няколко години)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.