Jump to content
Българският форум за музиканти

Саунд, за новия ми албум.


Recommended Posts

Китарата има отличен тон, може да се донамества по-добре като микс, но емулацията е много реалистична и 'жива'. Разбира се, 'тонът е в главата' и твоята фразировка и цялостен маниер на свирене ще се разпознае от километри, но абстрахирайки се от нотите, този китарен звук е попадение.

 

Барабанчето още ми избива и басът ми е доста мътен. Много са възможните причини за него, но сега само се разпознават височините на нотите, което е само първа стъпка над тотално размазания бумтеж. Т.е. изпълнява си хармоничната функция, но не и ритмичната - за което трябва да се чуват форманти, атаки, динамика. И чак после, следващата степен е да 'живне', да има 'свирач' зад тоя бас (пък дори да е виртуален). Не басист-солист който се пречка с китарата, а просто добър басист. :D Далече е още от това този бас.

 

Може би заради барабанчето и баса, а може и поради собствените и параметри, касата се чува предимно 'по подразбиране' (всеки слушател я има в главата си, но я няма в микса). Не да е 'по-силна', а да участва по-отчетливо в groov-а.

 

Понеже говорим за 'звук на албум', в него вероятно ще има много китари с различни звуци; не се съмнявам, че всичките ще ги докараш добре. Но общото между различните парчета, т.е. звукът на албума - ритъм секцията ще го определи, та затова - повече внимание на нея в 'програмната' фаза на албума, когато му дефинираш цялостното звучене.

 

Опитай да поработиш над един микс без никакви китари като начало. И без клавири - само барабани и бас. Когато това зазвучи "убийствено', като самостоятелна музика - почваш да мислиш къде да отвориш (честотно и пространствено) място за китарни партии. (Сега ми се струва, че си драснал набързо ритъм секцията, защото си нямал търпение да засвириш на китара :) )

 

Или може би имаше предвид - китарен саунд за новия албум?

 

:hooray:

 

.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите!

Скоро чакам новия ми бас Ибанез. И ще презапиша баса.

Този сега е едни семпли 10 МБ големи :)

 

Имам предвид цял саунд :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз слушах на лаптопа ми и едва ли е добра референция. Но и в това парче Митака си звучи като себе си. Под Фарм, Над Фарм или Гитар Риг - аз го 4увам по един и същи начин :thumbs_up: Парчето си е много гот. Завършай го и това е!

 

Поздрави!

 

П.С. Снощи с един колега слушахме в бара (в паузите) Joe Bonamassa ... Убийствен блусар, убийствен тон ... Чудим се с кво свири - търсим в нета и кво намираме - свири с какво ли не - с Лес Пол некъв негов модел, Мюзикман модел Петручи, Мюзикман модел Стив Морс, некъв мюзикман негов къстъм модел (не сериен), двуглав Мюзикман пак негов къстъм ... Апаратури Богнер, Маршал и некви други къстъм хави ...

И след всичката гора от китари и планини от апаратури - човека звучи и свири като себе си! Това е - с каквото и да свириш търсиш своя си тон и дори и да има разлики, те ще са супер минимални, и ще се загубят мевду фразите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И на други места в нета съм срещал мнения да се използва "като първо стъпало" и след това от analog out да отива в друга карта. Действително ли има такова подобрение и в какво точно се изразява?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не, изобщо не го ползвам като хардуер!

 

 

Ето още един микс.

За критики.

http://www.nalbantov.com/mix_dimi-1.mp3

Редактирано от Black Bird
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.