Jump to content
Българският форум за музиканти

Seymour Duncan Shpr-1b P-rail Bk


Pwnzorafied

Recommended Posts

Здравейте.

 

Имам китара Vintage SG VS6 с усилватели Wilkinson.Реших да ги сменя...Значи 1во попитах 1 приятел с какви да ги сменя,той ми предложи SEYMOUR DUNCAN SHPR-1B P-RAIL BK (ето и сайт) http://www.thomann.de/gb/seymour_duncan_shpr1b_prail_wh.htm .

 

Свиря Ozzy,Sabbath,Judas главно.Той се опря на факта ,че early Sabbath са свирили с p90 pickups,а този е p90 + rail in one (което си нямам и на представа к'во значи)

 

Та някой има ли впечатления от този адаптер,и също така приемам всякакви предложения за адаптери.

 

 

П.С Как ще звучат active EMG's 81/85 нa SG?Никъде не съм срещал такава комбинация?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно никакъв смисъл не виждам да слагаш Р90-ки или нещо подобно. Сложи си един нормален хъмбъкър и си тип топ. С активни ЕМГ-та ще звучи добре. Аз съм с ESP Viper 400 (SG копие на ESP) с такива и съм доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре в смисъл на ? Активните адаптери не са панацея, има неща за които не са най-доброто решение (примерно наистина олд-скуул Сабат звук) същото се отнася и до двойните. Зависи какво търси човека.

 

Конкретно за този адаптер: като решение е доста универсален. Хем си имаш хъмбъкер, хем можеш да го разделяш на Р-90 или на единичен адаптер (това е което значи Р90 + 1 койл). Всъщност това е хъмбъкер съставен не от две единични намотки, а от една Р90 и една единична намотка.

 

Готин е, става за всичко, но имай предвид че като хъмбъкер е с доста висок аутпут (бързо започва да криви) - това си е директно последствие от това че едната част на адаптера е Р90 а не стандартния единичен магнит. Освен това, за да му използваш пълните възможности, ще трябва или да си сложиш push/pull потенциометри и някой да ти измисли схема, или още едно ключе като за адаптерите, от което да избираш единичен/хъмбъкер/Р90...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

но имай предвид че като хъмбъкер е с доста висок аутпут (бързо започва да криви)

Това не е така. Адаптера много наподобява на паф като звучене и е доста слаб.Ге(й)на му е много слаб и не става за метъл, особено ако е по-тежък.Много блуз има в тоя адаптер. ;)

Преди време един приятел монтира точно такива адаптери и затова съм запознат.

Ето я и самата китара, на която са монтирани адаптерите.

pic0577.jpg

Редактирано от EAmechaniX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте!

Използвам темата да запитам, къде евентуално може да се намери такъв адаптер http://www.seymourduncan.com/products/electric/stratocaster/vintage/alnico_ii_pro_f/, координати на магазини, сайт? Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Колега темата е от преди година и половина, някой просто не иска да спами и я иазползва!

 

@maxim09: Във В. Търново си има музикални магазини провери там, иначе има теми във форума, раздел "Говорилня", поръчки от "странство", поразгедай темите за "Поръчки от Thoman.de" и банера на RockShock,който се появавява на всяко второ "кликане" отгоре ... ама кой да чете и да се интересува!

 

Поздрави!

Герги

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.