Jump to content
Българският форум за музиканти

Лампова глава...


MR_STENCH

Recommended Posts

Здравейте. Дялкам един усилвател от известно време, реплика и не съвсем на MESA и ми е интересно да чуя мненито ви за звука. Вече пусках няколко семпъла в раздела за изработка и ремонт, но тъй като аудиторията там е по-ограничена реших да постна няколко и тук. Впечатленията ми от лампови усилватели са ограничени да не кажа нулеви, а знам, че има хора тук които са чували доста неща включително и оригиналът :thumbs_up: и всякакви впечатления, коментари, препоръки са добре дошли. Семплите са кратки, но мисля, че достатъчни да се долови "характера".

 

Китарата и постановката могат да се видят тук:

 

http://www.4shared.com/file/154095595/e29c.../IMAGE_030.html

http://www.4shared.com/file/154095596/7b95d0f0/IMG_2342.html

 

Евтино Strat копие с noname Hummbucker на бриджа с висок аутпут. Микрофона е Behringer Ultravoice позицията се вижда. Първо нещо кратко китарата директно в ампа с Gain на около 10ч. Корекциите са: Ниски на 2ч Среди на 12ч Високи на 3ч. Мастър-а е на средата което е около 15W върху говорител Celestion G12L-50.

 

http://www.4shared.com/file/154108766/cbaf...__1_Sample.html

 

Kато пост-обработка има само reverb. Скалъпих набързо и един Overdrive педал копие на DOD-808... прочетох тук там, че го предпочитали за Boost и записах нещо и с него. Драйва му е намален почти докрай тонът на около 3ч. Определено ампа звучи по-стегнато с него.

 

http://www.4shared.com/file/154108808/7111..._2_Sample7.html

http://www.4shared.com/file/154108744/1797..._3_Sample9.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ооо доста добър тон си направил, представям си го в микса, как ще звучи леко резнато отпред и с компресийка... трепач :rulez::rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво за ентусиазма - звучи много яко, "почти" като Меса! Макар че лично на мен най- ми допаднаха първите семпли, които пусна в другата тема - на преампа по Солдано, преди да го моднеш. Следях с интерес проекта ти за "главнята" и резултатът надминава очакванията ми! Още веднъж поздравления и много здраве на комшиите :virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря :) И аз самият не бях сигурен какво ще се получи, но... инат излязох :yes: . Тези дни довърших клийна (не че ще го ползвам много де) :) . Ще добавя нещо та да се чуе, че може освен да грачи и да дрънка....

 

Clean

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек, това е почти 1:1! Направо не е за вярване колко е близо "самоделката с лампи за 25 лв" до звука за милиони на Металика! Да живей DIY!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко днешни проби в микс с 4 трака. 2 пълно ляво и дясно с Boost и две на по 60% без.

 

Бъркоч

 

:greenangel:

 

 

а можеш ли да споделиш как точно си ги микснал 2 по 2 с какви закъснения и какви ефекти си слагаш, защото ме кефи как звучи широко :hysterical:

Редактирано от yellow nEuphoria
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе човек, това е почти 1:1! Направо не е за вярване колко е близо "самоделката с лампи за 25 лв" до звука за милиони на Металика! Да живей DIY!

 

^^ :greenangel: Точно това исках да постигна и донякъде докажа на себе си и не само... че и с по-скромни средства може да се постигне сносен резултат. Разбира се, че винаги ще има разлика от професионалната техника, но да не забравяме, че някога и тя се е родила по точно този начин ;) . Не веднъж съм ставал "черен" с мнението си за самоделките... радвам се, че има хора които споделят DIY идеята и се радват на резултата :hysterical:

 

@yellow nEuphoria, Това, което чуваш е записано доста простичко.... за себе си съм установил, че колкото по-малко човърка човек китарите, толкова по-добре звучат.. особено за по-тежички стилове. Няма ефекти, няма компресори, няма реверби. Пускам трака записвам едната китара, после втора, трета... в случаят са четири. Пан-вам двете от тях напълно в ляво и дясно а другите две на по 60%. Панорамата си е в въпрос на вкус... следва EQ и Noise Reduction от Cool Edit - последният, неизбежен при евтини адаптери и висок Gain :thumbdown:.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направо не е за вярване колко е близо "самоделката с лампи за 25 лв" до звука за милиони на Металика!

 

Само дето самоделката не струва тези 25 лева а много повечко....

 

Да живей DIY!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^В никакъв случай не искам да обезценявам труда на автора (както и помощта на доказани лампови корифеи), просто го цитирах (съвсем свободно) от другата тема: "моят Anal Rectifier с лампи за 25 кинта е почти готов". Винаги се кефя, когато Давид пребива Голиат с прашка, въпреки че по пости трябва да сме милостиви ;) .

Редактирано от DYLGIQ
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко сме офтопик, но... да внеса и аз яснота с цел да не подлъжем някого. Естествено, че не струва 25 лева. Толкова струват само всичките руски лампи в нея, и понеже там някъде е цената на само една "маркова" 12AX7 ми се стори забавен и показателен факт :cheers2:. Не съм правил точна сметка... захранващият траф го имах... изходният навих сам... кутията от донор... частите в него обаче със сигурност не надхвърлят 100-те. За говорителят и сандъка дадох 80. Всичко останало е мой труд, който обаче извърших в свободното си време в което иначе бих се мотал :drummer: и не го отчитам като загуба на средства. Ясна ми е разбира се цената му ;) . Та... при всички положения за вложени пари колкото за един процесор нисък клас... резултатът си струва и Голиат ако не пребит, то поне беше сериозно насинен :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миксчето е на 6. Докарал си го ;) . Сега я видях и другата тема. В крайна сметка на коя схема се спря за 2те ГУ-50, че и аз искам да спретна нещо подобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В микса звучи доста добре, наистина.

Малко само ми е прекалено стържещ, което може да се оправи ако му намалиш малко високите от китарата (преди ампа).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.