Jump to content
Българският форум за музиканти

домашен инструментал


Recommended Posts

http://www.4shared.com/file/152194562/eb50...ova_basche.html

 

Мисля, че предупредих - няма да чуете нещо пипнато, готово, добре записано. Върти ми се в главата едно басче от много време и понеже днес ми върнаха баскитарата я вкл. и се раздрънках. Обаче нещо ме обзе едно вдъхновениеее, не си е работа - та записах в/у басчето и някакви китари. Това за половин час. После още един час го смесвах и му разказах играта окончателно. Поне динамическото развитие се запази донякъде, щото друго развитие няма - импровизация в/у проста басова линия. :)

След тези обяснения - който има нерви да слуша. А, пардон клатя и е в 7/8, което смъква слушаемостта с още 3 пункта. ;)

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

интерестно !не бих казал оригинално но определено си личи твореца:rulez:бих му сложил нестандартни барабани и едни странни звуци да го отвеят краино ...може би дори народни психоделик вокали ;) ти си знаеш все пак поздрви от мен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А, пардон клатя и е в 7/8

Никой не го интересува личния ти живот! ;)

Идеята е страхотна и мисля , че контурите са очертани.. Допада ми както обикновенно..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Де, да беше каквото си мислиш... :hysterical:

Мдаа, ужасна мазня съм направил пак. Първо трябваше да изчистя темата, че да застане по някакъв начин, ама не щях по разни съображения. ;) То по принцип мисля да е с барабани, ама не мога да програмирам такива, ще трябва някой да го свири. И разбира се ще има някакво развитие - не само сол и ла, баси... Благодаря за вниманието, по-смело с критиката, може да ми дойдат свежи идеи. Ъъъ... м/у другото някой иска ли да ми прати тракче с няколко минути барабани в 7/8 по негов вкус. Имам предвид правени на програма, разбира се. Та да стане някаква копродукция. Тогава ще го изсвиря по-читаво, обещавам. :)

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

колега аз мога да ти го изсвиря със синтезаторни барабани, без да се налага да презапизваш,директно вурху трака но все пак не съм изрода който ми се иска да съм за да вкарам ритъма който ми звучи в главата докато го слушам :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми то басето лесно се развива, ама нямам под ръка петолиние да ти го драсна :) . Иначе ако Ранкович му прасне една просто.рек история отгоре, ще стане мулто симпатико :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеята ми е да има трак с ритмични/поне/ барабани, после аз да изсвиря всичко отгоре наново, че така е мърляво. Колегата flisk каза, че ще пробва да направи някакви барабани, но ако Н. Ранкович иска, да драсне някакъв рек. отгоре. Бутео, да ти пратя едно петолиние? :) Почва да става забавно. Идеи приемам всякакви. :)

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://www.4shared.com/file/152599788/ff79...izard_king.html Вкарах му малко доорс елемент натам ме подведе интрументала като изпрасках барабаните и органа :) Това ми е настороението днес може би заради махмурлука от вчера :greenangel: Колега надявам се да ти допадне и все пак парчето може да се разработи на много начини и много по-различно :thumbs_up:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Я какъв купон станал. :greenangel: Ако някой ден го запишем като хората може и на парче да заприлича.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми харесва парчето! :thumbs_up: Браво, Боби!

 

Само басът малко ми е силен. Хубаво ще да е така и така използваш този такт, да добавиш някаква лека фолклорна бленда.

 

А да отбележа, че по средата мазната китарка много ме кефи! :greenangel:

 

 

 

Много веселяшки джем се заформя тук! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

yotzzo! Не клатиш. Това че парчето е в 7/8 не само не смъква а напротив вдига слушаемоста.

Аз бих казал - измисли му силна мелодия и форма на парчето, т.е. какво кога и как в какъв ред се случва. Не му пречи че има два акорда - достатъчно добра атмсфера създава и така както е. Не се притеснявай от това което си написал (измислил, записал,изсвирил) имай малко самочувствие и вярвай в това което правиш - за да ти повярват и останалите!

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря за вниманието и отношението! За силната тема е ясно - тя започна да ми се оформя в главата още докато го свирех, но го оставих в суров вид. Относно самочувствието - имам си, затова като съм изсвирил нещо не както трябва не ме е страх да си кажа. :) Друго - предупреждавам хората какво ще слушат, защото метал аудиторията е преобладаваща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че метъл аудиторията тук е отворена и за други стилове, така, че няма к'во да се притесняваш - екстра е темичката и на мен доста ми хареса! B) Не знам защо, но първия запис ми напомни леко на музика към няква олд-скуул анимацийка, а варианта на Ранкович с перкусиите и клавира + гласовете доста интересно допълва темата! :) Вярно е вкарал леко хипи-джази настроение... ако се добави и един етно вокал на моменти - ще замяза на world парче... само накрая да не стане манджа с грозде ;) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.