Jump to content
Българският форум за музиканти

Boss Gt-10 Vs Pod X3 Live Vs Digitech Rp1000 Vs (подобен процесор ако някой се сети)


Panov

Recommended Posts

Чуда се между трите изброени педалиери, които не са ми толкова са свирене в къщи колкото за свирене с банда в лайв ситуация или по време на репетиция.

 

Ако знаете за друга хубава педалиера със цена около 900лв.

 

А, и ако може кат давате съвет да не пишете например "Лайн сикса е най-як" ами по скоро какво може, какво не може и/или защо например е добър за живо свирене с банда (това го повтарям защото е важно, да не стане да свири яко в къщи и кат го набримча докато свира с бандата да се окаже гаден)

 

Също така знам че зависи от личен вкус кой е най-добър, защото и трите са добри, но така някак си мога да добия представа на къде да се насоча.

 

Иначе свира стилове блус, блус рок, рок, хард рок, и метъл, но най вече рок. Предпочитам освен това качеството а не количеството, демек ако някой процесор има 99999 ефекта, емулации и тн, но за сметка на качеството, ще предпочета по добре звучащия, освен това търся някой който е здрав, да не земе да се счупи на първата репетиция :hysterical: (не че ще го блъскам ама се пак). А и да не пропусна също така кой най-лесно се ползва или кой ще иска най-малко ръченица върху копчетата докато си пусна ефекта, че трябва лесно да мога да сменям бленди по средата на парчето, примерно от ритъм на лийд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

За повечето от изброените от теб стилове и в условие на свирене на живо, никой от процесорите не върши работа на добро ниво, поне според мен. Съжалявам, знам , че не това искаш да прочетеш, просто лично мнение. Явно драйва ти е много важен и освен ако не свириш предимно хай гейн метъл ( а ти споменаваш блус, блус рок и тн) , драйва при свирене на живо ( силно ) и с група е това което най много се дъни при процесорите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно за драйв и някакви по блусарски тонове си ползвам кубето, плюс това аз винаги мога да си купя специално камионче за целта.

Сигурно 90% процента от времето е включен дисторшън някакъв. Тоест че аз ефекти ползвам доста. Иначе щях да си зема камиончето и готово :hysterical:.

 

Иначе какъв процесор за лаив препоръчваш?

Редактирано от Panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

POd X3 live е перефетктен според мен свирил съм с него за мен това е процсора , за другите 2 не мога да ти кажа нищо чувал съм Boss Gt 8 който до колкото знам е същият като 10 (дано не бъркам който и ма и 2-та той знае) личните ми впечатления са за Х3 все пак скоро време ще си го копувам , а Digitech имам от малките класове RP 200 и е брада , ся за високя калс предполагам , че ще е мн хубав , но не мога да бъда компетентен !

НАмери начин да разцъкаш и 3-те да видиш на кой симулацийте ще ти допаднат най - много .

POda има софтовера който улеснява много боравенето с него , включваш го към компа и от там правиш ефекти , а не да клечиш над него и да въртиш копчета като ... Можеш да го използваш за бас универсален е , както и за вокали , не искам да го хваля излищо пак ти казвам само него съм пробвал от 3-те но бях очарован.

Здрав , здрав колко да е здрав , ако му скочиш отгоре не знам какво ще стане :punk_guitar:

Можеш да го зиползваш като Sound Карта дова е също мн готин + можеш от сайта на LINE 6 да свалиш и други симулации на кабинети ампове които ги няма в стандартния му софт. е но се плаща !

Дано ти свърша някаква колкото и малко информация , който го иам да казва , както съответно и за другите 2 :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Принципно за драйв и някакви по блусарски тонове си ползвам кубето, плюс това аз винаги мога да си купя специално камионче за целта.

Сигурно 90% процента от времето е включен дисторшън някакъв. Тоест че аз ефекти ползвам доста. Иначе щях да си зема камиончето и готово :punk_guitar:.

 

Иначе какъв процесор за лаив препоръчваш?

 

Да, и аз мисля, че е най правилно да се използва драйва на кубето, когато става въпрос за блус и подобните му.

За съжаление, не мога да ти препоръчам процесор, не ми допадат и ги познавам много малко, но тук има хора, които са на ти с тях, не се съмнявам, че ще те упътят подробно

 

Аз лично ползвам за лайв три драйва ( Fulltone OCD, Fulltone Fulldrive 2, Xotic BB+,), тремоло TCelectronic Vintage tremolo, MXR Carbon copy analog delay, Boss CE 3 хорус, Dunlop Cry Baby, ISP Noise Decimator и 50ватов амп. Те ми вършат чудесна работа за музиките , които свиря, но искам да спомена, че за мен никога не е било приоритет да използвам сложни бленди. За хора, на които е нужно едновременното изклюване на един драйв, включването на друг и в същото време промяна на дилей време например, моят начин на работа би бил много неудобен без допълнителни ефект луп устройства

 

Лично, ако трябва да използвам процесор бих взел Бос, Диджитек са ми неприятни повече от другите що се отнася до драйв, а Лайн6 винаги са ми звучали кухо. Но това са лично мои наблюдения и то далеч не върху цялата гама процесори на фирмите, а върху някои определени модели

 

п.п. В предния пост забравих да добавя :punk_guitar:

 

Процесорите не са никак практични в лайв ситуация ( за мен де) , защото саунда им се прави много комплексно и зависи от стотици параметри. Правим го старателно в къщи и звучи супер, когато е тихо или в стаята или пък го настройваме на репетиция с групата. Но китарата звучи различно на всяко място и най вече със всеки различен микс и като излезем на сцената, често се оказва, че всъщност звукът ни не е подходящ (потъва, избива, тънее, много ривърб, малко дилей и тн). Ако използваме добър амп и свестни педали ( или пък само ампа) корекцията е въпрос на 5 секунди и връткането на няколко копчета, с процесор промените се правят бавно и си е ходене по мъките. Разбира се пак лично мнение

 

Сори за офтопика

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От всичките изброени ,нито един не може да се сравни с Rocktron Utopia. Няма 99999 ефекта и преампа ,но всичко ,което има е на високо ниво. Обхваща целия стилов диапазон ,от клийн до брутални и тежки стилове.Нищо излишно няма в него. Много практичен и удобен за употреба,лесен за разучаване. Свирих в една група и другия кинарист беше с Бос Гт,просто неговата китара не се чуваше ,потъваше в сунда и трябваше да се усили доста повече за да се разбере нещо от звука му. Това са моите впечетления. Друг добър процесор е Вокс Тонлаб,но според мен въобще не сава за по-тежки стилове.Силата му е в клийн и крънч симулациите.Всичките процесори съм ги притежавал и споделям от практически оппит. Ако и това не те задоволи като звук ,следва класно лабмпово кубе и класни педалчета,но естествено това е доста по-съкъпия вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз сега съм с Fender Hot Rod Deluxe със оригиналните крушки така че кубето го имам. На мене ми трябва процесор, за да не си купувам десетки педалчета, по компактно и лесно за пренасяне и сетъпване е процесор. И също така аз не съм по много сложните бленди ами по скоро ми трябва процесор бързо да мога да превключа от ефекта за ритъм към ефекта за лийд например. Така че кат трябва да свира солото, да натисна бутон и да съм вече с верния волюм и бленда.

 

Иначе аз съм си фен на педалчетата, но просто не ми се мъкнат хиляди жички и играчки всяка репетиция пък и да ги сетвам ъп и така на татък.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За целта един педал борд върши чудесна работа и е голям, колкото флор процесор. Личното ми мнение е, че ако вече имаш лампово кубе, процесора не е стъпка в правилна посока. За парите, които ще дадеш за него, можеш да вземаш няколко педала, които наистина няма да имат толкова много възможности, но пък съм убеден, че ще звучат по добре, поне що се отнася до драйв. Но разбра се , не ме разбирай погрешно , не искам да те разубеждавам да си купуваш процесор :punk_guitar: , това си е изцяло въпрос на вкус и ти си знаеш най добре какво искаш.

Успех с гиъра

 

п.п. Колкото до ефекта за ритъм и превключването към соло саунд, това се прави много лесно с помоща на два драйва или пък драйв и бустер, включени последователно. Един драйв се настрйва за ритъм саунд, при включването на вторият се вдига гейна и нивото за соло. Аз поне така го правя

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е че наистина педалите имат по здрав саунд, но трябва да им се копуват батерии. Знам че мога да им пусна захранване, но то прецаква леко звука и това ме притеснява. Ако има решение по този въпрос направо зимам някво куфарче, пълна го с педали и готово :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да дам мнение само за GT10 - kolio е прав, че е голяма игра да го настроиш за различните ситуации, но не е толкова голям проблем ако ползваш една и съща апаратура (кубе, комбо и тн.)навсякъде. Най-важното нещо е процесорът да е винаги включен в ретърна, тоест да разчиташ основно на неговите корекции и никога да не го ползваш включен в централното, защото мазнята ти е гарантирана ако го направиш. GT10 има изключително много опции, много прилични драйвове и е доста user friendly. В youtube има доста дема направени от маниака Rob Marcello, те ще ти дадат доста добра представа за машинката. :D

Редактирано от racerx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

още нещо за Лайн 6 да кажа само...

 

Функцията Дуал тон сцепва и дори само поради този факт забива в земята останалите процесори в този клас. А за звука на лайв не съм много съгласен че е по-трудно да си пооправиш ефектите на процесора отколкото да си врътнеш копчетата в чейна и тези на усилвателя (ако няма саунд чек и с на Сатаната педалиерата процесора или рака да си пак ще е брада саунда). За аналоговия звук няма какво да спорим кое е по-добро, въпрос на вкус.

 

П.С. аз свиря на бас и мога да кажа че точно за 2 часа пробване си направих саунда който търся и от тогава не съм бутнал нищо по процесора. Притежавам и Диджитех БП200 и освен Хоруса Уамито и Фленджъра всичко друго е брада. Дори бих добавил че на Диджитек Уамито е единствения ефект които си струва поне за мен всичко друго го има в по-добри варианти (това е разбира се лично мнение).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко е клиширано но иди в магазините и ги чуй! В краен случай пусни тубата и гледай там. Няма човек който да може по-добре от теб да знае какъв звук точно ти харесва. Както казва Кольо може да се окаже, че изобщо не ти трябва процесор. Аз имам един и го ползвам само за ефекти. Ако ти кажа купи си го него после е много вероятно да кажеш "защо го слушах тоя" :D

Иначе ако някой ми е опрял пушка на главата и трябва да избера един от трите - избирам БОСС-а.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да аз естествено няма да си купа процесор на сляпо (или по точно на глухо) без да съм го пробвал, просто исках да видя какво мнение по въпроса имате и вие защото това би било полезно. :nono:

 

Ми ако има още мнение по въпроса нека да се сподели защото ще мине сигурно поне седмица две докато реша окончателно. Освен това ако реша диджитека да зема него го няма в бг и не знам.

 

На мене ми е интересно малко да разбера лайн 6а що за чудо е защото едни ми казват че бил зверски, други че имал много ефекти и тн ама качеството съквало и не знам. И пак напомням че процесора не ми трябва за вкъщи ами за в банда където ще е набичен яко :offtopic-001:

Редактирано от Panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BOSS ME-70

 

Boss_ME-70.jpg

 

Същата работа като GT-10 , но опростен , обаче качеството на звука е същото , а цената почти наполовината на GT-10.

 

 

Имаше преди бая време едни Digitech RP21D с лампа , бяха убиец ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.