Jump to content
Българският форум за музиканти

Разликите между два Gibson-а


pepata

Recommended Posts

Здравейте, ще купувам Gibson, и искам да питам разликата между Gibson Les Paul Studio EB CH Ebony и Gibson Les Paul Studio AW Gold HW Alpine White само в цената и цвета ли е? Alpine White ми харесва повече, но не си заслужава само за цвета да давам 200лв отгоре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От описанието в сайта който даваш, бих си извадил извода, че черната китара няма палисандров фингърборд. Но мисля, че това е по скоро странно написано, защото досега не съм виждал такът Гибсън. Така, че според мен, разликата е само в цвета. Не съм 100% сигурен

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ми и аз не вярвам да има разлики, доколкото знам това са си просто стандартни цветове за студиото. Ама пък от друга страна Гибсън май не слагат различни цени заради тази разлика в цветовете. Остава различната цена да е определена по някакъв начин от musicstore (ако например бялата се продава повече да са и вдигнали цената, знам ли ...) или аз да бъркам и да има някаква разлика.

 

Може да пробваш да ги питаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

.. пък от друга страна Гибсън май не слагат различни цени заради цветовете....

Слагат.

 

Към оригиналният питащ - човек, ако ти харесва повече бялата като цвят си заслужава да се бръкнеш с 200 лв. повече - просто е :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към оригиналният питащ - човек, ако ти харесва повече бялата като цвят си заслужава да се бръкнеш с 200 лв. повече - просто е :hysterical:

Хаха, просто е ако парите растяха по дърветата, ;) това в кръга на шегата разбира се, имаш право 200лв където с тях там и без тях.

Благодаря на всички. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти! Избора е добър. Да цената е заради цвета и заради позлатеното - друга разлика няма.

Ако производството на бялата е преди средата на 2008, също така ще е с абаносов фингърборд - така ги правеха до миналата година, после смениха на палисандър какт всички други. За съжаление няма как да разбереш докато не ти я докарат.

Както казаха колегите - ако ти харесва повече бяла - купи бяла.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се бях запалил да си купувам LP Studio но не се стигна дотам....Защо - това е друг въпрос.Аз лично бих потърсил модел който е произведен преди октомври 2006,защото са без тъй наречените weight relief holes,сиреч не е дълбано по тях.Лично не съм сравнявал китара без и със директно,за да имам мнение първа ръка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.