Jump to content
Българският форум за музиканти

Сглоби си Мак


soundcare

Recommended Posts

Искам да ви питам като цяло за идеята - големи ли са недостатаците когато си избереш части и си го зглобиш или не чак толкоз.Най-вероятно има хора от форума които са го правили и ги моля да споделят наблюдения и да изкажат искренни теми.

Имам един колега,който доста се метка по клоквания и ми разправя - "е добре де ква е разликата?ти си навзимаш всичко (естественно без дъното) и го сглабяш.....мак праат същото само,че е по-гей"

Аз смятам,че да има такава фрапантна разлика в цената на крайният продукт трябва да е доста по добре.Да си призная -не съм разцъквал много музикални програми на мак само 1 път логиц малко,но без никакви инструменти вързани и но ясно се вижда,че медийните инжинери(аудио,виедо,графици и т.н.) са непоколебими в избора си на ОС и това е мака. НО КАК?

Искам мак про - 8ядрен - съвсем обикновен без екстри(бейсик) и цената му е 5 бона които нямам НО ИСКАМ МАК!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Недостатъците са обратнопропорционални на знанията. С подходящ и интелигентен подбор, човек може да си направи чудесна система и да уплътни натовареността й според нуждите си, като сведе до минимум излишни разходи.

 

Всяка марка си има цена. Това значи, че един модел от не толкова скъпо име не е задължително по-нискокачествен, ако е по-евтин спрямо модел на някое по-голямо име. Т.е., щом е сглобено от хора на Мак, ще струва повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Посети форума insanelymac.com, там пише всичко по темата. Можеш да си сглобиш "Хакинтош" (комп, на който да подкараш кракната версия на МакОС) и да работи доста добре, но никога не е същото. Пускал съм няколко Хакинтош-а, а имам вече 2 г. и истински Мак. Не е същото просто. И е само прелюдия към купуването на Apple... :)

 

Нещо като да си купиш Беринджър ефект, който имитира TC Electronic, и да си също толкова доволен... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Голем проблем с хакинтошите.

Не че съм някакъв фен ама едва си избутах проекта на една такава машина 2х ntel Core 2 Quad 2.66 GHz с 8 Gb RAM някаква.

Ренди като за световно. Много добре се държи около 30 минути. Обаче 2 приложения отворени и му е...ха мамата, а производителността на 40%.

Да кажеш, че нещо тежко съм бачкал, а то SD видео (не HD, не 2k, 4k) и как гърмят проверени приложения не е истина.

Не знам на какво се дължи, че не съм по хардуера, ама ми разказа игрицата. Вместо планираните 5,6 часа се гърбих 3 дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя съвет е първо да поразцъкаш малко OSX и след това да искаш "PRO"-то. Много добра машина и не за подценяване е и новия iMAC. Характеристиките можеш да видиш на сайта на "Ябълката". (говоря за Core Quad модела).

 

Аз лично отдавна съм минал изцяло на Apple ... дори не си представям да ползвам друго освен техните продукти. До тава стапен се вманиачих, че това вече е болестно състояние. (iPhone - 3Gs - 32 GB, MacBook Pro (черен), Mac Pro + една hakintosh машинка)

 

Що се отнася до това дали е "гей" :) ... ти сам го каза - Всички прота ползват Mac в областта на дизаин, видео и аудио, а бялото е хубав цвят, който май само на iPhone-а не му отива.

 

И все пак Mac може да подкара и Windows (Винбозата...) благодарение на интел интеграцията. Дори при инсталацията на "Leo" в пакета си идва със т.нар. Bootcamp. Софтуер, който е в ролята на буутлоадър и ти позволява да избеираш м/у различните OS при "startup".

Освен, че е лек (е много относително казано, но е гъвкав ОS), бърз и много приятен за работа, OSX е лишен от лукса да гълта РАМ, подобно на MS продукта. Грубо казано работи толкова леко, защото за разлика от "Уинбоз"-ата :), където всичко се тъпче в и без товамалкото останало свободно място по харда в така любимата ми виртуална памет, ябълката прелоадва всичко още на старта в рама и грубо казано го вади от там вместо да зарежда и изпразва наново всеки път. Не е точно така, но като за по- груб начин обяснено мисля, че е О'К :) ...

 

Ако те интересува повече има "Google" ... Зарежи глупостите с хакитош форумите и си купи истински Mac. Момчето го е казало преди мен " Не е същото и няма и да бъде..." Има ги на изплащане и ако компютъра ти носи пари това е добра инвестиция. Ако си студент - още по-добре, защото Apple правят зверски намаления и промоций за учащи. Аз така си взех тънко macbook-а.

 

И за тези, който бързат да пишат - ДА ! Промотата важат за България. Мултирама например продават техните Епъли по тази система. За повече инфо си има интернет.

Редактирано от ScorpioN
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:girl_witch:

Всички прота ползват Mac в областта на дизаин, видео и аудио...

Извинявам се, не искам да прозвучи като заяждане, но, по тази логика, другаря Боб Катц (Bob Katz http://en.wikipedia.org/wiki/Bob_Katz ) не е "про". Както и куп други.

Оборудването (компютър, ОС, техника) е точно толкова добро, колкото Човека, който работи с него. И не нищо повече от инструмент, с който да си свършиш работата.

:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сори за офа, но човек, който казва, че всички професионалисти областа на аудиото работят с Мак ( за видео не знам и не разбирам), май не е влизал много често в професионално аудио студио. Не за друго, но почти всички са на ПС, поне в Европа.

 

Колкото до Iphone, заради модата и аз се сдобих с един и без да отричам че е забавна машинка, все пак се питам, какво му е толкова специалното. В момента на пазара има доста по "Способни" машини, май цялата работа опира до дизайна в края на краищата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Apple е състояние на духа. И болест. Както и лампите и както много трудно неща. Трудно е да се обясни, но ако си податлив и те грабне - край! Свършено е с теб! :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не съм фанатизиран маниак на тема Apple, но мога да кажа едно нещо:

 

Радвам се, че работя на компютър, който ми служи, а не ме принуждава аз да му служа. Тая система никога не ме е предала, за разлика от някои други, което беше и причината преди години да си продам PC-тo и да си купя мак. Разбира се, подкрепям тезата, че компютъра е просто инструмент и той няма да направи някого много добър аудио инженер, графичен дизайнер или видео монтажист. Важното е този "инструмент" да работи като хората и да можеш да разчиташ на него, а не да му обгрижваш забиванията, вирусите и преинсталациите :)

 

С Hackintosh не съм имал вземане-даване, но предполагам, че с някакъв сбирщайн от компоненти едва ли ще се постигне най-добрия резултат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам и аз да се изразя :-),

Направих си hackintosh и го ползвам вече 7-8 месеца. Има някои дребди бъгове , които ги отдавам както на hacknata osx така и на частите. 1. Появява се понякога препуквания в звука , обикновенно когато се включат различни приложеня като Firefox,Finder и други али-бали едновременно но само до първия клик на мишката независимо къде кликаш! Трябва да вземем предвид и факта че звуковата карта audiophile2496 няма официален драйвер за интел мак и карам с някакъв самоделен. Не е болка за умиралка но давам прост пример какви изненади те чакат с "лъжливия" мак.

2. МНОГО ВНИМАТЕЛЕН подбор на части с цел съвместимост.Тук би трябвало да загубиш наи-много време и енергия.Между другото никак не ми излезе скъп. В рамките на 350 лв ( без звуковата карта и на ефтината рам ).

И да обобщя : Губиш много време и поносимо количество пари ,а получаваш напълно задоволителна мак машина за любителски и експериментални цели. Аз съм си инсталирал pro logic , reason, garageband, cubase...и всичко си работи ок. :-) . Не винаги update-та става понякога чакаш кракнат такъв и ако не си сигурен по добре не update-вай защото може да ти срине системата.....Ако обичаш да чегъркаш компютри и чувстваш че имаш сили , време и познания направи си. Ще си доволен! Ако разчиташ само на 1-2 теми по форумите и помоща на други хора ....забрави!

 

PS. още съм с "тигъра" защото ми върширабота , ако някои има впечатления от "снежния леопард" да сподели Поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снежко има няколко МНОГО яки екстрички! На заплата си го купувам и ще докладвам как е, че отдавна се точа вече... :girl_witch:

 

До автора и всички, които се интересуват и/или ги мързи да четат: ето едно доста подробно

как става всъщност Хакинтош хавата. ;)
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.