Jump to content
Българският форум за музиканти

Помощ при избор на бас процесор


kuckopucko

Recommended Posts

Здравейте, значи колебая се основно между два процесора на KORG- KorgPX4D и -KORG AX3000B и един на Zoom B2.1U. които са в ценовиа клас до 200 USD - повече клоня към АX3000B

 

Моля които има впечатления да сподели .....интересува ме процесор за домашно свирене с приличен звук/ за slap/ и приличен компресор. Баса ми е Yamaha 5 стр с пасивна ел. a кубето е един стар regent преживял пернишки тунинг. :godbless:

 

Та макар питането ми да е малко -"ако има нещо, нема нищо" моля, които е използвал някои от изброените процесори, да сподели впечатления.

 

благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BOSS ME50 B - дебела ламарина, здрави копчета, има си Екю, копресор, солиден експрешън педал и още доста безумия, които са много зарибяващи. Аз си ползвам предимно на батерии.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Line6 процесорите са над 200 долара. Имаше един стейдж вариант, който е страхотно орязан, колкото и да изглежда на външен вид като POD XT и има експрешън педал. 200 долара за добър процесор надали ще свършат работа. Ако си харесал нещо на Корг, намери семпли из нета и имай предвид, че това, което ще чуеш е базирано и на инструмента, който се използва. Според мен е доста по-добре да решиш какъв стил те влече и да посегнеш на аналоговото, което за мен лично е много по-добре от процесор за 200 долара...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човек, не давай парите така в долари, защото става обърквация. В Америка тези пари ще ти стигнат за много неща, а тук - за много малко неща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

един съвет от мен ако ще си взимаш процесор взимай най-високия клас всичко друго след няколко месеца ще те дразни и ще се чудиш за какво си си дал парите.

 

Събери пари за хубав процесор или мини на "камиончета" , по-добре един хубав ефект вместо 30 дето за нищо не стават.

Тези неща ти ги казвам от опит. Направих тази грешка да си взема Диджитех БП 200 и след известно време установих че процесора ми реже някой честоти и мачка звука и в последстиве свирех без процесора (трябва да отбележа че има и ефекти които не са никак лоши в процесора: Уамито, хоруса и фленджъра). Сега съм с Лайн 6 Х3 лайв и нямам забележки ползвам Диджитех-а заради Уамито и резултата е страхотен. С две думи хубаво евтино няма направи си сметката сам, но един съвет от мен мисли в преспектива. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 . Горното мнение е абсолютно вярно според мен. Евтиното излиза най-скъпо.

 

Освен ако не ти е най-първия процесор в живота, купи си един евтин - колкото да си начешеш крастата, дет се вика. Пък после ще мислиш за нещо голямо.

 

Аз бях с digitech BP50. И аз установих че звука просто като се преобразува в цифров сигнал си има загуби след това - изходния сигнал е малко по-скапан. Нищо много сериозно, но все са неща, които ще те издразнят с времето. Ползвах го заради компресора, понеже нямах нищо друго. В последствие си купих камионче, та сега процесора ми служи единствено и само за тунер (поне от тази му функция съм мн доволен - железно ги лови всички честоти :greenangel: )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря на всички за отговорите

:) :) :)

за парите - в долари са защото ще пазарувам от щатите/в тази връзка бих бил благодарен за линк към някои читав магазин/

 

иначе ме интересуваше дали някои е ползвал изброените процесори и какви са му впечатленията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм малко на другата страна. По-добре евтин процесор отколкото скъп такъв. За парите на скъпия процесор ще си купиш нужните аналогови ефекти. Винаги съм се чудил колко хора използват поне 50% от възможностите на един процесор.

 

И още малко разсъждения. Процесорите са се развали бая. Всеки един процесор произведен сравнително скоро е достатъчно добър за домашно свирене. Виж, ако говорим за първите зуум 506 например там е мъка. Преди години имах корг ax1b - пак мъка. скапва звука. От тогава казах, че процесор никога повече няма да си купя. Сега нещата мисля, че малко са се променили и поне от малко по-голямата част от процесори звучат добре.

 

Разгледай какво има в процесора като опции и купувай според това какво ще ползваш от него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен нещата покрай процесорите мноgo са се променили от едно време.

Щом Мешуга ти къртят главата с Line6 Vetta II това е изцяло дигитиален амп ;)

 

но според мен 200 долара са е добро начало за камиончета. Компресия, EQ, драйв. хорс, дилей, уами... и.т.н

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Пак късно се включвам, но....за 200 $ - няколко берингерски камиончета. Или един сансамп:

http://www.tech21nyc.com/products/sansamp/bassdriverdi.html :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.