Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Додо

Процесори...

Recommended Posts

Здравейте!

 

Искам да попитам какво ви е мнението за по - старите рак процесори с дигитални мод. ефекти и аналогови дистове, EQ-та и тн. Интересно ми е дали това, че има нещо аналогово в тях ги прави по - поносими, за вас - феновете на настъпикутииките, от останалите процесори?

 

П.П. Не говоря за тези на диджитек, с лампите, а за нещо като Legend например или GP 8 на Roland. Не съм много запознат и именно за това питам.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз мисля, че хибридните процесори, които са с аналогов драйв, са за предпочитане в сравнение с изцяло дигиталните, поне на мен ми звучат по-добре.

Такива процесори имаха Zoom.

Аз имам един стар Zoom 9050, който и бъкан с ефекти, но има аналогов драйв и звучи доста добре.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Винаги бих предпочел аналогов драйв, но си зависи и какъв е драйва...

Няма златно правило.

Edited by Valserp

Share this post


Link to post
Share on other sites

^

 

Има златно правило :) То е:

 

Слушай с ушите си!

 

Случвало се е (неведнъж) и аналогови кутийки да ме разочароват, и (по-рядко, но се случва) и емулиран звук да ми хареса.

 

Затова майката му е да се чуе - но в никакъв случай някакви съмнителни клипове от YouTube (какъв реализъм на звука очакваме оттам?), нито напудрените семпли от сайтовете на производителите. Само 'натюр' - устройството на живо и с китарата, с която най-много ще се ползва.

 

И не е лошо преди слушането човек да си изясни добре какво точно иска. Не с неопределени понятия като "много як саунд", а конкретно, напр.: "плътен драйв тон с такива и такива среди, такава атака и пр.. като от еди-кой-си албум". Или "такъв и талъв дилей (хорус, фланджър и пр.) като на еди-кой-си китарист в еди-кое-си парче"... Като имаме ясни еталони в главата, почваме прослушването.

 

При богатите възможности на днешните процесори може да ни хареса някой неочакван тон дето не сме търсили - но никога не купувайте импулсивно: ако ги няма еталонните търсени бленди, тази новооткрита (колкото и хубава да е) после все ще ни горчи...

 

На слука!

Edited by Бицев

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.