Jump to content
Българският форум за музиканти

Charvel Guitars


AngusYoung

Recommended Posts

Потърсих в търсачката но тема за тази марка китари не открих тъй че ето я.Какво мислите за тези китари и дали са удачна покупка за цената си?Споделете впечатленията си ако сте имали досег с някоя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Потърсих в търсачката но тема за тази марка китари не открих тъй че ето я.Какво мислите за тези китари и дали са удачна покупка за цената си?Споделете впечатленията си ако сте имали досег с някоя.

Charvel китарите са от фирмата Jackson , те прават и Charvett , като имат комбинации от трите марки-Charvett by Charvel, Charvel by Jachson и т .н -между впрочем сега фирмата е притежание на Fender. Има много китаристи които са свирили с марката Charvel-Steve Vai , Gary Moor, Dave Murray и т.н. Моето мнение е че китарите Charvel са много добри инструменти -е зависи и от модела , но сега не са толкова модерни защото се продават предимно Jackson(Japan) но марката е американска(http://www.charvel.com/contact.html) и ако намериш Charvel си го купи защото ако е оригинал -ще е USA.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Старите 80-рски Чарвели, произведени в Япония и оригиналните американски от тази епоха струват. Също и сегашното възобновено производство на Сан Димас са класа, останалите бюджетни изпълнения са на нивото на Скуаер примерно. Дълги години не се произвеждаха инструменти с тази марка.

Основателя Уейн Чарвел днес има собствена марка Уейн, а навремето е продал дялът си на Джаксън, които са използвали неговите дизайни зада се популяризират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах японски чарвел и бях много доволен. Уникално удобна китара и много добра изработка. Ако попаднеш на читаво копие, няма да сбъркаш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз наскоро гледах във раздел Продавам че един пич продаваше една такава китарка и ми стана интерестно.Иначе ако ми попадне такава китара вероятностаа да я зема е голяма.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако говориш за тоя бял Страт Чарвел, аз бих се въздържал. Имам много големи подозрения че тази китара или не е Чарвел или е пипана ама много. Има неща по нея които издават не е чиста работата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тази става на въпрос но не съм се засилил да си зимам още една китара.За сега съм си доволен от моя Washburn WR120.Просто ми беше интерестно да разбера нещо повече за тези китари.Мерси за коментарите горе-долу добих представа за марката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Който има някакви съмнения да заповяда на тест.

Единственото нещо, което е пипано по китарата (видимо от снимките) са адаптерите, представа нямам какви са. Някой преди мен ги е сменял.

А сравнението със Скуаер е просто глупост. Класи над всичките им модели е.

Ако някой мераклия няма възможност да дойде пращам я с куриер с опция разрешен преглед. Отваряш и пробваш, ако не ти хареса - връщаш.

Избягвам да обсъждам кой какъв инструмент продава и какво е правил по него и не ми е приятно да се оплюват мои продажби.

 

Поздрави на всички и който желае да пробва винаги е добре дошъл!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ехо! Я по спокойно. Кой кого оплювал?

Първо чети правилно, после бълвай!

Явно не си виждал повече Чарвели че да си мислиш че точно твоя е супер класата. Ще започна първо че плочката за захващане на грифа не е Чарвел, всеки знае че дори и евтините модели на тази марка си имат специфична нек-плочна с логото и сериен номер. Второ не ми е известно Чарвел да имат бяла китара с червен кант на грифа. Самия ти си написал в темата си, че не знаеш нищо за китарта - как разбра тогава че е оригинална и много най-всички Скуаери? Виждам, че много отчаяно се опитваш да продадеш тази китара от не знам колко време вече, не ти знам каква ти е играта и не ме интересува, но присъствието ти във форума за мен е единствено с цел препродаване на инструменти (в конкретния случай със съмнителен произход). Извади някакви конкретни доводи,че не съм прав тогава ми разправяй кой кого оплювал!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

....."Jul 12 2006, 01:47 AM Post #23

 

Wayne Charvel Guitar Repair е основан някъде към 1974. Основно ремонтира и модифицира китари, и сглобява инструменти(вкл. и от части доставяни от Schecter) с марка Charvel. Takива например са и първите китари за E.Van Halen. Изпълнява и поръчки от Fender за Custom модификации за техни клиенти(вкл. R.Blackmore). По това време Fender нямат Custom Shop и възлагат специфичните задачи на различни майсторски ателиета. Това,впрочем е широка практика и с други производители не само по това време, но и за немалък период занапред.

Grover Jackson се присъединява към компанията,като обикновен китарен майстор и скоро получава шанс да бъде съдружник и името му да се включи във фирменото наименование Charvel/Jackson Guitars, а през 1978 придобива дяла на Charvel и името на марката. Във връзка с проект за инструмент за R.Rhoads, Jackson прави нововъведения неизползвани до този момент в други модели - новата глава,която е всъщност модифициран Explorer направен така, че да се избегнат патентни спорове; Neck Through; Compound Radius. Решава се на тази основа да се развие нова линия инструменти с название Jackson и името на компанията се променя на Jackson/Charvel . Продължават да се изработват и висококачествените, и много популярни Charvel, със Strat контур. През 1986 марките Charvel и Jackson са продадени на Японски производител и нещата полека тръгват надолу. От този период са Японските модели Charvel с конструкция като на старите висококачествени Made in San Dimas и Made in Ontario. Появяват се и бюджетните Charvette. През 90-те правата са придобити от Fender Guitar Company и марките се възраждат. " ....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имах японски чарвел и бях много доволен. Уникално удобна китара и много добра изработка. Ако попаднеш на читаво копие, няма да сбъркаш.

 

Ако говориш за розовия - наистина добра като хардуер, но не бих казал, че е без забележки.

Беше в мен за левелинг на прагчетата и ми направи впечатление, че грифът не беше идеално прав, макар и наистина забележките да бяха малки.

Разбира се, тези неща са съвсем нормални за този клас китари, особено когато са толкова стари, но мисля, че суперлативите трябва да се използват само когато е наистина заслужени :girl_witch:.

Иначе китарката си има чар със своето вградено уа, но не бих казал, че подобните на нея, които съм имал възможност да пипна, са особено отличително и красиво звучащи. Последното, разбира се, са лично мои наблюдения и касаят Шарвел китари от края на 80-те години, като не мога да бъда по никакъв начин сигурен за цялото производство на фирмата.

 

От около 5-те Шарвела(всичките суперстратове с флойд от края на 80-те), които имах възможност да пробвам, сетъпвам и ремонтирам ми направи впечатление една обща черта в тона - метално звънлив, без много плътност в ниските - бих казал, че този звук е много често срещан именно във средния клас модели суперстратове от края на 80-те при фирми като Charvel, Charvette, Aria...

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Удобството е в чисто субективен аспект тук, всеки чувства всяка китара различно. Колкото до изработката - за възрастта мисля, че е доста добра. Както казах и там - доста добра, а не отлична, перфектна и т.н. И отново - всичко е субективно.

 

П.П. Да, за цикламения, който продадох на Тони става дума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Кой ти говори за супер класа, бе, човеко?!

За тая цена нали не очакваш чудеса? Но китарката определено е читава.

Да, наистина съм купил и продал доста китари тук, но проблем ли е да тествам различни китари и да ги продавам след това? Винаги съм бил коректен към всички купувачи и не е имало недоволен досега.

Говори си каквото щеш, в крайна сметка и от "компетентни" хора има нужда тук.

Айде със здраве! :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.