Jump to content
Българският форум за музиканти

Ernie Ball 3123 Coated Electric Super Slinky Guitar Strings


Black Bird

Recommended Posts

  • Отговори 41
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

незнам според мен Earnie Ball са добри за ценовият клас преди си бях взел някакви Yanaha повече няма и да ги погледна боклуци ръжда падаше от тях за една седмица :)

 

2706.png

Редактирано от asen93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също от вчера съм с такива, харесва ми тона и наистина са по-меки от Елексир и на моите има петна. Обаче,ако заминават бързо лошо защото на мен ми струваха почти 25лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще го удължиш, но не завинаги. Аз лично като сложа Дънлоп препарата и звука ми става отново "ламаринен" за около час. Естествено, ако ги минаваш всеки ден от както си ги купил, ще държат по-здраво от колкото хич да не е.

 

За сметка на това се премахват всякакви петна с това чудо. ;)

 

Идеята ми беше, че в доста форуми, включитвлно и Ultimate-guitar казват, че Dunlop 65 прецаквал самото покритие. Било ненужно да се минава с какъвто и да е String conditioner защото падало самото покритие. Иначе и аз минавам струните с него , ама тук е мястото да кажа : НЕ КУПУВАЙТЕ СТРУНИ YAMAHA ... точно 2 часа свирене и имаше петна. Идеята ми е дали самия препарат влияе сърху покритието :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да кажа за издръжливостта спрямо Elixir, но със сигурност на Ernie Ball тона и усещането ми допада в пъти повече. Elixir съм слагал само веднъж и ги смених след 2 дни.

 

Въобще, каквото и да пробвам винаги се връщам към Ernie Ball - обикновени никелови, RPS, Titanium reinforced - всичките са им много добри, даже като падне покритието пак си ми харесват. Ползвам размери 10-46 или 11-48 в зависимост от китарата. В момента съм точно с Titanium 10-ки (от около месец), засега са екстра.

 

Също така Earthwood (пак на Ърни) 80/20 12-54 са ми любимите за акустична, но тази седмица ще пробвам Martin SP да видя те как са :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От FAQ секцията в сайта на Еликсир:

Q: Can I use Fast Fret or other string lubricants on Elixir® Strings?

A: Yes, but there is no need to...

Не го прецакват. А и Ямаха примерно нямат покритие, както и всички евтини модели (под 10$/сет). Да се прави разлика между никелировката на тия и специалното покритие върху по-скъпите модели!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси. За Yamaha знам, че нямат покритие но в сравнение с Dunlop които са с един лев по-скъпи някак си не издържат грам. Та ето го и въпросното мнение във форума, което ме наведе на мисълта, че може да се разваля покритието http://www.ultimate-guitar.com/forum/showt...d.php?t=1152291 . Някои казват, че е дбре, други - " не е нужно " а трети, че се прецаква. То е ясно, че трябва да пробвам за да знам следващият път, но реших, че някои е пробвал преди мен. Благодаря за мнението все пак и нека силата бъде с теб :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз и мойте хора от бенда интензивно ползваме Фаст Фрет и Дънлоп Формула 65 мазила, а свирим 90% с Еликсир (и за китара и за бас и за кухарка). Нищо им няма!

Препаратите помагат да се почиства мизерията, а не да разяжда всичко по пътя си. Ако препаратите разяждаха каквото не трябва нямаше да се купуват, респективно произвеждат. Същото важи и за производителя на покритията. Нали не смятате, че ония правят фабрики и т.н. без да си направят елементарни изследвания? ;)

Виж ако ползваш WD-40, както някои споменаха... Може и китарата да се разпадне... :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тук е мястото да кажа : НЕ КУПУВАЙТЕ СТРУНИ YAMAHA ... точно 2 часа свирене и имаше петна.

 

 

Ако е тук мястото, и аз да кажа. Същото се отнася за струните Vinci.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак имате късмет да свирите и 2 часа. Редовно ми се случва струните да имат петна още при отварянето и то най - вече 1 -ва и 2-ра. Последният случай беше с дънлоп купени от Динакорд. Кои знае на колко време са и кое качество или пък контейнера е бил леко понамокрен..знам ли, но не стават за нищо. За последно хубави струни си вземам от магазина на Икономов - София и по-точно Д'Дарио - за съжаление нямат от известно време :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отворихме още един сет от "титановите" Ърни-та. Същия проблем с втора струна (само с нея) - на петна е, другите нищо им нмяа. Странна работа, сякаш нарочно са я прецакали във всеки комплект. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега сложих едни такива (титан) и не забелязвам да е на петна,чудесно звучат -е като нормалното Слинки,ще видим колко ще изкарат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Титановите" Ърни-та са ок като нови, да видим колко ще издържат. Малко ми липсва "мазното" усещане на Елексирите, но времето ще покаже кой е по-по-най :) .

За струните Винчи, ползвал съм доста дълго време от тях в началото на демокрацията ,когато нямаше голям избор. Доста ми харесваха тогава, пък и в сета бяха с резервна първа и втора. Последните 10-тина години не съм ги срещал и не знам дали поддържат същото качество!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.