Jump to content
Българският форум за музиканти

Електронни барабани


Recommended Posts

Много си зависи каква музика свири,ако е джаз или боса нова или такава музика където си играеш повече с динамиката,просто електронен сет не върши работа.Даже при джаза не е препоръчително да се узвочават бараните.Ако пък свириш по-тежък метъл,там вече може да се свири с електрони барабани,по простата причина,че в тая музика се набляга на хамаленето, а и публиката е музикално необразована.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 33
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Извинявай....дори не съм барабанист, но...Как можа да го кажеш това последното? Вземи си назад последното изречение от поста, просто защото звучи смешно и несъстоятелно. Джаза и неговите 1800 додекафонични форми, които ти предполагам прехвалваш пред приятелите си, е музика на тясната псевдо-интелектуална среда, която е обучена да твърди същото като теб. Хайде сега да не си направя малък експеримент и да питам наред по лайфовете, но все си мисля, че ако на концерт на Металика попитаме публиката: "Фригийския доминант от коя степен на хармоничния минор започва?" или пък " Хипомиксолидийския лад, плагален ли е или автенчтичен?", ще ти отговорят правилно много повече хора, отколкото шепата костюмирани дупенца, посетили нещото, което ти наричаш "концерт'', правейки се на нещо, което ти наричаш "публика". И забележи, че не говоря за изпълнителите, а за публиката, която ти така безочливо заклейми като "музикално необразована". Оттук-нататък, две неща....

 

1. За да не съм оффтопик, ще кажа, че електронния сет барабани, носи практическа лекота и известни финансови облаги (притежавайки безброй бленди с един сет), дори транспортни облекчения, но ако собственика на същия е истински загрижен за саунда и аудиторията си, никога не би излязъл на голяма сцена с подобно нещо.Дори само защото не вдъхва доверие у слушащия/гледащия.

 

2. Моля те, не ми отговаряй, докато не се научиш как се пише "узвочават" или пък "електрони барабани".

Редактирано от peppito
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Здравейте барабанисти!

 

Принципно съм китарджия но много ме влекат барабаните и съм решил за вкъщи да си взема един електронен сет.Бихте ли ми препоръчали какво да взема тъй като съм абсолютно невеж в тази област.Взимам ги с цел свирене за кеф и обучение вкъщи.Извинявам се ако не пиша в правилната тема моля да ме извините.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Извинявай, братле, не заемам ничия "страна", но изказването ти ми звучи точно толкова ограничено, колкото и неговото, даже имайки предвид крайните ти изразни средства, доста по-сериозно ;)

Има както неземен джаз, така и отвяващ метъл. Точка :whistle:

 

Btw, какво ще кажете да доизмислите правилата, като допишете нещо за коментирането на нечии вкусове? Вкусът няма абсолютно никаква връзка с интелектуалното ниво на слушателя. Самозабиването в един/два/няколко "стила" (предпочитам жанр или музикален стил, макар че последното ми звучи много по-добре, когато се говори за т.нар. от нас "саунд" или по-точно тембър, бленди, ефекти и пр.) е дале-е-еч по-определящо.

 

Между другото, цялото си беше малко офф :crying: Карай, и без тва напоследък няма особено много ОН, така че поне сме в крак с тенденциите ;)

 

Един съвет за последно (без да се правя на елит, мъдрец и т.н., както предполагам ще ме възприемеш, изхождайки от (не върху) изказването ти по отношение на "джазмените" :)) - всяко нещо може да бъде погледнато под още един ъгъл. Стреми се да го търсиш и избягвай крайни мнения, за да бъдеш възможно най-правилно разбран от себе си и околните ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.