Jump to content
Българският форум за музиканти

Краят на Pop Folk субкултурата


salt

Recommended Posts

В поп-фолка става въпрос общо взето за 3, 4 теми: Любов, Е*ане, Купони, Пари. Ами не е ли всичко около нас само това.

icon_shithappens.gif, но сам си си виновен живота ти да е само това. Недей да очакваш всички да имат твоите живот и интереси.

Ще цитирам Роко: Голем си онлайн! hysterical.gifhysterical.gifhysterical.gifthumbs_up.gif

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 199
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

...

 

Всичко било създадено с цел пари...

Ние любителите да не би да свирим за пари?

Аз някой да свири чалга за удоволствие или да пее не съм видял(изключвам жалките опити на кифлите да пеят)

Редактирано от golfabitch
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично намирам за странна тенденцията, в излишни (според мен) теми като тази, да има по X брой страници заклеймяващи мнения, страст, нападки и тн, а в темите (които на всичкото от горе са и малко ) за свирене, теория, правене на музика и тн - по три поста.

 

п.п. Сори за офтопика. По темата, края на попфолк културата ще дойде, когато престане да има хора, които да и обръщат внимание. Като съдя обаче по това, какъв интерес има към нея, даже и тук, във форума (където на никой не би трябвало да му пука ), няма да е скоро

 

п.п.2 Не знам дали изпростяването засяга само феновете на фолка, много от темите тъдява (и не само), особено напоследък ме карат да се съмнявам много сериозно в това. Например повсеместните заяждания на всеки с всеки за щяло и нещяло са много сериозен признак по въпроса.

Признак,че България загива като култура,дали ще се кълчиш на гюбек,или ще се търкаляш на дет метъл на по 5 ракии е същото.

Въпроса е що овцете не осъзнават,че ги насъскват един срещу друг да се ядат взаимно и да не протестират - стара Сталинска практика :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^За да не цитирам и аз поста на Kolio_k, отбелязвам си нещо по него :

 

Чалгата не е връх на постижението на ниския интелект и/или морал, а е признак за такова. Тя е определена черта от социален феномен. Всеки всякакъв дето е по музикални предпочитания, може да е "чалгар" в поведението си. Ето точно затова музиката е само една и то доста малка, но част! от проблема. :)

 

Метълите мърсят беседката зад блока, скинчетата нарисуваха чистак новата ни кооперация със свастики, засега с чалгарите в дома ми проблем нямам. Но не е така извън него. Толерантен съм, защото съм далече. Докато не видя децата на жена ми ( тя е детска учителка ) и ме засърби да хвана оня педерас, дето е вакарал вече наистина в устата на дъщеря си разклатените домати и палатките и да му извъртя шията кат' на обречен бройлер. Защото децата ни растат тъпи, нагли и трупат криворазбрана сексуална култура още от детската градина заради чалгата, не заради rock n' roll-а.

 

Да си спомним нас - защо станахме някакви, но все пак хора? Защото слушахме Pantera, Slayer, Metallica? Не ги разбирахме, заради английския в началото, после превеждахме текстове, кефехме се на агресията. И какво се случи? Нима не вкара това в ръцете ни китари, не ни насочи къде да изкараме агресията си, енергията си с една дума? Нe ни накара да сме креативни - да пишем текстове, дори някои музика? Не ни даде кумири, които въпреки откровените неморални песни в творчеството си, разбирахме правилно от вестници, списания, интернет в последствие, че са просто хора с имения в USA и си плащат ( или не ) данъците? Хора, които са повече смисъл и поза, отколкото герои от текстовете си? ( Изключая Burzum :greenball: ) А баладите не ни ли научиха да обичаме? Мисля, че r n r ни даде предпоставка за сериозно отношение към живота ни.

 

Ползотворен смисъл в деструктивното влияние на лесно смилаемата чалга няма. Пошлостта убягва на определени изпълнения, които са достойни за уважение - заради професионализма в тях. Но не "НЕ прекрачвай прага" на Еми Стамболова се пее от малките на жена ми. А "Искаш ли да ти покажа питона", като последното е крайно ясно на малките какво е. И дори вече не я наричат "чурка", ами...

 

Zero tolerance! Т'ва е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ма как без чалгия, бе! Тогава на фона на какво ще изпъкват(е) и ще си се доказват(е) хората където и те не били китки, камо ли за мирисане, като деца, но 'избиаш ли станали хора с нормални ценностни системи и бла бла бла...

Ма, как!? Аз на фона на един чалгар съм доста по-добре....

Колко интересно.. това е все едно да викаш, че си най-хубавият, да, на фона на 200 прокажени сигурно си и красив.. :mellow:

И.. дъщеря ми заради тия ще лапа патки... ма разбира се, ма как... що ли ми се види това толкова жалко, колкото и хората дето плюят по предавания с вулгарно съдържание и обвиняват създателите как тласкали децата им към деградация, вместо да седнат и да си възпитат децата друго яче като смятат нещо за нередно. Е по-лесничко си е така ;)

Едит: чекам си "тиретата" под поста :whistle:

Редактирано от buy&sell
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^Ти че си възпиташ ли детето да копа градината и да се труди,всичко е тотална Циганизация и Консумиране,

докато нещастните оФце-родители ръбат тъпа работа за 200 евро месечно,чааветата под надзора на склерозирали баби псуват като хамали по градинките и се учат да лапат,че е престижно..,не всеки може да си възпитава децата в къщи ,а и наркодилърите ги възпитават около даскалото като поотрастнат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ :greenball: :greenball:

Ще падна, обаче като са й купили сателит на Екстра Нина, научила е колко е вредна тревата:

https://www.vbox7.com/play:f5b2f73e

Редактирано от pampi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Zero tolerance! Т'ва е.

 

Без липса на всякаква толерантност нещата наистина няма да се оправят. Лично аз вече започвам да клоня към песимизъм по отношение на това дали ще се оправят изобщо. Предлагам най-добре всеки да си вземе 5-ата буква с две ръце и да се оправя както може. Хората са казали, че за да ни помогне бог, трябва сами да си помогнем. Затова възпитавайте си децата отговорно, пък ако успеете да им изградите добра ценностна система, вероятността да се избавят от тази културна чума - чалгата, е по-голяма.

 

Тъй като четох темата набързо и не в пълна цялост, може да съм пропуснал нещо, но ми направи впечатление, че има хора, които не осъзнават вредата от т.нар. поп-фолк. Докато се пее за купони, единье, пиинье и сгодни женици, лапащи всякакви разновидности на пернати създания, културата ни няма да се подобри. Не знам на какво добро учат подобни текстове младежта (и тук трябваше да следва лирическо отклонение от 7-8 печатни страници за късите поли, тежките ланци и все такива културни ценности). Ако животът се свършва с тези 4 думички, ей сега отивам да се хвърля в Марица (че съм майна и най ми е близо green_flying.gif).

 

Да не говорим, че сами по себе си тези "хитове" нямат никаква културна стойност. Не знам този беден духовно човечец дето като ловял риба с високо интелигентната си компания, слушал чалга, какво е намерил в тази "музика" (и как рибите са го търпели това hysterical.gif ). Аз лично никога не мога да приема за изкуство музикална композиция от 3-5 тона в съчетание с безсмислен текст и вокали на същество, чийто силикон е умопомрачителен като количество, но сигурно и той няма да стигне за чиповете, които трябва да замажат ужасяващата липса на гласови данни.

 

И на изпроводяк да предупредя още един път в стил, доста типичен напоследък за рекламите на цигари:

ЧАЛГАТА СЕРИОЗНО ВРЕДИ НА ВАС И НА ДРУГИТЕ ОКОЛО ВАС!!!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Ей михлюз - взимам на месец колкото 4 програмиста и две чалгаджийки, имам 2 деца, косата ми е до гъза, тека ми е около час и половина, и толкова псувам без да повторя, библиотеката ми е колкото твоят апартамент, не ми е до рап и хеви метъл. Нищо че идиотите ме наричат метъл, непознавайки основни пинизи в музиката и масовите култури.

Голем си онлайн... аре помисли преди да дрънкаш за възпитанието си.. щото възпитаните аз им викам педали и ако не са още - помагам!

 

Е, чак тука мога да дам идея кога ще дойде краят на Поп фолк субкултурата. Значи по груби сметки (един програмист взема средно 2000 лева в България, чалгаджийките вземат сигурно и повече) Роко взема поне 12 бона на месец. Значи братле, добре е да почнеш да спонсорираш бандите по някакъв начин. Предполагам, че при тези доходи все можеш да отделиш поне 2-3 хиляди лева на месец. Купуваш един приличен бус, избираш си бандите, които те кефят и им организираш турнета. Все пак от някъде трябва да се започне. Най-малкото като им платиш пътни и дневни, момчетата няма да се притесняват, дори в началото да свирят пред малко публика. Но мисля, че тук за да се спечели публика, не трябва да се седи в София, да се жули по репетиционните и да се очаква, че някой ще дойде там да ги слуша. Дори и Гънс енд Роузис са свирили пред няколко човека в началото на кариерата си. Но както и да е. Най-важното е, хората да ги чуват тези банди. Как може средно статистическия тийнейджър да прослуша нещо различно от чалга и бездарен хип-хоп, като от всякъде го облъчват с това. Ако се намерят и други меценати, ми се струва, че пътя е открит. Основния проблем при болшинството от бандите в БГ е финансов. Има много добри банди, с готина авторска музика, ама без да им се удари едно рамо няма как да стане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хехехехехе....

 

'фърлям се кат' мокра чикия на заяждане с михлюза ;) иначе казано хиперболизирам с цел да го сложа по-голям на масата. Интернет е! Всички сме титани нали? ;) А и бях вкарал малко анасон...

 

НО!!!

Пич, колкото пъти съм "спонсорирал" някого (в малък размер) ако щеш и да му уредя условия (добри) за свирене безплатно, биричка, цигарки, запис на аванта, микс за моя сметка, заеми, токове, приятелско отношение, доверие, един вид да осигуря поне малко комфортец на ранимата музикантска душица, всеки път отговора от страна на великият творец е един и същ: Именно - Яж гомна (повечето пъти е по-деликатно изразен, но означава точно това).

Не може да събереш 4ма души на едно място за фотосесия (безплатно при фотограф с международни награди, дето снима същите, които плюем), а искаш клип. Иначе всички сме много отворени;

 

 

- А пари?

- Пари кур д'ебат'ойтамамамързелива! Къде плащат за нищо свършено?

 

Се тая

 

Аз копам на сто места, за да опитам да помогна на лентяя, а той ме превръща в БГ работодател с все поговорки...

Даже и да го финансирам като си му е реда продуцентски, на другия ден ше ме заплюе и ще каже, че го крада, щото ще се опитам да си върна разходите и инвестициите.

Тия които ги познават тези правила тука не пишат, защото това ИНТЕРНЕТ форум. Място за бла, бла и ЕВНТУАЛНО нещо полезно. А не обратното.

Не случайно преди годинка пуснах тема за оправданията.

 

И последно България е райска държава!

Тука записът е 30 BGN, не 100 юро. Вече има техника, хората поназнайват някои неща, в магазина има китари, мирофони, усилватели. Като нямаш много пари, да си купиш - наемаш. Цените са символични. Както във всички сфери. Ниският стандарт е рай за ъндърграунда. България е страната на бартерите. Ако не се възползваме сме си загинали. Но мързелът ни е тотален. Битер византийският. Ако няма продукт - няма бизнес.

Пишем по форуми, играем си на банди, жулим пърпъл и металика до припадък.

 

Чалгаджиите ше си умрат сами по същия признак. Ей ги - вече държат микрофони наобратно. Рано или късно и най-дебелата тикава ще проумее, че го мамят. Уискито скъпо - пърформанса ментак.

Ще влезем на неотразимото "клиентско право" в БГ. "- А уе ейййй!!! Аз за т'ва ли плащам."

Тъжното е че ние няма да прокопсаме.

Наш'те гурута от соц миналото вместо да продуцират и да посочват пътя (административния по-скоро) гледат да прецакат всеки младеж докопал се по някакъв начин до някой по мейджър спонсор. Да не изброявам, че ми се повръща като се сетя за тия истории.

Редактирано от RockoBG
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят житейски опит е, че най-добрият вариант да се намали чалгарското влияние е да не страним от хора, които слушат подобна музика, а просто да се държим нормално и приятелски с тях, и да им покажем/обясним, когато е удобно, че има и друга музика. По подобен начин вече успях да накарам чалга фенове да слушат дори по-рокаджийски неща.

 

Иначе аз също смятам, че все някога на чалгата ще й мине модата. Историята помни, че всеки музикален стил си има пик в слушаемостта и след това спад. Мисля, че пикът на чалгата е точно някъде в момента и дори вече е поотминал.

 

Въпросът с културата и правилното възпитание винаги ще е факт, независимо дали във връзка с чалга или не.

 

Иначе, не съм привърженик на чалгата и се старая да я отбягвам, но това не значи, че отбягвам и хората, които я слушат (както обясних в първия абзац).

Редактирано от blaf
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят житейски опит е, че най-добрият вариант да се намали чалгарското влияние е да не страним от хора, които слушат подобна музика, а просто да се държим нормално и приятелски с тях, и да им покажем/обясним, когато е удобно, че има и друга музика. По подобен начин вече успях да накарам чалга фенове да слушат дори по-рокаджийски неща.

.....

Това мисля е един добър подход. Наистина има прекалено много хора, които просто са неориентирани. Особено сред младежта. А както знаем, младежта лесно се преониентира, понякога в коренно противоположни посоки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.