Jump to content
Българският форум за музиканти

Samplitude/Sequoia


synchu

Recommended Posts

След като изпробвах новата версия, трябва да отбележа, че съм много впечатлен и приятно изненадан. Интерфейсът е излъскан спрямо по-старите версии, в които го намирах за малко дървен и дразнещ. Score editor ми липсваше, а за десерт целия пакет на МИДИ редактора намирам за сравнително удобен, поне на този етап. Да не говорим, че се доближих и до някои от наличните (и интуитивни) функционални удобства спрямо Cubase. От MAGIX са свършили страхотна работа, но тепърва следва да опитам повече от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Излезе новата версия ProX и ProX Suite - можете да си ги свалите като напълно пълноценен 30-дневен траял от официалния сайт. Аз го направих и чак ще се осера от кеф - най-вече заради 64 битовата версия! Като цяло ми се струва още по-стабилна. А и спектралното редактиране директно на трак.... страхотно! Тия Маджикс пак изтрепаха де що риба имаше. А и защитата им вече е сериал или донгъл - по избор.....

Май ще има много нови юзъри :godbless:

Имам официална версия на Magix - Sequoia v12.1.1.129 RETAiL DVD . за повече ихформация на waveexplorer@mail.bg.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E той AMMunition-a e от предходната версия още (или две бяха, забравих вече :) ). Един от най-великите плъгини създавани някога.

Оф, сега мисля как да направя ъпгрейд. Имаше някакво лабаво обещание от Маджикс да включат Analog Suite-a в Pro X версията за настоящите Про потребители, ако ъпгрейднат до края на Декември, че от Про Х Suite нищо друго не ми трябва (още по-малко 70 Гигабайта семпли)....

Маджикс са включили Analog Suite-a в Pro X версията .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих ъпгрейда преди година и половина, и преди това се свързах с тях.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Имам един проблем в който се сблъсках във  Pro X версията. Когато сложа темпо маркер примерно в средата на проекта - всичко е ок - темпото се променя миди обекта също. И когато давам плей на проекта линията която показва текущото време на просвирване върви точно както трябва да е. Но като си отворя миди едитора там линията която показва текущото време не върви точно а със старото темпо. Примерто ако темпото е било 120 после 160. Линията която показва текущото просвирване изостава а се чува новото темпо. Това е доста неудобно като редиш ударни - защото не следиш визуално текущо нещата. Някой ако знае как се наглася това ще му бъда благодарен ако сподели. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мисля че това не е проблем, защото по принцип програмата е недеструктивна, т.е. явно темпо ченйндж информацията е онлайн....както и ефектите, които слагаме се калкулират в реално време. 

Възможно решение - виж дали в настройките за офлайн имаш миди опции. Малко е мъгляво, но както се управлява функцията тайм стреч в аудиото, по същия начин трябва да си настроиш и миди темпото.

ПОздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Ами доста време си играх с настройките, но нищо не става. Намерих само един начин да заблудя системата - забелязах че ако миди трака започва от самото начало и няма прекъсвания - да не е на блокове, проблема го няма и визуално плей линията върви точно. Няма логика в това но на практика така се получава. Така че имам 2 варианта или да работя с цял миди трак без прекъсвания или да си наредя миди-дръм трака на едно темпо и после да го променям като всичко е готово. Аз всъщност имам и оригинална Samplitude 10 pro на нея не съм пробвал, но много ми забива на 7-ца уиндос и не  я използвам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Излезе Samplitude ProX2 - вече поддържа VST3, има и други вкусотийки - VCA и какво ли още не! http://pro.magix.com/en/samplitude/overview.459.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

 Здравейте , От скоро разглеждам клиповете в  Youtube  за    DAW  -  Magix Samplitude   и   Sequoia . Никъде не видях обяснения как се променя темпо на  Audio .

 Намерих обяснение за Midi  до колкото виждам какво има по траковете , но за  Audio  не намирам . Също не намирам и  pdf - user manual  в който да прочета .

Не ми се вярва програми от такъв клас да не са го направили в последните си версии като имам пред вид че в една много стара версия от преди 15 г. ставаше само с плъзгането на един потенциометър тип плъзгач. За точната версия не знам , но го видях в познат по това време и той ми го демонстрираше . 

Дали някой от Вас работи с  Magix Samplitude   или   Sequoia  за да каже как става . Аз опитах по начина който показват за  Midi  , но в  Audio track  и не става . Очаквах че щом няма друго видео значи може би е същото , но не . 

А по принцип се колебая и между  Magix Samplitude   и    FL Studio .  Само че с  FL Studio  направо забих . Толкова е на опаки всичко че направо не знам . На пример там не можах с влачене да кача  Audio  файл . Там трябва да се изкара плъгин на който се качва ( по сложно е ) . А и не можах да разбера как се зареждат повече такива  Audio  файлове . На всеки трак ли трябва да се вади плъгин и да се прави копие там ? 

Дано някой от Вас познава тези DAW за да помогне сега на мен , а в бъдеще и на други . Но всепак на основното питане - как се променя темпото на  Audio track  във   Magix Samplitude  или    Sequoia ? Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Избираш съответния обект.

Отваряш Object Editor (Ctrl + O, или Object меню, Object Editor). Избираш секцията Time/Pitch и коригираш.

Можеш да използваш и Elastic Audio редактора.

В последната версия (Pro) има и Melodyne.

Има и Time stretch mouse mode

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при промяна на темпото на целия проект излиза запитване, дали да адаптира темпото и на аудиото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
Здравейте,

имам един проблем с автоматизацията на фейдерите на Плъгин във Magix Samplitude или Sequoia. Всички видео демонстрации показват как да се избере някой ефект от плъгина и това да се управлява с крива и рисуване или преместване на точки . Никъде не виждам как да се записват действията ми като аз въртя фейдерите и като го стартирам всичко да се повтори . Да се получи запис и възпроизвеждане . Във Cakewalk Sonar има 2 бутона R и W . С единия си в режим запис , а с другия се плейва .  Интересното е че аз без да искам го направих в Magix Sequoia и видях че е възможно , защото след като си променях нещо и пуснах да свири всичко което съм променял се повтори . Но от тогава няма шанс да уцеля какво съм настроил . 

Опитвах със превключване на бутона Rd да стане в жълто оранжев цвят и да стане  Т (така ме съветваха ) , но за това трябват и ред други настройки и не мога да уцеля . В youtube няма такава демонстрация . А аз го направих без да искам . Значи може . Моля Ви ако знаете кажете как става . 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вероятно си изгледал видеото от сайта им - и аз го изгледах току що. Не работя в този софтуер, но по логика - ония бутончета с червената точка, дето ги има на всеки канал не са ли точно за тази цел? :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=XcwMn1MUa3w

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.