Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Всичко за PА сериите на Korg


CyberGene

Recommended Posts

От тук нататък всеки, който има някакви въпроси, мнения, оплаквания или каквото и да е друго, свързано с някоя от PA-сериите на Korg, да пише само в тази тема! Всякакви други теми за тези серии ще бъдат изтривани без предупреждение. Това се отнася и за сравненията между инструменти от други серии или на други марки с въпросните PA-серии. По мое усмотрение ще разширявам темата в бъдеще да включва и други често разпространени по кръчмите "свирки", глупави въпроси за които често заливат този раздел.

 

ВНИМАНИЕ - За търсене и предлагане на стилове има друга тема, тук не предлагайте и не търсете стилове!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 829
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Наврях се в някакъв музикантски форум в английски сайт. Там имаше много странен спор, който в крайна сметка беше прекратен от модератора. Защо беше прекратен? Някой беше пуснал тема за тия две свирки и задаваше въпроса "Кое от двете е по- добро?". Интересно стана, че повечето дадоха предпочитания за КORG, а това си беше чиста ерес, защото форумът е... на Yamaha. Това доста разгневи модератора там и още преди да се развие спора около тези два клавира, темата беше заключена. Мен обаче ми стана доста любопитно. Покрай моето търсене на подходящ синтезатор станах малка енциклопедия на марки, серии и цени. Та веднага се запитах "Как може да се сравняват?! На цена са в два различни лагера - KORG-a за около 2500лв, а Yamaha-та за около 3500лв. Да обаче погледнах спецификациите и останах леко изненадан, доста сходни!

=========

Yamaha

Features:

891 voices

-------------

128-note polyphony

305 styles

-----------

WAV to USB Record

Vocal Harmony

Colour LCD

Video Out

12w x 2 amplification with upgraded speaker system...

===========

 

KORG

 

880 Voices

----------------------------------------

320 preloaded Styles

-------------------------

Performance/STS 256 Realtime Performance locations - STS: Memorize Realtime tracks settings, up to 4 x 512 Styles, up to 4 x SongBook entries - All programmable....

 

http://music.yamaha.com/products/specifica...021_20023_16277

 

http://www.korgpa.com/pa_root/en/products/pa500_spec.html?en

 

Разликата си е 1000 лв!

 

 

Аз съм малко предубеден вече, защото се ориентирах преди още две седмици към KORG-a ( и заради цената и защото ме посъветваха, че има по- зрав саунд). Вие как мислите:

Yamaha PSR S900 vs Korg Pa 500?

Кой? :D;);)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

Твърдо съм за КОРГ много здрав саунд има, дълбок и плътен, може да си настроиш USER звуците и барабаните, така са направени/ ПА серията/, че всичко можеш да си го редактираш по твое желание. ПА 500 го сглобяват в Китай цената му в БГ е 2340лв сега, но предполагам, че може да се намери и по-изгодно! Аз също ползувам КОРГ и съм много доволен! Само ПА 800 и ПА2хПро ги правят в Италия! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добра позция, Lorimar! Фил Колинс искал да запише парчето "J cant dance" именно с KORG заради ритъм секцията му.

 

Yamaha PSR S900 vs Korg Pa 500

 

0 : 1

 

:thumbs_up::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!!!Аз има свирка па50 и съм много доволен.Имам всякакви ритми и бленди(основно чалгаджииски)общо взето всичко за кръчма.Разликата с па 80 е вдин хард диск и един секвенсер.Сигурен съм че 80 процента от тези които имата па 80 не му използват възможностите,тоест дали са пари на вятъра и на всичко отгоре па 80 е по грозен.Не знам ка стои въпроса с другите свирки от па серията имам наблюдения единствено върху па 800.Един колега си беше вкарал гайда и звучеше супер.Но това си е мое мнение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Chefo, ти ме уплаши бе, човек. :ph34r: Това с чалгаджийските ритми и бленди просто ми къса сърцето. Не за друго, ами проверявал съм се, издържам на чалга 2.19 мин, после посинявам и ставам неконтактен. :cheers2: Ако KORG PA сериите ги водят чалгарски свирки, то значи че голяма беля ще направя. КАзвам това, защото съм си поръчал да ми донесат от Джърманито един KORG PA 500, че и парите броих на човека. Ако ми донесе някоя електронна зурла ше се мре или ше ме пишат у вестниците. Иначе, че ги правят в Китай... то вече и на Анджелина Джоли гащите ги шият там. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязвам, че доста от чалгата се свири на КОРГ от серията ПА! Даже навлизат вече ПА 800 и ПА2хПро, лично съм виждал да свирят чалга на ПА 800! Много добър избор SOLO ще останеш много доволен от ПА 500!!! Има ПА 500 Ориентал само да не си поръчал такъв модел! Не се водят чалгарски свирки, просто имат няколко фабрични ориенталски стилове и такива бленди, това е! Специално ROCK банката на ПА серията/на стиловете/ понеже си падам по рока е сууупер! Естествено, че и другите стилове са идеално изпипапни! ПА серията си е трепач отвсякъде!!! ;):rolleyes::rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно пък за рок ПА-серията никаква я няма. По-куци органи и бедни пиана не съм чувал... Говоря за on-board звуците...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно пък за рок ПА-серията никаква я няма. По-куци органи и бедни пиана не съм чувал... Говоря за on-board звуците...

Куци органи и бедни пиана... Хе хе хе А за китарите какво ще кажеш, колега? Глухи, кривокраки... :greenangel::hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах доста демо клипчета и на двата синтезатора. Много добри и двата. :greenangel: Обаче тая разлика от 1000 лева за какво е, при положение, че са с почти еднакви параметри?! :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги помагайте....в близките няколко дни трябва да си купя клавир,който ще ми трябва най вече за файлове...мидита..върху които ще свирим....спрял съм се на korg pa500 заради usb-то, с което ще си кача файловете....но заслужава ли си този модел....всичко се разви много барзо без да съм подготвен и се опасявам, че не мога да взема правилно решение!!! pa500???? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гледах доста демо клипчета и на двата синтезатора. Много добри и двата. :lol: Обаче тая разлика от 1000 лева за какво е, при положение, че са с почти еднакви параметри?! :)

И аз не мога да си обясня защо е тази разлика в цената, ПА 500 е модел от 2008г за YAMAHA не знам от коя година е този модел! Ако не си поръчал ПА 500 виж този линк, ако правят доставка до България е доста изгодно http://www.dv247.com/search/0/0/ProductQua.../KORG+PA+500/1/ :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги помагайте....в близките няколко дни трябва да си купя клавир,който ще ми трябва най вече за файлове...мидита..върху които ще свирим....спрял съм се на korg pa500 заради usb-то, с което ще си кача файловете....но заслужава ли си този модел....всичко се разви много барзо без да съм подготвен и се опасявам, че не мога да взема правилно решение!!! pa500???? :(

Твърдо съм за ПА 500, даже влез в сайта на КОРГ за UK www.korg.co.uk там може да се намери за 800 Британски лири, ако правят и доставка за 100-200 Британски лири ще ти излезе за около 1900-2000лв! :):lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.