Jump to content
Българският форум за музиканти

<!> Всичко за PА сериите на Korg


CyberGene

Recommended Posts

За да изключиш акомпаниментите си има бутони. Горе в дясно има надпис CHORD SCANING. Там определяш от лява или дясна ръка да взема инфо за акомпанимента. Когато и двата са изключени няма акомпанимент.

Да,но Корг ПА 500 няма надпис Chord scanning , и ако случайно не може да намери от къде да го изключи,сплит-ването на клавиатурата също е вариант

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 829
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Интересно защо ПА 500 няма такъв надпис CHORD SCANNING??? Па 50/60/80/800/2хПро имат, а на този модел ПА 500 да няма??? Не съм го разглеждал отблизо ПА500 та затова! Upper Lower Split Full Upper , предполагам че трябва да има! <_<:offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не мога да разбера защо не ги четете тези ръководства.

 

Бутона се казва: ACCOMP.

Намира се горе в ляво. От него се спира акомпанимента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 И аз бих искал да питам нещо - Korg  PA50 - при стартиране - на дисплея се появява - loading – Loader – Operating System – KORG PA50 и вече нататък нищо от другите бутони неработи и не свети,освен  Display Hold i Synchro.  Докато на дисплея стои още (и се зарежда вероятно)Operating System, при натискане на другите бутони - произволно, светват зелените лампички над тях. Което ме кара да подозирам, че е станало нещо със софтуера, имате ли представа дали е това?

 

:cheers2::D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зелени лампички няма, по-точно това са светодиоди и то червени! Цялото зареждане на Оперативната система след стартиране на клавира трае около 17-20 секунди и тогава трябва да светне дисплея с PERFORMANCE 1-1 както е програмиран готов за свирене! Клавира е в режим STYLE MODE. Преинсталирай Операционната система, може да се решат нещата! Успех :thumbs_up::headbang:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пфф к'ви са тия клавири Па 500... по добре не го купувайте, т'ва само си хвърляте парите на вятъра.. Аз съм със Па 800 ... Или Па 50 или Па 800 за тия 2500лв. по-добре си ги задръж събери си още 1000лв. и си зимаш Па 800 и се раждаш... ако пък не.. Па 50 за 1400лв. чисто нов. Най-мраза средно положение, затова Па 800 във върха се целете хора!!! КОРГ ОАЗИС :D за 13500лв и сте готови всичките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Па 500... по добре не го купувайте.... Въпрос на мнение все пак всеки си има своя избор! Искам да споделя, че съм срещал оплаквания от този модел във форумите за КОРГ! И другите модели и те правят по някой проблем просто чист късмет е дали ще ти направи някоя засечка клавира, разбира се, че трябва да се експлоатира внимателно! Наистина ПА 800 е най-доброто решение, но аз съм за ПА2хПро един приятел го има от март месец уникална машинка супер звуци всичко му е на 6+ !!! Това от мен поздрави на всички които ползуват КОРГ!!! :Piano::):ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разлика в звука на pa800 i pa2xpro НЯМА! Според мен 1500+ лв разлика не си струва за един харддиск,mp3 борд,1 октава повече и повече памет за семплиране...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

ЧНГ на всички! Да за малко повече екстри 1500лв отгоре! ПА 800 2.204 Евро с ДДС и ПА2хПро 3.058 Евро с ДДС!!! Това са цените в България от септември 2009г <_<:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Някой знае ли откъде мога да си набавя малко бленди за КОРГ ПА 500. След обстойно преслушване на заводските съм доста изненадан с какви идиотски звуци са натъпкали тая свирка. ;) Почти всички духови инструменти (особенно дървените) и акордеончета са ме отчаяли и не виждам никакъв смисъл в идеята да разполагам с тях. Освен ако няма да ходя да свиря от върха на някоя ацтекска пирамида... или да вдигам от гроба Уилям Уолъс.

Не че имам забележки, свирката е убиец, но определено от тия 880 звука, половината са си за кофите. Да не говорим, че има цяла "серия" от едни и същи, но с променени амплитуди, атака, реверб и представени за уникални.

Нещо подпалих в секциите, където са баси, стрингсове и синти. Слабост ми е тая електроника.

Питам, защото пощурях по диско музика от 80-те и 90-те :D , а тия цигулки, гъдулки, акордеончета, хармоники и акустични китари просто са мъка в тях стилове. Не са на място, колкото и добре да звучат.

Та ако някой знае как става тоя номер да си добавиш, да сподели. Ще съм му благодарен и то много! :D

Знам, че за някой питането ми е егати и ламерщината, но какво да правя, още се водя тъп новобранец. Наскоро открих, че секвенсера нито се соли, нито се подслажда. Всъщност избощо не бил за ядене. :slap: А разбирам, че имам два! :cheers2: Ш`са мре!...

И докато си блъскам главата как мога правилно да я ползвам тая екстра (удвоената), ще е добре да се заредя с повече електронка в звученето за сметка на всякакви имитации на кавали и тамборини.

Ако знам откъде, на мига пък ще изтрия ритъмите. С изключение на 5 рок стила, останалото си е за разделното сметосъбиране, но това е друга тема.

Дайте акъл какво се прави.

Не ми е за друго, но например "Джапаниз бой" на кака Анека никак не си пасва с прекрасните акорди на испанска акустична китара с незнам си каква корда.:yes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти отново Соло.

 

РА 500 е с EDS синтез и би трябвало, поне на хартия звуци, които са правени за М3 и М50 да се "ядат" и от РА500.

Отделен въпрос е колко адекватно ще ти е звученето на такъв звук, защото разлика от сега ти казвам - ще има. На М3 ще звучи по един начин, на РА 500 ще е по-различно, но може пък да уцелиш някои хубави бленди, а такива има с тонове за уъркстейшъни. Все ще намериш хубави неща!

Относно диското, специално това от 80 години си е правено на аналогови синтезатори и колкото и да се мъчиш, няма да го докараш на РА500. В Уъркстейшъните има ефекти, които много го доближават до онова звучене, че дори има опция да се зареди аналогова платка и да обърнеш синта в аналогов, но това няма как да го направиш с аранжор. Изобщо силата на самосвирката е в ритмите, а не в звуците.

 

 

Поздрави,

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей и на теб, Митко!

Отново ти благодаря за информацията, както винаги добре осведомяваш по- непросветените. :girl_witch:

Ще измислим какво ще се прави. Тук един местен музикант и той ми каза нещо подобно, но беше доста по повърхностен като ми обясняваше. Долу горе звучеше "Ха наздраве и не се мисли, ще и сложим нещо на свирката, но недей да искаш кой знае какво от хитър петър. Радвай се на ритмите, то за това служат тия машини." Е, да ама ( не знам защо ) точно от тия ритми нещо не успях да се очаровам. Нищо интересно от съвременната музика (денс,техно,рап,хипхоп и прочие). Само няколко намахани рок ритъма ми грабнаха сърцето. Но да не многословнича, както казах ще измисля нещо. Знам че има потенциал тая свирка, ще и добавя някакви допълнителни бленди.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...
Разлика в звука на pa800 i pa2xpro НЯМА! Според мен 1500+ лв разлика не си струва за един харддиск,mp3 борд,1 октава повече и повече памет за семплиране...

 

Колеги разлика във звука има, почти всички от РА серията съм ползвал, а за разликата в цената е по-малка отколкото качеството, при pa800 всичко се свежда до VST'та и програми и после какво рамта замина, това не звучи както трябва, вокалиста нещо куца, че как, дори вокалиста е с програма, докато при pa2x е с отделен CPU (процесор), отделен CPU за ефектите, при 800 пак с програма, за повече рам, това не е малко, при 800 или ра1х никога не ми стигаше, и трябваше постоянно да трия нещо за да си заредя някой по здрав семпъл, а здравия семпъл не за 1 октава и 128Кб, а дори тия разлики които си писал пак не са малко, и почти всеки който има 800 поне веднъж си е сменил рамта, поздрави ;):thumbs_up::wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имахме спор с един колега точно за звука на барабаните и вокалиста,за това направихме експеримент с един и същи сет на PA2x i pa800.Направихме еднакви корекции на всичко и звука си беше абсолютно еднакъв,както на семпли и звуци,така и на микрофона. Иначе с глезотийките на ПА2 си е по-добре ,но не мисля че са чак толкова необходими (лично мнение) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.