Jump to content
Българският форум за музиканти

Предложете (евтино) комбо с добър* пауър амп


Fenix

Recommended Posts

Здравейте

 

Поради по-сериозното ми отношение към групата, с която свиря, ще си занеса усилвателя (Peavey Bandit 112) в репетиционната и ще остана вкъщи без. Тъй като имам хубав преамп си търся нещо, което да замести усилвателя, който в момента му ползвам само пауър ампа. Тия дни ще ходя в един от огромен музикален магазин и затова исках да питам, дали можете да кажете някой модел който да пробвам. Kакто и като цяло съвети.

Бюджета е силно ограничен, но не е окончателен, според зависи, затова приемам всякакви идеи. Търся нещо, на което ще му ползвам просто пауър ампа като си свирукам вкъщи. Не искам обаче да е съвсем пък гадно, а съм доста доволен от на моя крайното стъпало, та в най-лошия случай (е, освен ако не взема нищо) ще е да си взема още един, просто исках нещо различно. Задължително търся амп с лууп за ефекти или Preamp in.

 

Ще пробвам със сигурност

Peavey Windsor Studio - all-tube amp с една лампа в крайното стъпало. Основния му плюс е, че има вграден power attenuator, а аз нямам възможност да усилвам вкъщи

Peavey Bandit - новата серия

Peavey Classic 30 - ако има някоя бройка да видя как ще се отнесе с преампа ми, след това ще търся втора ръка, че е доста над парите на горните... Ма пак идва проблема със силата на звука...

Randall RG75 - пробвал съм събрата му 100Г3.

 

Интересно ми е, има ли голяма разлика в крайните стъпала на усилвателите в този клас? Транзистор - 650 кинта-плюс-минус.... или пък евтините лампови дето са с 1 лампа. Има ли голям смисъл от нея за пауър амп? Говоря с нови цени само за ориеантир. Ще гледам и за неща втора ръка, особено някое комбо с изгорял преамп примерно :).

Знам че тука има доста хора с Laney и Vox примерно, споделете впечатления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Peavey Windsor Studio - all-tube amp с една лампа в крайното стъпало. Основния му плюс е, че има вграден power attenuator, а аз нямам възможност да усилвам вкъщи

 

Сам си написал какво ти трябва и за какво ти трябва. Това кубе щом има power attenuator и е лампово сигурно е хубаво. Не съм имал срещи от близо с Peavey-та, но съм чувал, че са били хубави амп-чета. Надявам се да съм помогнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ преди малко слушах семпли на преампа, за който предполагам говориш.

Някакъв, който е клонинг на тюбмен две.

Исках да го сравня с моят ХиК преамп

Мнението ми е, че звучи доста посредствено.

Ако ми се довериш от горните бих избрал Peavey Windsor Studio.

Може да си го ползваш самостоятелно , може с преампа, може да смениш преампа и тн.

Доста сполучлив амп е. Естествено няма нищо по-добро от това, човек да си направи сам пробата.

 

 

Ако мислиш, че съм твърде несправедлив към ДИпреампа, просто чуй семплите на моя.

 

ПС - видях, че докато съм писал и друг е посочил Уинсора :)

Редактирано от TONY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Да, аз че ще си избера по моя вкус, това е сигурно ;)

 

Но отзивите за студиото, освен, че е много добро за цената си, не стигат напред. в крайна сметка си е entry level tube guitar amp. Една лампа в крайното стъпало, това в моя случай го приравнява на Randall 75 или 100, защото аз няма да им ползвам преампа.

По принцип оттук нататък се виждам да гледам само по преампи, и да се катеря по тях.

 

Ако говориш за ПС64 дето си постнал, чух ги да, но за мен това няма много общо с Тюбмена, просто са съвсем различни неща. Да, думата и за двете действат като преамп, но не мисля, че има много общо. Да не говорим за разликата в годините. Не мисля, че има база за сравнение. На мен самите семпли не ми харесаха, но това вече е личен вкус, всеки търси различно. Макар че да кажеш "мете улиците с него чак" ми се струва малко, хммм, да кажем неетично до някъде, но както цитира скоро Бицев Конституцията - всеки има право на мнение :), мир да има.

Аз по принцип не умирам по семпли да си призная, искам аз да пробвам лично. Неща на които съм чувал страхотни семпли, после не мога да им изкарам тоя звук, а неща на които съм им чувал лоши - обикновено изкарвам по-добър звук. Моите семпли целях да са възможно най-сухи, дори ползвах вградената му симулация, която я бият всички компютърни които съм слагал. Т.е. стремях се да покажа най-лошото което може да се изкара (без да пипа човек никакви контроли). Ако човек намери нещо хубаво в тях, после ще се хване за него и ще си направи звука в своята посока. Не харесвам напудрени семпли. Но стига офтопик.

 

Въпроса ми беше по-скоро не, кое от трите. Ами да кажете няколко модела за пробване, просто изброих тези, като ореантир. :) Така и така ще ходя, искам да имам някакъв ясен план за действие, не мога да пробвам всичко дето го има там. Доколото можах си направих интернет рисърча в нета, но реших да питам и тука за няколко модели в тоя ценови клас. Ти си имал достъп до доста техника, нещо което повече да се е откроило?

 

10х и на двамата

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Да! Мислел съм си за цял амп. Но не е сега момента просто, чисто финансово. Това ми дойде малко изневиделица просто, групата ни претърпя промени, и изглеждат по-добре работите сега. Тия пари дето може би ще ги дам всъщност са ми парите, които мислех да дам за монитори...

 

П.с. ти зарежи пауър амповете, ма аз още точа лиги по един звук дето беше изкарал Налбантов само с преамп. Беше уникален. Спомням си че исках да го взема като го продаваше, ма пусти му финанси ;) Май колегата flisk го отнесе, може и друг да е... отдавна беше.

 

П.с.с. и все пак това беше един от уроците, че звука идва от пръстите най-вече...

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не пробваш Blackheart? 15/7 вата комбо с две пресусилвателни и две крайни лами е точно 750 лв новичко от динакорд. Или по-малкото 5/3 вата Little Giant? То ще е към 600 лв, предполагам. Вариантът глава + шкаф пак е горе-долу там нейде. :)

Няма вариант да ползваш само крайното стъпало, но не се модва трудно - справка Baby_Thomas. Макар че според мен няма и да има нужда от модване.

 

едит: Ако си в Германия, Томан ти е на една ръка разстояние, един вид :)

Редактирано от Icarus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя Little Giant го тествах преди няколко месеца в магазина на Динакорд на Искърско шосе и направо онемях. Определено си оправдава името.

Щом имаш преамп, можеш да пробваш и малкото му братче - KillerAnt, особено щом ще го ползваш вкъщи.

 

Аз си мечтая да се сдобия някой ден с Hothead - като комбинация от функционалност, управление и звучене, това за мен е перфектната лампова глава... Крайно време беше някой да се сети да направи амп с успореден и последователен FX Loop и суич за превключване между двата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^От година и половина свиря с тая пет ватова въшка и се шашкам през определен период от време от нея :hysterical:

Наистина за апартамент тия 5 вата множко идват, че и на триоден режим бая джангър вдига пущинята. Килър анта (1 ват) също изглежда екстра, но в томан поне цената на двете е абсолютно еднаква. Предполагам, че едноватовото ще ти върши повече работа, ако е за свирене вкъщи само.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крайно време беше някой да се сети да направи амп с успореден и последователен FX Loop и суич за превключване между двата.

 

Hughes & Kettner отдавна са го измислили това...А предполагам и други...

Сори за :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не пробваш Blackheart? 15/7 вата комбо с две пресусилвателни и две крайни лами е точно 750 лв новичко от динакорд. Или по-малкото 5/3 вата Little Giant? То ще е към 600 лв, предполагам. Вариантът глава + шкаф пак е горе-долу там нейде. :hysterical:

Няма вариант да ползваш само крайното стъпало, но не се модва трудно - справка Baby_Thomas. Макар че според мен няма и да има нужда от модване.

 

едит: Ако си в Германия, Томан ти е на една ръка разстояние, един вид :)

 

Мерси! Точно в томан ги гледам, аз съм им редовен клиент. Обаче Блекхарт имат ли ефектслууп на някое от комботата си? На тия в томан няма, а на мен ми е важно, трябва ми да пропусна преамп секцията.

Аз най-вероятно ако не гледам втора ръка ще купувам от томан, ма ще пробвам тука в един магазин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Blackheart-a е много добро предложение, но трябва да се модне, защото няма ФХ лууп. АМР-а приема МНОГО добре всякакви педали, но с преамп преди неговия преамп ти гарантирам, че няма да свири добре! Тествано тук и на други АМР-ове с няколко преампа! ФХ Лууп мод не съм правил, защото не вижда смисъл, а и хич не е лесен. Моят мод е "PA Input Mod", ако мога така да го нарека. Той не е толкова труден, има 4-5 спойки на кръст. Мен това ми е домашния риг. Отпред слагам лампов преамп от Дими и резултата е уникален. Нивата са съвсем поносими за домашна свирня дори и без атенюейтър. 3W режима за мен е пръдня - нищо не сваля като джангър, а се появява едно ужасно "хардуерно" EQ. Блекхарта е супер прозрачен и му липсва някакъв негов си характер. От една страна е малко странно, но от друга това е супер, защото (както вече споменах) приема МНОГО добре всякакви педали/ефекти и не ги оцветява допълнително. АМР-чето е особено и не е за всеки! Но на мен ми харесва доста!

 

Peavey Classic 30 е готин АМР, но е неподходящ за целта според мен. Той не звучи добре на тихи нива, а дори на репетиция го ползваме на около 25% от мощността му. За домашно ползване дори с атенюейтъра не става. За репетиции/лайв е чуден, но... Инак също приема добре ефекти и с 3 други преампа в ФХ луупа обажда много добре! Само не знам оригиналния спийкър доколко става за нещо, аз съм със Celestion Vintage 30.

 

П. П. Мога да ти запиша малко семпли на моя преамп през Блекхарт РА-то и през Peavey Classic PA-то. Тъй като нямам читав аудио интерфейс и майк преамп, това може да стане само с ДИ Бокс и спийкър сим. Който обаче вариант преди няколко дни даде доста добри резултати и лично на мен ми хареса. Не е мега-хипер як, но определено е usable. Сега записваме една песничка на домашно и си правим разни експерименти... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами щом луупа е толкова важен, ако не искаш да правиш модове, е разумно да ползваш търсачката - ето какво намира тя - ЦЪК!

 

При все че за под 500 ойро H&K май си е най-доброто решение, Blackstar също не звучи лошо през LINE OUT, иначе шпикера му е гола вода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер полезна информация!

 

@BabyThomas, мене ми трябва точно Preamp in. Казвам Ефектс лууп не защото ще го ползвам, а защото Returna реално е точно Preamp in. Просто моето пиви има И ретърн И преамп ин. Не знам ква е разликата, като се има предвид, че Преамп ина е сложен след ефектас луупа :) . Та съответно мене ми трябва точно това дето ти си направил. Въпроса е, че няма как да го чуя предварително, което е неприятно. Мерси за предложението за записите, но няма голям смисъл си мисля. Освен ако така и така не го правиш де, за идея е интересно, но специално за това не се занимавай с толкова играчка. Мене в случая ми трябва нещо, което свири що-годе добре (не по-зле от пивито ми) през спийкъра си. Записвам директно от преампа. Доверявам ти се за Класика, щом не се държи на ниски нива добре, може би няма да се занимавам с него... ще видя като ида.

 

 

@patient 10х, направих го това вече. Всъщност точно това ми напомни да питам във форума за други модели, защото там няма толкова голям избор, въпреки че не изглежда така. Ето от някъде другаде ми дойде идеята за пиви класик 30 или за рандал 75, който там го няма (на Рандал имат 2 неща под 1000 евро. Знам че много хора наоколо имат Laney или Vox и се надявам някой да спомене нещо. Но при всички случай 500 евро са ми прекалено много (ако ги имах, rockfire мисля че, продаваше усилвател от Грег за 1000 лева!). В крайна сметка това е само backup вариант един вид...

 

 

Бтв, гледам някакъв H&K Blue edition 60, транзистор също. Предполагам пауър ампа му е точно от ранга на Пиви бандита. Някой да го има наоколо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.