Jump to content
Българският форум за музиканти

Kъсам струни


spineless

Recommended Posts

Късам 1ва струна много често (като използвам тремолото) обикновено като имитирам Horse Squeel :recourse: , навярно проблемът е в мен, какво не правя както трябва, китарата е Ibanez GRG170DX

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бих направил следното:

-пробвам различна марка струни

-преглеждам си местата където се опира струната в нъта и флойда.

 

Пък може и просто да опъваш твърде много и затова така да се късат струните.

Или да се поизносват и тогава да се късат.

 

Мисля, че е добре по принцип да се използва в минимални количества някаква смазка на нът, бридж и ключове където струните се опират, едва ли обаче това би помогнало срещу късане на струната на което и да е място.

Редактирано от Cutthroat
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е на такава китара да се късат струните при тремолото. Просто изработката му е не е до там добра. Това, което можеш да направиш е, да смажеш леглата на струните или евентуално, малко да припилиш някои от тях, ако е нужно ( тоест ако са остри и късат струни).

 

Предполагам че щом късаш струни на тремолото, вероятно и същото много разтройва при употреба.

 

 

п.п. Разбира се може и седлата на тремолото да бъдат подменени с GraphTech такива или нещо подобно. Това ще реши пролема, но е доста скъпо ($50 горе долу)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Може да е скъпа подмяната на седлата, но пък трябва да го погледнеш в дългосрочен план. Ако смениш седлата и не ти късат струни тия 50$ бързо ще си ги избиеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснах да кажа, че струната се къса горе при ключа. Наистина може би не трябва толкова да преопъвам след като тремолото не е Флойд, а някакво на Ibanez.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Заключване няма, а трема се води FAT10.

 

 

 

Аз имах същия Ибанез до преди 2 месеца но го продадох. Тремолото наистина много разстройва и трудно се настройва (тъй и не успях за 1/2 година докато го имах). Та де мисълта ми е, че на моят не се късаха при моста почти, а при ключовете абсурд. Може да е от самите струни. Аз като си взех новата китара и сменях струните за два дни смених 3 първи стуни Д'Адарио. Като сложих Еликсир нямаше проблем (но каква беда малката ми сестра набара китарата и скъса 2 :hysterical: ). Пробвай с друга марка (или както ти казаха колегите със смазка).

Редактирано от dean_dime
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички се хвърляте на най-сложните проблеми :greenangel: А може да е просто защото са кофти сложени, примерно да се застъпват и затова да се късат. Още повече, че човека казва, че се късат при ключовете.

Сетих се за това, защото първия път като слагах струни вложих повече творчество от нужното и се скъсаха поради некадърно увиване около ключа :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Пак се скъса, този път при бриджа, по време на бенд. Ако препоръчате някоя добра марка да пробвам? Еликсир Наноуеб по-здрави ли са от ДР. Екстра Лайф?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Elixir са едни от най слабите струни на тема късане. Аз вече тотално престанах да използвам първата за гигове, просто обикновенно не издържа и един час интензивно свирене. Няма никакъв проблем с ДР, проблема ти по скоро е в бриджа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.