Jump to content
Българският форум за музиканти

Лошо! Проблем с интонацията.


KeRRANGKid

Recommended Posts

Squier-чето се повреди. Значи, струните ми са на един месец и нещо. 0.10 размер. Останалите са добре, но първа струна на 12-то прагче ми бяга с около 25 cents надолу, което си е трагедия. Приближих saddle-а на мостчето към грифа, както се прави в тия случаи, но ефект няма абсолютно никакъв. Махнах струната, върнах saddle-а в неутрално положение и сложих друга струна, разтегната и поизносена. Настроих китарата и - същата работа. Приближих saddle-а до грифа - не захапва, бако. Има ли как да разбера кое я събаря ? Проблеми с нъта, мостчето, truss rod-а ?

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купи нови струни и си настрой интонацията още при слагането им :) Когато остаряват, струните започват да фалшивеят. А месец и половина не е малко, особено лятото, когато всички се потим повече ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип винаги проверявам интонацията като ги сложа. Последния път нямаше нужда от сетване, обаче тия дни се усетих, че нещо лъже. Ако наистина е от струните, то за пръв път ми се случва. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време интонирах един Стаг страт и имаше абсолютно същият проблем - въртях там, ама файда... Накрая ми писна и казах на собственичката му да купи едни струни и да ги сложи - на китарата бяха някакви турбо архивни.

В общия случай когато се слагат нови струни, но същата марка, дебелина и модел, интонацията се донаглася съвсем леко (а понякога няма и нужда).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробва ли да повдигнеш седлото нагоре ? Възможно е като си пробвал да смъкнеш екшъна да си свалил седлото прекалено ниско...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 Падне ли им веднъж покритието и почернеят ли... край. При мен първа и втора D'Addario 12/54 заминават за има няма 10 часа сумарно свирене. Като се има предвид, че не ги ползвам изобщо :) само от потенето... Трябва да се сменят. Но като няма парички... :surprise:

Редактирано от MR_STENCH
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

абе да използвам темата да попитам и аз нещо - значи забелязал съм, че когаго и да интонирам китарата, ако 6-та струна е 046-ца никога не мога да я интонирам напълно - в смисъл винаги е няколко цента нагоре, а седлото е затегнато докрай, чак пружинката ще се пръсне. това нормално ли е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нормално е за по-евтини китари :hysterical: Поне аз не съм хващал китара от среден клас нагоре, която да има такъв проблем.

noflip, селянията, която можеш да направиш е да сложиш пружинката от другата страна на седлото, сеш се? Не да опира седлото, а от другата страна на бриджа, да опира в главата на болтчето. Така даваш още малко мегдан за връткане.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^И като болтчето е дълго да опре в струната и да почне да я къса ли :hysterical: Идеята с прехвърлянето е не само да се разкара, ами и да попречи на болтчето да стигне до струната.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хах между другото евала добра идея е това. иначе да позна китарата е squier bullet но като изключим това с нищо друго не мога да се оплача от този инструмент (е.. освен и от адски късия състейн точно на 12-то прагече на 1ва струна което за мен е необяснимо след като на 13то и 11то е с пъти по-дълготраен). извода май е че трябва да си купя малко по-хубава китарка без тремоло щото не го ползвам така или иначе и само ми разваля състейна.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.