Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли Смисъл?


Katsko

Recommended Posts

Хм...абе аз по принцип изпитвам страшно удоволствие да свиря, така че дали е пред един, двама, сто , двеста, и тн. ми е все тая. Случвало ми се е да свиря и пред 20-на човека и пред 300 и повече, но никога не ми е правело кой знае какво впечатление колко души има в публиката. Важното е, че свиря, всичко друго остава на заден план!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 73
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Абе едно да се свири в пълен клуб,друго е в празен,обаче най якото е когато 10 човека викат и беснеят като 100.е тогава вече наистина има смисъл. :violin:

това е незабравимо...случвало ми се е, само че тогава въпросните 10-на, 15-на пича бяха толкова пияни, че и без да свирехме щяха да си беснеят като за 100 :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И според мен си заслужава.Най-голямата ни публика беше на едва втория ни концерт-в Разлог .Ако някой е ходил там знае къде се провежда.А тогава имаше може би над 700-800 души.Повярвайте ми - бях по тениска и умирах от студ, но като се качих на сцената и при вида на светлини и публика, която те посреща все едно си нейният идол - безценно!За всичко друго има... :D но аз помня онези 100-тина души, които куфееха пред сцената и накрая викаха "Още".Свирили сме и пред около 30 човека и то приятели, но като те посрещнат подобаващо им се раздаваш.Просто ти идва отвътре:headbang:Само ще добавя, че за да те посрещнат така трябва да си го заслужиш все пак :P...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Aз свиря предимно по сватби, и винаги се притеснявам дали ще вземат булката. Обаче от мен да го знаете: Един-път вземат ли булката!!! Глеи кво стаа, 50 човека се радват като 5000, беснеят,напиват се, падат, стават, пари дават (на музикантите). Е на това аз му викам файда от ползата, а тиа клубове- млубоуе, само си дрънкате за тоа дет клати ... :read: :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Aз свиря предимно по сватби, и винаги се притеснявам дали ще вземат булката. Обаче от мен да го знаете: Един-път вземат ли булката!!! Глеи кво стаа, 50 човека се радват като 5000, беснеят,напиват се, падат, стават, пари дават (на музикантите). Е на това аз му викам файда от ползата, а тиа клубове- млубоуе, само си дрънкате за тоа дет клати ... :read: :D

хехе :D

евларка Ламби

:headbang::metalist::virtuoz:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(...) Е на това аз му викам файда от ползата, а тиа клубове- млубоуе, само си дрънкате за тоа дет клати ... :read: :metalist:

Да разбирам ли, че за теб по-важно е паричното, отколкото емоционалното удовлетворение от свиренето? Да не помислиш, че се заяждам, приемам тази позиция, макар моята да се различава от нея.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

(...) Е на това аз му викам файда от ползата, а тиа клубове- млубоуе, само си дрънкате за тоа дет клати ... :read:  :unsure:

Да разбирам ли, че за теб по-важно е паричното, отколкото емоционалното удовлетворение от свиренето? Да не помислиш, че се заяждам, приемам тази позиция, макар моята да се различава от нея.

Разбирасе емоцийката е важна, а според теб тя дали се подсилва когато видиш как кумчето(толкова употребило че не знае на чий ора дете е) препуска към теб с 50-туна в ръка...?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

ако става за въпрос...аз съ мсвирил и на 3 4овека и съм изкарвал много пове4е отколкото като е било пълно....а за концерт разбира се 4е е нужно това е вид уважение към феновете ти колкото и да са малко те...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Лелееее, ша ме счупиш, бат' Ламби (ако мога така да те нарека)! Евала!!! :unsure::P;););)

 

А по темата бих се съгласил с повечето хора изказали се. Наистина не би трябвало да очакваме само тълпи по концертите, за да свирим както се очаква. Аз лично шом се кача на сцената се забавлявам максимално, независимо дали има 150 или само 5 човека. Случвало се е преди да се кача да съм в страшно кофти настроение, въпреки че в клуба има 100 човека, ама като стъпя пред прожекторите и ме обзема една бесния и направо пощръклявам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

ето и моята история по темата ...

 

като увод искам се знае че свирим екстремен деф/грайнд ... и сефте излязохме от Добричката сцена (ако имата такава ??? ) във Варна клуб Зона 51 ... организация-никаква ... макар 1 месец преди това шефа на клуба да обещаваше на 100% да намери 2-ра група, тъй като сме "млада" група съответно малко репертуар, известни само на родителите си че съществуваме като група (не че и все още не е така хаха), и все пак поканихме роднини на

"излизането" в клуба...

идва датата на която трябва да свирим и след като сме занесли кубета, хардуер-барабанен и т.н. разбираме че ЦЯЛАТА вечер е наша, нали няма проблеми идват и ни казват "свирете си колкото искате ... ко по-добро ? "

уговорка за 1/2-та от входа за групата ... и идват нашите гореспоментати роднини като до момента няма нито 1 посетител ... и тоя бармана, ми вика "да им взимам ли вход" ... напрао ми стана черно пред очите ... но просто го погледнах криво и се обърнах ... мисля ме разбра и повече не се появи.

Започваме ние викам си кво пък 50км ги носихме и т.н. подготовката за нас си беше сериозна (дори да ви звучи доста наивно, това си е нашото излизане от локалната сцена) и трябваше да се свири.. макар само пред роднини наброяващи 7-8 души ...

на 3-4 песен влезе едно момче ... и веднага се залепи на масата до "сцената"

до преди това просто си куфях без дори да си отварям очите ... свирейки си ... наслаждавайки се на собствената музика, но след като той влезе забелязах че има един човек който е дошъл да види някаква си група от добрич .. човек който наистина разбираше музиката и беше съпричастен към цялата картинка. Е в този момент ми стана адски приятно/както и да го нарека ... няма такава дума/

и само като си помисля че преди да излезем се двуомяхме дали изобщо да свирим ...

 

също така абсолютно се получи добра репетиция.

 

Едит: щях да забравя да отбележа извода до който стигнах:

а именно-> ОПРЕДЕЛЕНО има смисъл свиренето било то пред 1-2-5-7-9-10-100 човека в публиката.

п.п. сори за оффтопик-а ... увличам се ...

 

Поздрави

Haema, Добрич

Редактирано от schejtan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Я и аз да се изкажа:

 

Един мой съученик, с когото сме свирили в даскало, решил преди около месец да попита в местната дискотека-кръчма в малък планиски град, дали ше му позволят да дойде с китарата си някоя вечер в заведението и да направи джумбиш. Сам с китара, дръм машина, записан клавир като синт бек и микрофон за пеене. Управителя на заведението му рекъл... "Абе ако искаш, ама сам си се оправяй с апаратурите, звук и т.н. щото аз пускам само дисковете дука на Пайнер като е за дискотека-вечер!"

 

Речено-сторено... никви кинти! За кефа...

Съученика ми "си се оправил сам", донесъл си нещата... и хоп към 20:00 започнал импровизираният "клуб-концерт". Почнал, а в заведението само баща му, майка му и две братовчедки.

Дрън-дрън... туп-та, туп-та и... и...

 

Изведнъж почнали да влизат хора. 10, 20, 50... до 21:30 в заведението вече имало около 100 човека, което си е постижение дори за регионалана чалготека от планински тип!

 

И як купон станало, оказало се че от по-старото поколение на баща му хората се посъбудили, поосвестили... клатели глава в ритъм на Whitesnake, Yngwie, Rainbow. По-малките хлапета, друг път не видели, в чалготеката на живо човек да бичи жици, трели!!! И се накефили...

 

Друго си е "на живо" пък дори и сам. Концерти му е майката, запомнете!

Останалото е все репетиция за истинското свирене пред себеподобни :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.