Jump to content
Българският форум за музиканти

Перфектният ключ към Метал Звук


deep_reaper

Recommended Posts

Здравейте , правя тази тема поради 1 причина - да се саберем много умове и да измислим какви ампове всъщност трябва да си купуваме , имали смисал да си зимаме разни Boss педали и сякви метал педалчета от които в интернет звучат добре а при нас звукат не се получава същият. Добре де Какво ми трябва за да постигна звук дори приблизителен като на slipknot , Korn ий такива банди например ,. питал сам каде ли не smile.gif

 

Имам едно 20 ватово Ампче , Ibanez RGR 321 EX и boss metal zone mt 2 звука до някаде ми харесва,, но сигорен сам че трябва да сменя Ампа , можели някой да ми обясни какво е Лампов Амп .. имали готини ампове даречем за 400-500 стотака ..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се обиждай ала как може да си мислиш че за 400-500лв. ще си намериш "готин амп"?!? Темата е леко казано смешна!!!

Да видим колко "умове" ще се притекът на помощ! :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За 400-500 стотака баш бая ампове ще си вземеш :girl_witch:

Иначе почети малко из форума, няма да те заболи и ако напишеш в гугъл tube guitar amplifier.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Ех, пич, ти като си хванал китара сигурно всичко си знаел ;)

 

Към автора на темата: лампов усилвател е такъв, при който усилването на звука става чрез радио лампи. Другата разновидност са транзисторните, при които усилването става от.... ами транзистори :girl_witch:

По принцип ламповите усилватели са по-разпространени сред водещите световни китаристи и се смятат за по-готини, но са и доста по-скъпи. (За последното изречение постоянно се водят спорове, в които хвърчи слюнка, пот и кръв, тъй че да не се чудиш ;) ). За да изкараш як метъл звук ти трябва усилвател с 12" говорител, за да може да има готин и плътен бас. После е върос на вкус, за твоя бюджет бих ти препоръчал да се ориентираш към моделиращ усилвател и по-специално към Line6 (виж ги на сайта им). Моделиращ означава, че с електронни алгоритми се опитва да наподоби звука на истински усилвател. Някои го правят доста успешно, а и като се има предвид, че си начинаещ, в близките години едва ли ще доловиш разлика.

Редактирано от AXE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^+100

 

Oсвен това, най-важното е да можеш да свириш! Можеш да си купиш много неща, и най-скъпи и ултра яки, но едно лошо свирене ще развали всичко. колкото и да не искам да го приема напълно, каквото и да си купя, няма да звуча по-добре. Абсолютно сериозно говоря. Затова не се притеснявай, а се упражнявай и всичко ще си дойде на мястото, ще видиш. Истината е просто, че не можеш да го умуваш, можеш да се научиш ;)

 

За справка виж раздел семпли. Там има хора, които могат да свирят по принцип страхотно и вадят от посредствена техника пак супер звук. Има такива, които от хубава техника вадят ужасен. и аз спадам към тия с една моя прясна тема. Такъв хубав ефект, а "не помогна" :girl_witch:

 

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От няколко дни се чудя, дали има смисъл да седна да напиша една дъъъъълга тема за "Метал Звук".

Да взема да го направя, си викам сега...

 

To be continued.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това дали можеш да свириш или се учиш не ти пречи да свириш на професионален лампов амп.

 

Адски против съм срещу предложенията на Акс и Феникс.

 

Ако човек твърдо се стреми да се занимава с музика и ел китара рано или късно ако не спира да се развива стига до хубавия лампов амп.

 

Свиренето на моделинг ампове е загуба на време когато става въпрос за самото звукоизвличане.

Тук няма връзка, че един добър китарист с моделинг амп пак звучи доста добре - НО ТОЙ ЗНАЕ КАК СЕ СВИРИ.

 

С моделинга може да си мажеш на воля и когато се плъгнеш в истниска качествена лампа ще умреш прав.

Всяка грешка е супер осезаема , има значение с каква сила се удрят тоновете - респонса е супер натурален.

Е какво по добро от тва ?

 

Много хора отказват да свирят на ламба защото им е трудничко , по лесно е с дистъра отпред защо да се зорим ?

 

Не на последно място за да усетиш бруталната разлика се изисква просто нивото на сила на звука да е колкото на неозвучен комплект барабани със средно силен барабанист (а не вкъщи пред компа).

Тогава дори нетренирано ухо усеща разликата.

 

И най накрая човек му трябва време да привикне и първия сблъсък с добър лампов амп може да е голямо разочарование....

 

Аз още се уча да свиря но просто нямам време за губене и свиря на лампа.

Вярно не ме мързи да си нося усилвателя на репетиция .....

 

Дими

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Подкрепям Дими!!!

Нищо че не мога да свиря. Искам като не мога да свиря, да не мога да свиря на качествен лампов АМР, пък няма значение, че парите му са 5 пъти повече от нивото ми. Може два акорда да знам, но искам да ги свиря ЯКО, а не да ми пръцкат там някакви софтове или настъпи кутийки. Те тава е!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ДОбре Браво Пичове! Благодаря ви ,, всъщност какво става отиват си Cannibal Corpse и сички банди вав студиото и си правят албума ,., ко правим , вътре в студиото е пълно с джаджи че да ме заболи главата :) аз мисля че ако имам един АМП дори не профисионален за около 500 кинта и един усилвател на които има мн копчета за вартене :D смисал реверб , делей , бас , абе изцяло голям еквалайзер мисля че ще стане нещо готино - е не чак като профисионалните но близко .. Абе аз с Китар Риг 3 сам правил супер настройки и то сас супер смешна звукова карта ,. мисля че ми трябва някав интерфейс като Line 6 Toneport абе 24 килохерца с 192 бита специално за софтуера..не успорвам факта че скъпите джаджи могат да се сравнят с това ,. но аз искам евтино и готино :) незнам някой от вас дали ползва софтуери за китари но знам един сайт в които има хиляди хора като тук самоче пишат на Английски и вътре има Фулл Пресети за програмите :) за пример ще ви дам това клипче - Guitar Rig 3 + Toneport GX - вище колко е качествен звука ,. аз искам такова нещо например не е скъпо а е яко :P

 

http://www.youtube.com/watch?v=-v4cInnd_vI...feature=related

 

аз иначе свиря от 2 години и не сам аматиор , понаучих доста трикове :) кефиме да правя Пинтч Хармоник :) сорръ ма сички термини ги знам на англииски език щото се учих от другият форум и youtube :) , голям фен сам на Korn , Slipknot и най вече TOOL !

 

Даже ще си позволя да ви поздравя с това парче - http://vbox7.com/play:7269f86a

 

ДО Скоро!

 

 

 

Оки , аз едвали бих издаржал без да свиря дори един ден само заради това че нямам кинти да си купя як амп

аз ако трябва да зимам сичко да ми е готино трябва да имам поне 10 000 евро в кеш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на пример се учих да свиря на лампов амп,който си купих за 20лв. и един телевизор от един пенсиониран музикант,който живееше на прага на мизерията :) и имено на него си чувах всички грешки и се стремях да ги исчистя.

Имах авери който на техните Вермони и някви Лариоси звучаха добре,но доидат ли в нашата репитициона и като се ръгнат във Фендера и звучът като все едно сега се докосват до ел.китара.

Абе намирасе някой по евтин лампов амп втора рака който ще е досда по добро решение от накой си транзисторен Fender,Marshall i т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Ех, пич, ти като си хванал китара сигурно всичко си знаел :)

 

Хехе ,, Слюнка , пот и кръв :) мерси човече ,, абе има мн особенности все пак зависи какъв звук търсиме но според мен най доброто решение е да спечелим примерно от ТОТОТО и да отидем вав Киолн - Германия - www.musicstore.de

 

Супер гигандски магазин :) и да тестваме :) ко ше кажеш бро :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах за слюнката....заформя се и тука. В това няма нищо лошо де, всеки с мнението си. Аз нямам намерение да споря, нека хората си преценяват за себе си.

 

Не съм съгласен обаче с това, че грешките се чували само на лампови усилватели :) Вкъщи свиря с процесор, а на репетици с Mesa Dual - еми на репетиции си бъркам това, дето си го бъркам и вкъщи, един път не се е случило да осъзная, че не мога да свиря нещо на ламповия усилвател. Останалото е въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както казах за слюнката...

 

Добре AXE ! В крайна сметка Ламповият не ти харесва така ли? и защо? Кой ти харесва и защо? :)

 

 

Valserp ! Темата ти ми харесва , но всъщност не разбрах 1 - искаш да кажеш че тези педал-дисторжани като Boss metal core ml 2 примерно са просто имитации? искаш да кажеш че ако имаш достатъчно готин Ампфилер нямаш нужда от педали. Добре ами погледни тази реклама точно на същият педал , звукат лично мн ми харесва, но сам сигорен че е включен в добър Ампфилер - http://www.youtube.com/watch?v=RoGucrnM1Cs

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Искам да кажа, че Boss MetalCore звучи чудесно, но ако имаш един лампов амп с хай-гейн канал за 2000лв ще забравиш за Boss-a. До тогава няма нищо лошо да свириш с ML. Аз лично на няколко пъти съм се изкушавал да си го купя.

 

Големите усилватели освен това са много мощни и трудно могат да се ползват в домашна среда. Това е още един плюс за процесорите и кутийките. Можеш да получиш имитация на "големия саунд" в малки мащаби.

 

Това трябва да го добавя към темата си...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.