Jump to content
Българският форум за музиканти

Евтин лампов Preamp


salt

Recommended Posts

Хм за предусилватели може би:

http://www.jlmaudio.com/shop/index.php?_a=...Cat&catId=4

Baby Animal :yes:

Само ще трябва сигурно да пишеш на Джо - колко е транспорта от Австралия ...иначе е лесно сглобяем и доста приятен като резултат доколкото съм слушал семпли.

А ти сигурен ли си че ти трябва лампов микрофон с лампов преамп с лампа лампов? :) Какво ще го правиш ? Неприятното на нискобюджетните лампови решения и при микрофоните и при предусилвателите е че звучат като пластмаса с нищо общо от това, което се цели (обикновено) при тяхната употреба. За всичко разбира се има приложение и разбира се можеш да използваш и марката с Б и какъвто и да е микрофон и предусилвател, но крайния резултат ще звучи различно - не казвам по-зле или по-добре - просто различно - :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

NT1-A е приличен студиен микрофон, въпреки ниската си цена (днес не бива да е повече от 150 Евро) става за порфесионални цели и е значително по-добър от Behringer-а. Добър избор в условия на ограничен бюджет.

 

Не казваш в какво е включен досегашния ти микрофон- преамп, миксер или аудио интерфейс? Щом има XLR вход и фантомно захранване, ще стане и за новия микрофон, но може би също ще ти трябва ъпгрейд за качество.

 

Вариантът JLM, който synchu предлага, е интересен, но трябва да се има предвид, че:

 

- изисква 'направи си сам' сглобяване от човек с прилични познания по електроника и навици с поялник и мултицет

- предназначен е за 'рак' (модулна система) и затова си няма свое захранване, а разчита на общото такова - трябва да се поръча и то

- комплектът за 'направи си сам' включва голата платка и пасивните елементи, но ОпАмп-а и трансформаторите (по-скъпите елементи, които опрделят качеството) се поръчват отделно - в най-евтиния вариант комплектът излиза около 150 Евро, но не съветвам да се вземат най-евтините опции. С качествени опции става двойно. Конфигурирането за поръчка трябва да се направи от опитен човек.

 

Ако нямаш опит с електроника или квалифициран приятел, може би е по-добре да вземеш наготово един по-качествен интерфейс (от моделите с фантомно захранване) или едно най-просто аналогово миксерче, но с минимален шум и изкривявания (примерно - пак в ценовата група около 150 Евро), което на линейно ниво да влиза в сегашния ти интерфейс или саунд карта. Не се блазни от вградени ефекти и подобни залъгалки - не вършат работа, а изяждат (в общата цена) от качеството на съществената част.

 

Ако пък вече имаш такова устройство, след микрофона събирай пари за един преамп от около 500 Евро. Ако гониш студийно качество, разбира се. Иначе напълно прилични любителски записи могат да се правят и с Берингер-а и преамп/интерфейс от неговия клас. На МР3 през компютърни колонки масовият слушател няма да разбере разликата.

 

Можеби, в светлината на последното,най-добре е да инвестираш не пари в техника, а време (и усилие) в изучаване принципите и тънкостите на звукозаписа, смесването и повече да експериментираш докато овладееш материята и изцедиш максимума от сегашната си техника. Чак тогава да мислиш с какво да я сменяш - ако си успял с първата фаза, може и бюджетът ти да е друг тогава :o

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не само психясахте човека, ам току виж и теглил заем от 10К за преамп и микрофон. Вземай един Телефункен и един UA и да почерпиш по една вода после. <_<))))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.