Jump to content
Българският форум за музиканти

Engl Screamer


kolio_k

Recommended Posts

Преди време бях обещал да врътна някакви семпли и сега се сетих.

 

http://www.4shared.com/file/127916615/16e41378/screamer.html

 

Ампът, според мен звучи много приятно и се различава много от другия Енгъл (Тъндър), който най вече използвам.

Чистият канал е много близо до Фендерски такъв, това , от моя гледна точка го прави много подходящ за поп и рок музика, а също и много добре се разбира с камиончета.

Драйв каналът е с малко по малко гейн от типичния Енгълски ( макар че си е повече от достатъчно, според мен) и звучи страшно яко , особено за по рокаджийски неша, според мен, не е достатъчно брутален сам по себе си за твърда музика, което според мен е огромно предимство, но за много от форумните потребители ( с предпочитния към стилове като блек метъл и тн. сигурно няма да е така)

 

п.п. записът е напълно натурален , без никаква обработка от компа, реверба си е от ампа, няма никакви EQта, компресии и и тн. Правен е с Шур СМ58, срещу шпулата, под прав ъгъл. Звукът е далеч от оптималния, има прекалено много баси, но просто сложих Ниски, Средни и Високи на 12 часа, за да е по реалистичен семпъла. Китарата е Фендер Стратокастер, адаптерите и са сингли и доста слаби, с хъмбъкъри, съответно има доста повече гейн на драйва канала, на мен лично и този ми е много

engle330.jpg

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Благгодаряяяяяяяяяяя ама много за ревюто , този амп ми е в уишлиста и сега ме надъха още повече :punk_guitar: все си мисля, яе няма по компактен с предостатъчно гейн и хубав клийн амп , който да звучи добре на ниско волуме както ENGL

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Идеален! Чак и на мен ми се прииска :punk_guitar:

 

Добре си го описал в текста - точно така работи. Подсилените ниски сигурно са от микрофона - когато си правиш записи, опитай едно от следните неща:

 

- Развий и махни кошничката пред капсулата на микрофона

- Използвай, ако имаш, 57 вместо 58 (има леко по-стръмно спадане на ниските и малко повече повдигане на най-високите среди)

- Дръпни микрофона на поне 5-10 см от мрежата на кабинета (иначе перпендикулярното положение си е най-добро за случая)

 

Всичко това при положение, че използваш читав интерфейс (или карта). Ако микрофона е директно във вградената карта (чип) на лаптоп, горните номера няма да имат осезаем ефект.

 

Винаги можеш, разбира се, да пипнеш после с корекции, но нали работата е да 'хванем' оптимален оригинален звук...

- - - -

 

А усилвателчето си 'трепе отвсякъде', бижу! (10 от 10)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се , че семпъла ви върши някаква работа :punk_guitar: , нали това му е идеяа все пак

 

Иначе ниските си бяха малко много още от самото кубе, по някаква странна причина, за разлика от повечето лампови ампове, на този корекциите му са много чуствителни и комбинацията всичко на 12 часа не е най удачната. Но както писах по горе , идеята беше не да изкарам най добър звук, а някакъв среден такъв, за повече реализъм.

 

п.п.Микрофона е СМ57, просто по горе съм писал някакви глупости на автопилот

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kolio_k, оценявам високо желанието и отделеното време. Благодаря!

 

Като човек имал този амп, мога да кажа, че е среден клас лампов амп (ако ги делим на евтини, средна класа и бутикови) и това за мен си личи веднага. Т.е. звукът му е основно хубав, но все нещо му липсва или не му достига (като пространственост или т.нар. 3D звук) или пък все нещо му е в повече и то не е правилното (има едни високи среди / презънс, които не галят ухото, а го дращят). И по-важното е, че всичките тези недостатъци за мен си остават явни и след смяна на различни лампи и говорители.

 

Няма лошо в това да сменяш и да пробваш, но мисля, че цената му от 1000 евро (в томан например) не оправдава подобни рокади. Ама, уши много, де и чуват различно... :punk_guitar:

 

... just моята 1 ст.

 

:unsure:

Редактирано от Vynyl Sky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поради участието ми в до известна степен популярни поп групи, миналата година получих спонсорство от Енгл (исках Енгл, защото от преди си ги харесвах). Покрай това свирих с няколко от техните ампове, а именно Sovereign, Thunder, Fireball, Powerball, а сега и Screamer. Засега Тъндър си остава моя личен фаворит, а той е най евтиният от изброените, както и най простичък . Явно всеки си търси и чува различни неща в саунда, а и има различни нужди поради различните музики които свири. Добър пример е един от другите ми ампове - Меса Марк 4, за която съм слушал само хубави неща, но изглежда, че аз съм единственият човек ( надали чак пък), на когото този амп ни най малко не допада и го държа само поради мощноста му и факта че на чистия канал вади един определен звук който ми върши работа, за сметка на това , драйва му определено ме дразни, а ампа май с това е известен. Изобщо най добре да си избираме гиъра с ушите, а не по препоръки на други хора, за някои, нещо е върха, а за други е пълна трагедия.

 

Колкото до Скримъра, до сега не съм чул нищо чак дразнещо в него, но май всичко пак си опира до лични предпочитания. То и за това има много фирми производители, за всеки вкус

 

П.п. @Vynyl Sky

Благодаря за коментара както и на всички други писали в темата. Ще се радвам ако постнеш някой семпъл със звука за който говориш, разбира се и с описание за какъв амп става дума, пракото сравнение е ней добрия начин да се видят разликите в малките детайли ( по меки средно високи 3 D звук и тн)

Редактирано от kolio_k
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

Драйв каналът е с малко по малко гейн от типичния Енгълски ( макар че си е повече от достатъчно, според мен) и звучи страшно яко , особено за по рокаджийски неша, според мен, не е достатъчно брутален сам по себе си за твърда музика, което според мен е огромно предимство, но за много от форумните потребители ( с предпочитния към стилове като блек метъл и тн. сигурно няма да е така)...

 

Може би ще се учудиш, но именно блек метълите ползват Engl!

В това число двамата китаристи на Dimmu Borgir.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

О, гледал съм в сайта на Енгл, листа с артистите, които ги използват и знам , че метъл свирачите си падат сериозно по марката. Но не мисля, че използват точно Скриимър, за тях си има по тежко звучащи машинки :) , а и по мощни

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не видях дали си споменал на колко е гейна?

Аз имам thunder 322 и честно казано гейн на повече от 10 часа ми идва много.

Редактирано от cold
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много готино изсвирено и звучащо! И на мен "чистата" част от демото ми допадна повече :) Но и драйва е много готин ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.