Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет за Cort X-6 Sa Special Edition


ivcho92

Recommended Posts

Здравейте! Реших, че трябва да си купя вече ел. китара и то хубава, а не като предишната от Практикер дето струните й са толгова вдигнати, че едва се свири, но така е като отиваш да копуваш китара без да разбираш нещо от китари. Та и отидох преди седмица в Плевен в музикалния магазин на Иво Бетовски и там единствено ми харесаха тая китара Cort и Ibanez grg170. И двете китари са на една цена 470лв и се двоумя коя да взема щото нз много за тоя модел на Cort, но попринцип четох тука, че не са лоши китари. Та който е свирил на такъв модел Cort да си каже мнението за нея. Искам общо взето да ми кажете какво ви е мнението за точно тая китара и дали има по-добър вариант пак в границата на тая цена 400 - 500лв. А и ето я самата китара Cort X-6 Special

Редактирано от ivcho92
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип има всякакви решения само искам да вметна, че в ценовата листа на официалния вносител динакорд

цената на x -6 e 177 eur грубо около 350 лева.

 

Аз ако съм на твое място бих се поразходил до София.....

 

п.с. няма да има картинки по нея но пък лично аз и не харесвам, вече за тебе незнам ....

Редактирано от metalhammer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Cort X-6 има няколко подмодела и те са на различни цени. Базовата Х-6 е на цената, на която Дими казва, но последният път като гледах в магазина на Динакорд я нямаха в наличност. Тази, на която си дал снимка е също базов модел, просто е изрисувана. Сам прецени дали си струва да дадеш сто и кусур лева отгоре само заради рисунката. Третата разновидност на Х-6 е с кленов фингърборд, но не съм виждал такава по нашите географски ширини. Ако искаш китарка с по-нисък екшън и си се спрял на марката Cort, събери още 50-60 лева и си вземи ЕЙ ТОВА! Но се носят слухове, че флойдовете на Cort-овете били калпави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз попринцип не съм много почитател на китара с Флойд щото никога не съм имал, а и съм чел че ако искаш да смениш строя на китарата си нестава много бързо. Също съм си харесал тоя Cort M600 ама в Плевен го няма, а и нз колко струва и дали ще може да ми го докарат в Плевен. Абе много съм объркан. :girl_cray2:. И за това ще съм бладодарен за съветите ви.

Редактирано от ivcho92
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам за кортовете но 1 приятел има ,,легендарния'' Корт EVL-K4 и не използва тремоло.1 защото много разстроива.2ро при дайв бомб му се късат струните.Говоря за чисто нови струни.И не става само 1 път а много често. :girl_cray2::wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам този модел Х-2 специал. За тези 330 лева който дадох за него от Динакорд съм доволен. Не зная тремолото дали разстройва, не го ползвам, ключовете държат и съм попаднал на броика без дефекти по грифа :girl_cray2:

Редактирано от schOle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези парички може и вземеш некой ШЕКТЪР. Никога не съм виждал наживо и в интернет някоя група да свири с тях. Освен едни поляци които май им бяха рекламни лица. Апропо, не са заземени! Добави си рзходи и за тва! Вземи си китара дето си свири сама. Поразгледай за "SCHECTER- OMEN", или нещо от сортта. Успех....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

М600 е готина китарка, и аз я бях заглеждал преди време. Някъде към 600 кинта беше - удобна, евтина и прилично звучаща китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Осигури си всичко нужно, за да пробваш възможно най-много потенциално твои китари. По принцип в ниския клас китари нещата опират повече до това, на каква бройка ще случиш, отколкото в по-високия. Ако се чудиш откъде да започнеш направи си списък според характеристиките на инструмента и това, каква китара ти трябва - брой позиции, двойни или единични адаптери, със или без тремоло, даже можеш да си позволиш да си ги гледаш по форма и вид (тези, които можеш да си позволиш). Пробвай всички в списъка/класацията си дали ти пасват, и дали нямат някакви дефекти. Това е, което е нужно, за да си купиш китара, без да си се "прецакал".

 

П.П.: Наливен акъл всеки може да дава, ти си имай своето в предвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй - трябваше да кажеш, че не искаш китара с флойд. И двата примера дето си дал обаче имат затова отговорът ми беше такъв. За Шектър човека ще трябва да се бръкне малко повече, отколкото за Корт, освен ако не огледа предложения из форума за нещо втора ръка. Относно М600, струва си да се вземе, ако е от старата партида, която е с ЕМГ адаптери, защото те реално са половината от цената на китарата. Новите М600 китари са с Дънкан Дизайнд адаптери. Иначе китарката е супер. Аз имам по-евтиния и събрат М520 - тя е сетнек (М600 мисля, че е болт-он) и след като и смених адаптерчетата, няма какво повече да искам от нея. По въпроса за "заземяването" - всички китари Корт са екранирани с графитен спрей и са окабелени доста подредено и чисто - корейците си знаят работата - не работят мърляво като китайците. Сетъп на китарата обаче ще е задължителен при всички случаи независимо кой модел на Корт си вземеш.

Изхождайки отново от коментара ти за китара с нисък екшън ти препоръчвам ето тази. Когато взимах моята ми се досвидяха 60-ина лева отгоре за нея и в крайна сметка малко съжалявам, че не я взех тогава, защото със смяната на адаптерите мойта пак стъпи на около 520-ина лева колкото е цената на EVL-Z4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^M600 e също сет нек и сетъпа(поне при моята) беше направен перфектно още като я взех - екшъна беше добър, интонацията също, прагчетата не задираха и тн. Другото което е важно да се знае за тази китара е, че с нея може да вадиш доста широка гама от звуци, защото на tone пота имаш пуш пул(дели адаптерите на единични), което липсва в китарата от предния пост. Но в крайна сметка колегата Am-I-Evil e прав - изясни си колко пари си готов да отделиш и пробвай всяка една китара, която ти влиза в обхвата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Моята имаше нужда от сетъп щото свиря с 12-56 в Ре. А относно пуш-пула и аз си взех такъв модел основно поради тази причина (когато си купувах китарата М600 бяха свършили) и отначало го разцъквах, но с течение на времето спрях да го ползвам и си свиря само в хъмбъкинг режим. Въпрос на вкус в крайна сметка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с cort X6 и съм доволен. В момента свиря само със раделени хъмита, защото съм на такава вълна звучене. Иначе китарата е доволна. Не е профи, но за парите си е добре.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съветите и съм сиг ще видя М600 да си взема ще има яко събиране на пари :hysterical:. А за EVL - Z4 формата (една от любимите ми форми е Les Poul) адаптерите също, но доло дето са струните ей тея дупки направо много ми е грозно. Защо не са го направили както М600 тогава нямаше да се замислям въобще ама... Все пак благодаря на всички. Ако имате още идеи давайте, няма да откажа :topicsux:

Редактирано от ivcho92
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 weeks later...

Свиря от около 22 години и имам няколко китари: Yamaha, Fender Strat, Squier Strat, Cort X6 и други. Свирил съм и на много други китари: Dean, Schecter, Pensa-Suhr, Gibson, Epiphone и т.н. За стиловете, които свиря (blues, rock, hard rock, metal, classical, Pink Floyd :offtopic-001: ) Cort е една от най-добрите китари. Изработена е съвършено, убийствено добър гриф, добър Floyd Rose, разкошни звуци. Тремолото съм си настроил идеално и струните не се разстройват със седмици дори и при постоянна "Tremolo work". За мен Cort е дори над знаменития Fender Strat, така че ако някой се двоуми дали да си го купи, ако има парите може дори да не се замисля.

Cort X6

 

Единствената ми цел по отношение на притежавана китара е:

 

http://web.iese.edu/jestrada/Images/RedSpecial.jpg

Редактирано от BHStratocaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.