Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Пуснах го преди малко и звука беше много странен- нямаше драйв и компресия, имаше само дилей и като цяло слаб и заглушен звук... абе кофти работа. Дали е изгоряло вътре някое бушонче или проблема е по-сериозен, как мислите? Ако го отнеса на електротехник дали ще може да го оправи или трябва някой който е специалист в тази област?

Edited by chacho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да не е от кабела/китарата? НЕ ти дава да пускаш драйв, или не се чува драйв? Като пуснеш клийн ефект нормално ли се чува, или въобще не се чува?

Edited by Evtim Djerekarov

Share this post


Link to post
Share on other sites
Да не е от кабела/китарата? НЕ ти дава да пускаш драйв, или не се чува драйв? Като пуснеш клийн ефект нормално ли се чува, или въобще не се чува?

Ами мисля че не е от кабела или от китарата... сменях кабели и пак същото, имам и още една китара, ама е разглобена и още не съм пробвал с нея. Иначе звука, както казах, е много странен и незнам как точно да го охарактеризирам. Има някъв драйв (мога да го пускам) ама е страшно слаб, много vintage звучи цялата работа на който и ефект да включа. Чист звук не съм пробвал в интерес на инстината, а и току що лъснах инструмента :virtuoz: и го прибрах в калъфа, та не ми се вади пак.

 

Няма да съм си в къщи няколко седмици, тъй че няма да мога да експериментирам с неща от рода на "Ритни го да видим дали ще тръгне" :virtuoz: и т.н.. Ако някой се сети за нещо така по памет- хубаво, ако не ще го нося на някой жичкаджия да го преебе още толкова и тва е. Има ли тука от форума някой да оправя ефекти?

 

Иначе да спомена, че на ефекта всичко уж работи- светят лампички, метронома цъка. Като въртя потенциометрите се наблюдават някакви промени, макар и леки. Не съм пробвал вчера обстойно кое работи и кое не, но май всички други ефекти освен драйва работят.

Edited by chacho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Това ми напомня на прецакан жак(в смисъл женското)... или просто замърсен, и то не на INPUTa, а на OUT... размърдай там жака и виж, дали пращи или се променя... поне при мен така се беше получило и като смених буксата, заспа

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ахам, и аз мисля, че е нещо около входа на процесора

Отвори го и виш дали всичко е наред около буксата на входа и така....

поразгледай да няма нещо излезнало или разпоено ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ми за съжаление в момента не мога да проверя, но сигурно сте прави- направи ми впечатление че доста пращеше, а досега никога не е имало пращене. Май си спомням и как веднъж доста здраво се спънах в кабела, което най-вероятно е нанесло някъв по-сериозен демидж на жака :twisted: а дано да е така :happy: мерси много :metalist:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Макар че сега като се замисля пробвах и със слушалки и звука пак беше гаден... Предполагам, че щом и със слушалките не работи, проблема не е в изхода. Дано да е от входния жак :metalist:

Share this post


Link to post
Share on other sites

според мен не е от изходния а от входния, но не ти пречи да ги видиш и двата, както ти бях казал :metalist::happy:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Дай да се видим да го погледна. Пиши ЛС.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.