Jump to content
Българският форум за музиканти

Начинаещ имащ нужда от помощ!


Djinjifila

Recommended Posts

аз в началото на тази година имах същия проблем (с избирането на дигитално пиано)...

 

това, което ти препоръчвам е да отидеш в магазина, да седнеш и да тестваш всички, които са ти в ценовия диапазон. аз направих така и в общи линии избрах нещо, което ми надхвърли бюджета почти 2 пъти (беше ми като твоя), но в момента съм доволен за всяка една допълнителна стотинка, която платих. след тестване на почти всичките ямахи, роланди, коргове и т.н. в тоя ценови диапазон, си взех ей това:

http://www.visiarts.net/catalog/product_in...roducts_id=3357

 

силно го препоръчвам и като звук, и като клавиатура... по личните ми критерии (само по клавиатурата и звука ги подбирах) това превъзхождаше всички останали.

 

ако можеш да го намериш от някъде на старо, така че да ти се вмести в бюджета - няма да сгрешиш с него

 

успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Като не-клавирист и аз бих ти препоръчал една MIDI клавиатура, но в този случай ще подминеш момента с хамър клавишите, което не знам дали при теб ще е критерий. Има модели на Casio като например CDP-200 модела, който ще ти свърши работа за домашни условия. Това е дигитално пиано и е последовател на това, което аз имам удома - CDP-100. Цената не мога да я кажа с точност, но е малко над 1000, ако не ме лъжат спомените. Ето и как изглежда:

 

 

 

Аз имам ЦДП 200........ не бих я препоръчал щом ще работи с компютър особено ако е PC.......прекалено голяма латенция прави,доста несъобразно са направени миди функциите и т.н..........ако сивириш на нея без пц е много яка,клавишите са страшни....много сум доволен,но си взех също така и M-AUDIO OXYGEN 49 заради латенцията

 

Доста по бързо бачка с пц + това има нобове и плъзгачи който ми помагат доста...въп0реки че имам и миди контролер само с нобове и плъзгачи.....все всичко става доста бързо с нея.

 

Аз лично бих ти препоръчал oxygen 88,но да знаеш,че не съм много напреднал.,но има малко доста дървени клавиши ДА ЗНАЕШ

Редактирано от soundcare
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За CDP-200 не знам, но имах CDP-100 (всъщност IgniteAll го купи от мен :offtopic-001:) и мога да гарантирам, че нямаше никаква MIDI-латенция, абсолютно никаква! Като пианист за мен това е много важно и специално обръщам внимание. Или си имал проблеми с MIDI драйверите, или латенцията ти е идвала от аудио-интерфейса.

 

Между другото в последните две години ползвам Roland RD-700SX и съвсем спокойно мога да кажа, че макар като стейдж-пиано за самостоятелно свирене да е перфектен, то като МИДИ-контролер за управление на пиано-софтуер малко повече ми харесваше Casio CDP-100. Клавишите на Касиото са по-тежки, по-инертни и някак си повече прилягат за управление на пиано. Тези на Роланда са напаснати към вътрешния му звук, но за управление на пиано-софтуер идват малко лекички, доста бързо чукват високите стойности, има нужда от корекция и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Или си имал проблеми с MIDI драйверите, или латенцията ти е идвала от аудио-интерфейса.

 

Дали?.....не казвам,че не е възможно.....саунда ми е TASCAM FIREONE бачкам с ХР - амд 4600 и 3гб рам....

Принципно латенцията не ми е кой знае колко голяма с касиото,,но с М-Аудиото веднага го усетих,че по-добре се справя с латенцията.

 

п.с. Щом си пианист за теб спецялно маудио-то(спец. този модел) и касиото са несравними!Разликата е фрапантна - все едно да сръвниш на пипане силиконови с истински ц.ц. :punk_guitar: .....клашишите на маудиото са доста голямо дърво :)

Редактирано от soundcare
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.