Към съдържанието


Снимка

Apple Logic Pro


  • Please log in to reply
374 отговора на тази тема

#16 Vacheto

Vacheto

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 63 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:violin,synths

Публикувано 10 октомври 2007 - 00:51

Ако тестерството е срещу заплащане, съм съгласен да участвам.

Звучи доста убедително...А колко си компетентен по Logic Environment схеми?За да тестваш нещо и да искаш заплащане това значи да си на ти с тази материя а в света има 5-6 човека които са на ти с това.
Обикновенно хората които тестват даден продукт правят това безплатно.Тези които се справят най добре със задачите и проблемите по време на теста получават своите девиденти.
Аз лично участвах в първите тестове на Celemony Melodyne ( безплатно ), след което компанията ми възложи да направя едно Demo което да е истински Goal.Направих това демо и то стана N1 в последвалите официални демонстрации и workshopove в продължение на година и нещо, за което получих девиденти от компанията т.н.Ето един стар хост - може да видиш за какво става дума тук.
Относно Logic, подържам usery от цял свят с custom environments и self-teaching videos ( Предполагам си чувал за SonikMatter, там сам Supporter ника ми е сащия ).С др. думи тези хора навън могат да тестват без проблем - тай като им правя безплатен support, но в случея с новия проект има известни проблеми с Logic 8. Един от тях е сериозен - при пакетиране на дадена схема в Macro, се прекъсват някой от кабелите.Има известна надежда да успейа да фиксирам това но трябва да го направя на L8. Проекта със RMX-sa e сериозен има 100ци кабели, трансформери и мапове с които му правя internal memory и ще поддаржа:
1/ Snapshot Automation - т.е можеш да правиш пресети, да кажем на снимаш параметрите на Филтара или целия Миксер само с едно натискане на "Save" бутон на макрото.Отстрани пресет номера има Program Change num - т.е там сетваш на кой Prg да отговаря.Досещаш се какжо става - един програм чейндж и 64 параметара застават където си ги снимал.
2/Key Switcher - това е една малка Macro машинка която ще включа в тулкита.Тя е доста умна и я програмираш за секунда.Просто натискаш клавиш на клавира си и тя веднага го капчи ( изписва нотата пр.C1 ). до нотата има три numerical фейдара кадето сетваш MSB,LSB и PRG. Всичко се запомня автоматично.Така C#1,D1 и т.н.Когато натиснеш излизат MSB,LSB i PRG както си ги програмирал.
Има и филтар меню където може да избереш MSB+LSB, MSB,PRG или само PRG да изпраща.
Та Key Switchera се свързва към RMX Toolkit и се сещаш - свириш цели пресети на RMX със кейборта си.
3/ Logic RMX Learn CC mapper - копира се в RMX дир кадето са Midi Learn темплеитите.Този маппер е спациално направен за Macro -tata.
4/ Intelligent Randomizer - това е една умна машинка пдобна на RMX "Chaos designer" но е Миди.
Има "Learn" т.е докосваш даден параметар на даден синт и тя ко запомня ( има 16 мемори слота ).
Драскаш ниаколко ноти на трака или може да и дадеш за source HH ot drums и т.н Машината започва да клати параметара да речем филтър кътоф според бийта на нотите в зададен range ( има два файдера където сетваш рейнджа в реал тайм.

Ето една стара версия на Intelligent Randomizera ( не работи с RMX, samo s Logic synths и някой други които са на база "Fader messages". В зипа има Quick Demo Video - виж първо него.

Download

www.audiogrocery.com

Автор на: ORPHEUS - BG.Voices for Kontakt, Vox De Bulgaria vocal pack for Stylus RMX, Logic X TOOLKIT PRO (New), Logic Snapshot Console, RMX PCTRL - Midi Editor for Logic Pro and Stylus RMX etc.


#17 BlueZone

BlueZone

    0.775

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2264 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:жици, копчета и врътки

Публикувано 10 октомври 2007 - 01:10

Благодаря за изчерпателната информация :punk_guitar:

Извинявам се, ако съм звучал заядливо.

Не съм чак такъв корифей по Logic, от какъвто очевидно имаш нужда, така че по-скоро няма да ти свърша работа.

Явно е станало недоразумение. Желая ти успех :metalist:

#18 Vacheto

Vacheto

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 63 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:violin,synths

Публикувано 10 октомври 2007 - 01:38

Не съм чак такъв корифей по Logic, от какъвто очевидно имаш нужда,

Не става въпрос да си корифей ако имаш желание да участваш в проба на нещо.Аз ти отговорих така защото ставаше въпрос за заплащане а в такъв случай трябва да си корифей. :punk_guitar:
О.К ако случайно се апдейтнеш на L8 пусни ми PM ili mail, ще се радвам да се запозная с BG Logic user, хех такива няма много тук...
Поздрави

www.audiogrocery.com

Автор на: ORPHEUS - BG.Voices for Kontakt, Vox De Bulgaria vocal pack for Stylus RMX, Logic X TOOLKIT PRO (New), Logic Snapshot Console, RMX PCTRL - Midi Editor for Logic Pro and Stylus RMX etc.


#19 BlueZone

BlueZone

    0.775

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2264 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:жици, копчета и врътки

Публикувано 10 октомври 2007 - 15:15

Можеш да намериш по-опитни юзъри на Logic ето тук.

Има доста хора, които си бачкат отдавна с тази програма и са по разни студия и т.н. Мисля, че ще ти свършат добра работа :offtopic-001:

#20 Vacheto

Vacheto

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 63 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:violin,synths

Публикувано 10 октомври 2007 - 17:08

Благодария за линка, ще постна и там. :virtuoz:

www.audiogrocery.com

Автор на: ORPHEUS - BG.Voices for Kontakt, Vox De Bulgaria vocal pack for Stylus RMX, Logic X TOOLKIT PRO (New), Logic Snapshot Console, RMX PCTRL - Midi Editor for Logic Pro and Stylus RMX etc.


#21 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10394 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 12 октомври 2007 - 11:27

Ще постнеш, ама кога... ;)
Не друго, ами аз 2-3 седмици чакам да ми активират акаунта и засега без успех. Ама нищо, ще успеем скоро (може би)! :D

Аз имам Лоджик 8 + джем паковете и т.н. Обаче съм с МасОС две РС-та и дори да го сложа файда голяма не виждам. Чакам да напазарувам Мас-а, че да го забода и тествам тоя култов софтец. Но тъй като досега не съм цъкал - няма да съм ти полезен и аз. Просто исках да кажа, че има фенове на Мас и Лоджик и ти пожелавам успех!!! :thumbs_up:

#22 Vacheto

Vacheto

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 63 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:violin,synths

Публикувано 12 октомври 2007 - 13:33

Просто исках да кажа, че има фенове на Мас и Лоджик

Това за apple-bg си прав - не ми пратиха потвърждение, всъщност аз никога не поствам в BG форуми, това тук е за първи път.
Скоро ще опитам да изкарам не официално видео на RMX TOOLKIT-a, може да е и на Български коментара докато фиксна проблемите ако има такива на L8. За сега тестовете на L5 ( на PC ) са успешни, но L5 Environmenta а най железния от всички Logic версии и не го бърка нищо.
Всъщност всеки може да бъде полезен за тестване.Първо преглежда демо видеото - там показвам как се импортва кита или отделен тул, кабелизиране на макротата ( те са точно копие на RMX GUI като дезаин има и нови екстри ) и това е. Маротата или работят в L8 или не - това е теста. Ако не работят ще се опитам да фиксна проблема който може да е по няколко причини:
1/ В контрол панелите на Макротата сам сложил по един Sysex Fader. Извесно е че след L5 Аpple прецакаха енвиронмента и sysex fader ако се пакетира в макро се крашва.John Pitceirn ( известен Environment designer ) съобщава обаче че в L6 намало проблеми а само в ниакои версии на L7 в един диспут в който влиязохме преди време ето ТУК.
Там аз се измакнах лесно като емулирах Sysex Fader които не крашва макрото ( те са сърцето на Enviroto и изтласкват 127 месиджа с една команда ).
Сега обаче номера с емулациата ми не минава защото тези 127 месиджа трябва да преминат праз много обекти от едно макро в друго и когато влезят във второто макро успяват да задеисват да кажем полвината параметри ( да речем RMX mixer които е кам 64 параметара ).
Тестовете ми показват че наи мощен BANG има Sysex Fader-ра, тласка яко.
Christian Obermaier ( друг вещ енвиро майкър ) скоро съобщи че в L8 са фикснали проблема със Sysex Faders, затова се хванах да довърша проекта. Обаче скоро получих една информация от един друг мейкър Kai Switzenger че има нов много сериозен проблем в L8. При по сложните енвиронменти L8 къса някои от кабелите в Макрото таи че при мен в L5 работи а при теб на L8 не.
Затова ми се иска да хвърля един поглед на живо ако има проблеми в L8. Но нека пакетирам първо накои Beta за проби и тогава ще се види.
И Благодария за вниманието! :)

www.audiogrocery.com

Автор на: ORPHEUS - BG.Voices for Kontakt, Vox De Bulgaria vocal pack for Stylus RMX, Logic X TOOLKIT PRO (New), Logic Snapshot Console, RMX PCTRL - Midi Editor for Logic Pro and Stylus RMX etc.


#23 BlueZone

BlueZone

    0.775

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2264 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:жици, копчета и врътки

Публикувано 12 октомври 2007 - 14:52

За apple-bg в момента има някви проблеми с полазили порно-ботове и затова стават по-бавно активациите.
Иначе има един човек, дето присъства и там и тук - phile - той е дългогодишен профи юзър на лоджик и мисля, че ще е полезен. Потърси го тук и му пиши.

#24 Vacheto

Vacheto

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 63 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:violin,synths

Публикувано 13 октомври 2007 - 00:15

O.K благодаря за инфото, мисля че съм срещал този ник някъде...

www.audiogrocery.com

Автор на: ORPHEUS - BG.Voices for Kontakt, Vox De Bulgaria vocal pack for Stylus RMX, Logic X TOOLKIT PRO (New), Logic Snapshot Console, RMX PCTRL - Midi Editor for Logic Pro and Stylus RMX etc.


#25 Livingstone

Livingstone

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 23 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Dobrich, Plovdiv, Sofia
  • Инструмент:Piano

Публикувано 26 декември 2008 - 13:02

Здравейте!
Имам едно малко проблемче , но все пак дразнещо имам проблем със midi synchronize между свирката ми и компа , програмата си работи нормално до един момент когато се побърква и започва да да ми изписва постоянно "can not synchronize between midi and ... "(забравех го :rolleyes: ) проблема се появи преди 2-3 дена скед като започнах работа върху нова песен .. така де ако на някои му се е случвало или има идея какво всъщост се случва да удари едно рамо :lol: .При тестове на hardware всичко си работи нормано няма загуби на data и така нататък :lol: , затова си посмислех че по скоро е software проблем.

Компа е MacBook Pro , keyboard Behringer UMX61 , software Logic pro 8 :)

Този пост е редактиран от Livingstone: 26 декември 2008 - 13:04

Listen to what's there, see where the song is, and eliminate things to find the heart of the song. Ultimately mixing is about heart, not equipment. Nobody dances to what kind of gear you used.

#26 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10394 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 27 декември 2008 - 03:07

Скоро имах такъв проблем. Саунд картата и Лоджик-а бяха сетнати на различни честоти на семплиране. Добре прегледай кое къде и как е нагласено!

#27 Livingstone

Livingstone

    Ослушващ се

  • newbies
  • Pip
  • 23 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Dobrich, Plovdiv, Sofia
  • Инструмент:Piano

Публикувано 27 декември 2008 - 10:12

:godbless: Дам Дам оправих го мерси много ...
Listen to what's there, see where the song is, and eliminate things to find the heart of the song. Ultimately mixing is about heart, not equipment. Nobody dances to what kind of gear you used.

#28 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10394 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 30 юли 2009 - 08:14

Радостна новина тази сутрин - излязъл е Публикувано изображение
Enjoy! (за който има на какво, де :) )

#29 KAE

KAE

    Търтей

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 616 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:бас

Публикувано 30 юли 2009 - 08:23

:)
Ех, не може ли да се подкара това под бозица*? Щото аз още търкалям v5.5.1 за бозата - фен съм.

---------------------------
* има се предвид една масово разпростарнена операционна система

#30 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10394 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 30 юли 2009 - 08:43

Честно казано не знам, но най-вероятно не. Не съм чувал въпреки, че съм пробвал всичко де що е DAW...
Може евентуално през виртуална машина, ама то тей... тъпо...
По-добрият вариант е Хакинтош система, там ще върви пушка! :)




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни