Jump to content
Българският форум за музиканти

JACKASS

Дилема за ъпгрейд на адаптери.

Recommended Posts

Здр

Прегледах някой теми из форума , но все пак искам да питам тези , които са минали по този път :

Въпросът ми е следния - заслужава ли си ъпгрейд на Epiphone Les Paul Standard PlusTop (визуално изглежда така , но на тази и е махнат пикгардът)

 

Под ъпгрейд се има в предвид смяна на оригиналните адаптери на модела (Alnico Classic Humbuckers).

Китарата ми харесва много , не мисля че съм попаднал на кофти бройка Epiphone , но мисля че смяна на адаптерите със някой сет на SD ще направи звученето й още по-добро.Нямам опит и мнение за моделите адаптери на по-известните марки, затова бих се радвал ако някой сподели отзиви за някой друг модел.

Прочетох отзиви за '59 и Alnico Pro II но мисля че бяха от фен на по-тежката музика , докъто аз търся малко по винтидж рок/хард рок звучене.

Забелязах , че феновете на DiMarzio са повече , не бих отказал някоя друга приказка и за техни модели.Имат интересен сайт , постарали са се - евала за което (Пикъп Пикъра ми пробута PAF Pro , PAF Joe и D Activator за нек позиция).

 

Та така - бихте ли сложили скъп и качествен сет адаптери на китара от този клас , на коя марка и модел бихте се спряли , имайки предвид търсеното звучене?Мисля , че бюджетът ми е към 250лв. , а колкото до купуването на стоката - имам на разположение eBay , thomann , gumtree(понякога има добри оферти) и евентуално магазините в Пловдив.

 

Благодаря за вниманието :cheers2: надявам се някой да се отзове :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Имам едно Алнико 2 за продан. Адаптера не е за тежка музика за рок обаче е перфектен. Още не съм го обявил. Ако те интересува прати едно лично. Ако искаш даже може да го пробваш преди да го купиш.

Share this post


Link to post
Share on other sites

На мен ми звучи като добър ъпгрейт, дали ще останеш доволен, ще разбереш само, след като го направиш....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Немалко хора ъпгрейдват Епита с адаптери Гибсън, които са по-скъпи от ДМ и СД, но пък са логична стъпка за човек, търсещ звученето на "истинския" Гибсън Лес Пол. Естествено, това няма как да стане на 100% (че и на по-малко) поради цяла камара други разлики в изпълненията на двете марки, но е вариант, който, доколкото съм чел, дава нелоши резултати.

 

Иначе, мисля, че вариантите на ДМ (с изключение на Д-активейтъра) и СД, до които си достигнал, са добри и няма голям риск да сбъркаш с който и да е от тях.

Edited by sevenstring

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Gibson...-GIT0009273-000

http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Gibson...-GIT0009277-000

Мисля, че тези ще ти свършат чудесна работа (има ги и в "зебра" вариант, т.е. бяло/черно) - за мен са най-добрите за рок в този бюджет.

Всичко по-скъпо вече се обезсмисля - ако ще даваш повече пари от това, малко задръж и си купи едно Студио (Гибсън) за 1500 лева.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Gibson адаптерите са добри, но има специфичен звук малко (пояснявам само).

 

Моя съвет е да се ориентираш към Dimarzio Evolution и изобщо Dimarzio :hysterical:

 

Все пак и с тези адаптери с които си в момента не са чак толкова лоши попринцип, но са лоши ако ги сравняваме с Dimarzio и подобен клас адаптери. Успех , звука определено ще се подобри :D

Edited by Victoroth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Само да добавя, че Слаш свири с Алнико Про 2, така че да не притеснява това, че няма можеш да постигнеш хард рок звук с такива адаптери :hysterical:

Share this post


Link to post
Share on other sites
^ Gibson адаптерите са добри, но има специфичен звук малко (пояснявам само).

 

Моя съвет е да се ориентираш към Dimarzio Evolution и изобщо Dimarzio :)

 

Все пак и с тези адаптери с които си в момента не са чак толкова лоши попринцип, но са лоши ако ги сравняваме с Dimarzio и подобен клас адаптери. Успех , звука определено ще се подобри :)

 

 

Извинявай, само да те питам, кое точно е специфичното на Гибсънските адаптери и за кои по точно модели говориш?

 

 

Иначе СД 59 са много добри адаптери, имал съм ги на няколко китари и съм много доволен. Определено един от най подходящите варианти за Махагонови китари и винтидж звук

Edited by kolio_k

Share this post


Link to post
Share on other sites

А за съвсем класически звук има в момента на Seymour Duncan адаптери наречени Seth Lover's (човека, който е измислил ПАФ адаптерите ако не се лъжа), те се стараят да са максимално близо до класическия звук на първите такива адаптери.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колкото до твърдението по-горе, ако някой търси класически Гиби звук, Сиймор Дънкан са по принцип много по-подходящи от ДиМарзио. Аз самият обмислям смяна на адаптерите на телето ми, което е с ДиМарзио и след доста проби и семпли, смея да кажа, че ДиМарцио точно имат по-специфичен и различен от класическия звук (поне повечето им модели, дори като почнем от тези с малък аутпут) - което разбира се не ги прави по-лоши, напротив, ако търсиш такъв вид звук са идеални (ето моите Steve Morse може да не са страхотни за класически саунд, но пък имат други предимства и то големи при чистите канали на аусилвателите).

Edited by fLiSk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Последно включване (обещавам, честна пионерска).

 

Гледам, че питащия има снимка на Слаш. Слаш, доколкото знам, поне на бридж ползва на Гибсъните си Seymour Duncan Alnico II Pro (така пише на сайта им де)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Радвам се , че хора с опит откликнаха на темата , дори голям процент от познанията ми са именно от техните коментари във форума и мерси за което.

Знам , че с такъв ъпгрейд китарата нито ще стане 1към1 с някой Гибсън нито нищо :) целя се към по-добро звучене.

@fLiSk не мисля , че ще се спра на Seth Lover's (

) , но наистина си мисля повече за някой модел на SeymourDuncan отколкото DiMarzio.

Харесах няколко модела на СД и се спрях на '59 SH-1, но имам доста време да разглеждам и да преценя какво да правя.

 

Мерси за бързите отзиви и идеи от ваша страна , сигурен съм , че темата ще бъде полезна на някой в същата ситуация , а и нищо непречи да продължи да се развива и да служи като инфо за различните видове адаптери на пазара.

 

Линкове със семпли и доста инфо на по-известните производители:

SeymourDuncan

DiMarzio

Gibson

 

За мен въпроса е решен - идеята за модване на китарата е добра , всичко останало е препоръки за точния адаптер.

 

Поздрави

 

ЕДИТ: ^fLiSk :) , да , голям фен съм му и първата ми работа беше да проверя какви ползва на китарата си :D мерси за инфото

Edited by JACKASS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eто едно интересно DiMarzio, мисля, че ще ти е интересно видеото.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
" ... Иначе СД 59 са много добри адаптери, имал съм ги на няколко китари и съм много доволен. Определено един от най подходящите варианти за Махагонови китари и винтидж звук... "

 

Подкрепям с две ръце: и аз съм свирил с такива преди години - и сега ги имам на Hamer-а си (Studio Custom, който си е жив Лес Пол отвсякъде). Интересното е, че Дънкан започна да ги прави мно-ого по-късно от оригиналните ПАФ-ове ('59 изобщо не е за година на модела, а за стил/епоха), но неговите ми звучат на махагонова китара и през лампов усилвател дори по-'винтидж' от старите. Това е безкрайно субективно, но обективното е, че са по-балансирани и могат по по-разнообразни начини да се използват.

 

(0.05 лв без ДДС)

Share this post


Link to post
Share on other sites
докъто аз търся малко по винтидж рок/хард рок звучене.

 

Аз не се ангажирам да ти давам съвет, но странно ми е, че търсиш винтидж рок/хард рок звучене, а искаш да свалиш алнико-адаптерите.За мен именно алнико-вите вадят най-винтидж звук.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.