Jump to content
Българският форум за музиканти

Купували ли сте китара от Ebay?


bmo

Recommended Posts

вчера, както си сърфирам, попаднах на една обява в ebay за китара, която в България струва около 1000 лева, а там цената и е 450$, продавачът съвсем честно е посочил че има някакъв лек дефект на лака на две места и има снимка на две петънца (определени като "dings"), но иначе китарата била нова и продавачът е магазин със 100 % положителни отзиви. С две думи, струва ми се, че е оферта, която не е за изпускане, но проблемът ми е, че досега не съм пазарувал от там и съм като риба на сухо.

Въпросът ми е какви допълнителни разходи мога да очаквам, при положение, че продавачът е в америка и всичко над цената би трябвало да поема аз. В смисъл има ли вариант, при който по-евтиното да излезе по-скъпо :metalist:

Предварително благодаря на отзовалите се.

ето я и офертата, за който му е любопитно.

 

http://cgi.ebay.com/IBANEZ-ARTCORE-HOLLOW-...p3286.m20.l1116

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок ефтино ама дали ще стигне до бг.Тря му пишеш лично и да го питаш дали става до бг.Ако става доставката е от 50 до 200$ за това...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдам, купували сме. :metalist:

Знaчи, първо трябва да провериш дали човека шипва извън щатите. Много от хората (от САЩ) предпочитат да шипват само за USA.

Той ще ти каже, дали е склонен да шипва до тук и колко ще ти струва. Имай предвид че всички пратки от щатите с цена по-висока от $100 се обмитяват.

Тоест цената която платиш за инструмента ще бъде наложена с мито. Което си е заигравка понеже освен дебело мито се попълва декларация, разкарват те по гишета и т.н. Да не забравяме и самия шипинг който предполагам ще е 100-тина долара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един съвет и от мен. :greenangel:

Ако не ти я пратят в кейс, рискуваш китарата да получи повреди при транспорта.

Имам пресен опит по въпроса :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пратки от САЩ се обмитяват, когато са на стойност над $200. Митото не е високо, но в/у стойността (фактурна/декларирана цена + транспортни разходи + мито ) се начислява ДДС.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Над $100 със сигурност. Последната пратка я освободих преди месец! :)

Пратката беше на стойност $121 и ме пратиха да попълвам декларации, митото с таксите беше към 50 лв.

Редактирано от Kalmar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отделно от логистичните въпроси с транспорт и мита:

 

Винаги съм настоявал, че музикален инструмент от разстояние не се купува и съм съветвал всички да купуват само китари, които са хващали в ръцете си и са пробвали. Прекалено деликатни изделия са, фини нюанси имат голямо значение и дори в най-серийно произведеният инструмент е различен от съседния в серията. Инструментът е нещо много лично за да се търгува по безличния канал от разстояние...

 

От друга страна, за опровержение на собствената ми позиция - имам една китара, купена от eBay, оказа се отлична и не съжалих за поетия риск. Беше в мек калъф, но заедно с него - в солидна картонена (велпапе) кутия с добра амортизация вътре от пенести материали. Вярно, китарата еособена (Тraveler Guitar), много компактна и лесна за товарене и транспорт (пълен размер китари сигурно са по-голям риск).

 

- - -

 

Не можем да пренебрегнем значението на парите: когато става дума за значителни разлики в цената, рискът а по-оправдан (особеноза пордукти от нисък до среден клас). Колкото по-скъп е инструментът, толкова по-малко си струва да се рискува заради някой спестен лев. Сравненията,разбира се следва да се правят на база на пълна доставна цена: с допълнителна опаковка, международна експедиция (транспорт), застраховка за повреди по пътя, вносни мита и данъци, че и обменни курсове и комисионни при плащане в друга валута. Тази крайна цена, ако не е поне 25-30% по-ниска, според мен не си заслужава потенциалните главоболия (представете си, че не става - какво ще струва да се върне?)...

 

Това да си пипнал, опитал инструмента, да го вземеш от магазина право в къщи без разкарване по митници и стискане на палци дали ще пристигне цял - и без съмнение именно 'твоя' желан инструмен, още днес при тебе - всичко това си заслужава, според мен, да се изръсиш някой лев отгоре.

 

 

BGN 0.05 (не включва ДДС)

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок ефтино ама дали ще стигне до бг.Тря му пишеш лично и да го питаш дали става до бг.Ако става доставката е от 50 до 200$ за това...

 

Не само това, ами и като ти тръснат 25% ДДС + мито и си ебало майката брат. Да не говорим за часовете на митницата. Аз лично съм ги докарвал до 5 /часа/. Ужасно е, само това ще ти кажа. По-добре си дай 1000 лв. като пич и не се занимавай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз чух, че от декември миналата година, не се обмитява стока на стойност до 150 евро или аналогичната стойност в друга валута, при покупка от магазин. Добре е да се знае това и да си търсим правата по митниците...

 

П.С.: http://mitnici.eu/?action=n&id=824

 

Извинявам се за оф-топика, просто информацията е доста важна за доста хора от тук :)

Редактирано от inqubus
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, ти в митницата ходил ли си? там права нямаш :)

А и служителите там не ги интересува дали е от магазин или от частно лице...

колкото за митото... както вече писах по-горе...

Варианта е да си намериш връзка в митницата и по втория начин...

Имам чувството, че май само в България се обмитяват музикални инструменти...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе права си имаш, но ти се подиграват, защото не ги знаеш. Я върви с постановлението и изрядни документи пък да видим ще ти каже ли нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е, все отнякъде се заражда съпротивата срещу душманите недни, ще се научим :) Офлуудихме на човека темата, извинявам се :thumbup:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.