Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Къде в България се продават барабани(и дали въобще се продават) марката "Premier"?Ако се продават да кажете някаква цена...

нещо такова: IMG_1281.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти, аз съм от Пловдив и на центъра под сградата на Концертна зала има музикален магазин! Там видях едни "Premier" за 1200лв. някъде, модел не мога да ти кажа понеже не ги знам, но предполагам че щом са толкоз пара ще са някоя хубава серия. Сета беше не като този на снимката а стандартен - каса 22", том 10" и 12" и флор 14" мисля или 16 "; с хардуер и стол май. Ако ти трябва още информация ще проверя! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря ти за инфото,ако не ти е проблем,ще те помоля да провериш и ако можеш и да ги снимаш,за да ги видя...понеже съм от София и да дойда до Пловдив,а може и да не ми харесат...

въпросите ми са:

колко стойки за чинели има

със сигурност колко инча са томовете,солото и касата и колко са томовете(2 тома и 1 флор ли са?няма ли сет с повече,примерно 3 тома и 2 флора?)

педал и столче вървят ли в цената

Благодаря ти предварително! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За толкова пари това най-вероятно е най-евтиният модел на Премиер-Cabria.Барабаните не струват според мен,свирил съм на такива,а дори след като си поиграх с настройките на барабанчето пак си остана много зле-адски нечувствително и пружините се задействат само при по-силен удар.По-добре си вземи Мапекс Про М,но мисля,че вече е променено името на този модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

аз точно това казах,(почти :drummer: )че не искам да е за 1200 ами около 2000...и все пак,някой няма ли положително мнение за тях?Чувал съм в твойтаТуба и много ми харесва звука,но незнам какъв модел са...

а и от какво дърво са направени?

Редактирано от alexander anev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Най-добре да седнеш и да го пробваш инструмента.От записи,без значение качеството-добро или лошо,не може да имаш реална представа за акустичния звук.Никога не съм свирил на по-скъпите им серии като "Artist Maple",а само на "Cabria" и не бях особено впечатлен,поне не си струва ако имаш Стейдж Къстъм да го замениш с Кабрия.А особено барабанчето беше много зле,аз харесвам много чувствителни такива и може би затова си съставих негативно мнение.Но има и друго,малко преди Мапекс да станат толкова популряни у нас,беше времето на Кабрия,макар и за кратко.Познавам поне 2-ма,които побързаха да заменят новозакупените Кабрия за кленовите серии на Мапекс.

Преди време,когато GBP беше по-скъп,съм сравнявал цените на Premier/Made In UK/ с барабани Made In Japan /най-вероятно съм гледал Yamaha/ и имам спомена,че Премиер бяха доста по-скъпички,което според мен не си струваше.Сега не знам как вървят цените.

п.п.Аз само това за Тубата/YouTube/ не го разбрах и дали въобще беше адресирано към мен :drummer:

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Изтече ми сесията,а исках само да допълня,че модела от снимката,според мен е стар-може би отпреди 10год.За това съдя от дизайна на лъговете,за жалост новите са едни остри и груби и никак не радват моето око.Такъв модел има Венко Поромански.Съветвам те да се обърнеш към някой негов ученик,примерно Коко/tupoto_kopele не съм сигурен дали точно така му се изписва ника/ Върджил Донати свири на тези барабани 2001-ва,когато бяха тук с Planet X.В Тубата може да му видиш солото в София,но пак казвам,не съди от там за звука на инструмента.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може да говориш с Владо от Ренегат той мисля че може да ти помогне! Ако не се лъжа пича си ги поръча неговите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

благодаря за отговорите.Иначе това за твойтаТуба е превод от (YouTube) не беше специално към теб :no:

Иначе засега мнението ми клони към отрицателно,но 1-во ще взема да ги видя и пробвам,пък после ще си правя изводи,все пак на всеки вкуса е различен... :greenangel:

Не затваряйте темата,ако някой иска нека си каже неговото мнение! :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр.

Имам мнение по въпроса и затова смятам да го споделя с вас.

Барабаните Premier са табу в БГ, защото така и никои не се нави да вкарва целия им асортимент у нас. Moделите от Cabria series са XPK APK PK , като XPK са наи високите със 100% Maple ,All Cabria APK drums feature an Ash wood shell construction with a Maple inner , за РК няма инфо за шела.

По високата серия Artist която е доста прилична като саунд и според мен превъзхожда Маpex Pro M се дели на Mapel, Birch, Heritage, kaто последните също са 100% birch

Aз съм свирил на стария XPK и на Cabria APK и двата сета звучаха и звучат убийствено. Точно баце Владо от Ренегет беше собственик и на двата, но махна Cabria-та. Стария ХРК може да се види и чуе тук:

 

Моят съвет към хората който се интересуват от марката PREMIER да се опитат да намерят втора употреба дали от БГ дали от UK ( не е невъзможно ) сетове от серийте XPK, Genista (това с което Върджил беше в БГ и е лудница) и Signia

Препоръчвам саита www.gumtree.com и само си намерете кой да ви докара тупана.

Поздрави и дано да не съм подвел някой. :cheers2::):cheers2::cheers::bravo::hooray:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ето го конкретния сет, който се продава в магазина на Веско Койчев в Пловдив

 

olympic.jpg

Premier - Olympic Jazz20

 

- Включва:

-10" x 8" Tom

-12" x 9" Tom

-14" x 14" Floor Tom

-20" x 16" Bass Drum

-14" x 5.5" Snare

- стойка за фус , стойка за чинел, чинели сет (ff+cr), педал, столче, палки.

палисандрово дърво

Гаранция 12 месеца.

Цена 1000 лв

 

НО!!! Дали е наличен - не знам!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен на тази цена не си струва нито един сет от изложените. Цените са твърде брутални.

http://www.thomann.de/gb/search_dir.html?s...amp;gk=&bn=

:):):):P;):curse::wacko::o:(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здр.

Имам мнение по въпроса и затова смятам да го споделя с вас.

Барабаните Premier са табу в БГ, защото така и никои не се нави да вкарва целия им асортимент у нас....

 

Понеже и аз имам мнение по въпроса - ще го споделя. То е до някъде меродавно - предвид местоработата ми.

Хора! Не е възможно да се внесе целия асортимент (продуктова линия) на всички марки на този свят. Особено в България - абсурд. А когато става дума за барабани - изключено. Сами си дайте сметка колко сета барабани купувате за какъв период от време. По тази логика трябва някой да внесе и целия асортимент на SONOR, DW, и сигурно още една камара фирми. Това означава задръстване на склада на съоветния търговец, защото барабани не се купуват всеки ден. Твърде ни е мижав пазареца за да може някой да си позволи да има всичко от всичко особено когато става дума за токова бавнооборотни стоки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.