Jump to content
Българският форум за музиканти

Мощните Метлици


Am-I-Evil

Recommended Posts

Решил съм накрая на лятото да си взема някоя яка ел. китара и затова днес обиколих почти всички муз. магазини в Бургас и пробвах голяма част от тези, възможни за тежка музика. Сред тях бяха Jackson RR10D, някакъв Hamer с EMG HZ , BC Rich Kerry king warlock и V (евтините варианти) както един NT Warlock и Jr. V, също и Ibanez RG350DX. Става въпрос за бюджет от около 1500 лева и както повечето от вас се досещат, има китари с по-добри конфигурации и маркови части от посочените по-горе, но това имаше в наличност, а и не исках да ангажирам. Както и да е, не е там въпросът... това което търсех от пробваните от мен китари днес беше удобство, което намерих най-малко в грифа. Всички китари, които пробвах имаха, по-дебел от D-образния на моята китара (Jackson JS30DK), U образен гриф и Ibznez-а не беше изключение (пак U, но със сплескан връх), а BC Rich-овете бяха с C-образен профил, което също не ми допадна особено. Въпросът ми е дали някой може да предложи модел с, така да се каже D-образен (като на Jackson-а ми), тънък или сплескан гриф, на който е свирил и има добро впечатление относно удобството при свирене по отношение на грифа. B)

За повече информация бих добавил, че понеже брадвата ще се взима след като свърша работа, което означава най-рано след около 2 месеца, ще ходя до София и оттам ше избера и най-вероятно взема своята "метлица", затова реших да пообиколя днес и да добия повечко представа. Има няколко модела, които съм набелязал, но все още не съм успял да пробвам: BC Rich Kerry King Signature Warlock/V, BC Rich Jr. V Deluxe, BC Rich Beast V NT; Ibanez Xiphos , RGT6EX; LTD JH-600; Jackson Ke3 || BC Rich Stealth , Draco ; LTD FX/EX-400.

Основните неща, за които съм гледал са тремоло, 24 позиции, много добри адаптери и нек тру конструкция (има няколко изключения ;) ). Разбира се, не очаквам коментар относно всички изброени китари, но за тези, които са се докосвали до някоя от тях и има впечатления, моля нека коментира или сравнява. :girl_witch::rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпрос на лични предпочитания е, а те са описани в пред-предпоследния ред от пост-а ми. Малко е ;) , все пак темата не е да се дискутират точно те.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

От китарите, които искаш да взимаш съм Свирил на BC Rich Kerry King Signature Warlock, Jackson Ke3, BC Rich Stealth и мога да кажа, че от изброените Stealth e най-добра, но за 1500 кинта незнам дали ще си намериш. Щото корейските в шит-бей са по 600 - 800 евра.

Най-добра е защото хем има нек-тру, хем има DiMarzio X2N, който според мен е най-добрият адаптер на пазара. Много и пасва на китарата. Звука е направо убиец. С добър лампов усилвател ще звучиш като Чък от Death. Пинч-хармониките са същите като неговите - доста живи и силни. Освен това и "чиста" китарата си звучи супер!

Иначе Ke3 kelly е много добра също. Имам такава от няколко месеца - адаптерите са Seymour Duncan JB TB4 - магаренце и Seymour Duncan Jazz SH2N - гриф. Тяло от елша. Гриф от твърд клен. Доста бърз гриф с двоен радиус. Супер удобен за свирене. Въпреки болтовата си конструкция има приличен състейн. Разбира се, адаптерите нямат достатъчен аутпут за хармоники като на Чък, но пък хармониките пак са прилични /което за мен е много важно/. Предимството им е, че са доста по-безшумни /брум/ от X2N, който е животно направо.

 

Warlock-a е много ръбав, иначе е добра китарка и той.

 

Обобщено казано: От изброените - Стелта /фен съм на Death!/, ако не Ке3 /тя е нова 1032 лв./ и ако няма в наличност вече - Kerry King Warlock!

Редактирано от horsefucker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Границата не е 1500 лева, мога да дам и повече, а относно Kerry King моделите, които съм набелязал, държа да бъде ясно, че са тези с EMG сет с PA2, нек-тру конструкция и т.н. Нямам намерение да взимам някоя имитация, затова всеки коментар относно тези 2 модела ще взимам в предвид точно описаното по-горе. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Warlock-a също е с нек-тру конструкция. Адаптерите му са активни - EMG 81/85 и има PA2 преамп бустер, който ти дава 20 децибела допълнителен гейн, без да изменя звученето на адаптерите. Също има Kahler X тремоло. Малко е неудобна за свирене седнал /което ако си опитен китарист не би ти пречило особено, защото би трябвало да можеш да свириш прав ;)/.

 

ПП: М/у другото ако можеш да дадеш 2000 лв. от ebay можеш да си вземеш много по-добра китара от изброените. Напр. имаше ESP MII NTB /нек-тру, черна/ за 1100$ /търг/, както и гледах Jackson Ke2 Kelly за 1375$ и Jackson SL2H за 1250 /"buy it now" oпция/, което с ДДС ще излезне към 2000 лв.

Говорим си за китари с цени около 3000 /MII/ 4000 лв /Ke2 и SL2H/ нови в БГ, което е сравнително малко с 500-те евра надценка в томан.

 

Ето за това ти говоря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера (вече ;) ) свирих на 2 warlock-а и нямах проблеми със свиренето седнал. :rocker: А относно e-bay съм скептичен, защото все пак искам да пробвам преди да купя каквото и да е било. Не бих желал да рискувам и да си взема китара заради марката или USA производството. :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има го и тоя момент брато, ама знаеш как е - "Койту играи пичели, койту ни играи - ни пичели" ;)

В рамките на шегата разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моя съвет е да не взимаш B.C. Rich китари . С такъв бюджет по-добре си вземи китара около 800-900 лева , аз те съветвам да се ориентираш към Ibanez (препоръчвам RG350DX,RG370DX и т.н.), с останалите пари си вземи един BOSS ME-70 или BOSS GT-10 (все пак препоръчвам BOSS ME-70 , защото е около 2 пъти по-евтин от другия, а качеството е същото, просто едва ли ще използваш всичките джунджурии които ги има BOSS GT-10). Другия вариянт ако имаш добър процесор е да си вземеш лампов усилвател, пример BUGERA 1990 или Marshall JCM 900. Това ще е доста по-добър вариянт от колкото да си дадеш парите за едно ръбесто дърво (B.C. Rich).

 

Ако все пак имаш добра апаратура и искаш дадеш съответната сума за китара вземи си Ibanez JEM555 и се кефи на Dimarzio адаптерите и страхотния звук !

 

П.П. Ако все пак държиш да изглежда по-метълска , вземи си Dean Guitars китара, те поне са добри ! Нещо от тоя род имам предвид http://www.thomann.de/gb/dean_guitars_razo...bky_b_stock.htm , EMG 81/85 и качеството на изработка няма грешка ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо не се замислиш за друго?Има фантастични БГ лютиери,които ще ти направят много по-класен инструмент за толкова пари (или малко повече :girl_witch:),от всеки купен нов такъв.По твой вкус и с материали и хардуеър по желание.Без компромиси.

Ако държиш обаче на фабричен инструмент,имаш варианти във всички фирми.

Струва ми се,че от изброените от теб,Зайфос-а на Ибанез се доближава най-много да това,което търсиш и като цена и като качества.На мен лично грифа ми хареса,но аз съм фен на С и D формите.А адаптерите...въпрос на вкус,на мен не ми харесаха.Може би заради активните,които ползвам в момента и малко съм деформиран ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ibanez Xiphos

По мое скромно мнение тази китара няма конкуренция в ценовия си клас, що се отнася до метълургия.

Свирил съм, на такава и това според мен е един от малкото Ибанеци който се отличават с готини звукови качества. (от тези които аз съм пробвал разбира се, да не ме нападнат фанатичните им фенови)

Да не говорим и че китарата е нек тру, с готини адаптери и прочие.

 

Аз съм с къстъм китара чийто характеристики подбирах на базата на Xiphos-a, адаптерите ми също са същите.

Имам и 2 други китари с aктивни и пасивни ЕМГ-та, D Aktivator-a ме кефят много повече.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^+1001

В случай, че се спреш на custom made инструмент избора ти е почти неограничен.

Аз направих точно така и съм супер доволен.

Виж ТУК

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

За съжаление, приятел, да пуснеш такава тема във форума е нож с две остриета:

1) Ние ще ти кажем всичко каквото мислим и ще ти дадем много гледни точки!

2) Ако си мислиш, че вече си направил своя избор - ще ти се наложи да помислиш пак :rulez:

 

Най-добрият вариант за китара клас ~1500лв., според мен, е Schecter. Защо ли? Защото аз имам такава :P, свиря метъл(и не само) и напълно ме удовлетворява. :P

Т.к. имаш два месеца докато събереш парите, преспокойно можеш да се свържеш с колегата Nevermore. За това време той ще те снабди с китара по твой вкус!

Това е относно Шектърите. Иначе аз също подкрепям Ibanez Xiphos. Звучи и изглежда добре.

За custom китари мисля, че трябва да си посвирил повечко, за да добиеш идея какво точно искаш!

Но преди да вземеш пробвай всичко!

Това е от мен :rocker:

Редактирано от Crimson
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^

|| + 1 Напълно съм съгласен с Crimson.Schecter са много добра марка китари и повечето китари са перфектни за жица.За парите,които си посочил можеш да вземеш мисля един Hellraiser,за който може да се кажат само суперлативи. :rulez:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щях да добавя и някой Schecter Hellraiser 1 FR в списъка, но ми се стори, че няма да стигнат парите. :)

А относно BC Rich-овете гледната ми точка е такава, че Kerry King signature китарите са от maple, който вади по-мек звук, а с включен преамп предполагам по-скоро ще "реве" (вместо да "кряска", ако например е от елша) и ще бъде голяма главорезачка. Другото, което е, за този бюджет съм гледал доста китари из нета и не успях да намеря за 1500 лева китара с EMG сет (с вграден буустър), нек-тру, абаносов фретборд с abalone инлейове, а освен това още нещо ме вълнува относно този модел - тремолото. Нямам нищо против FR, просто бих избегнал китарите ми да са с 1 и също тремоло, а и чувството е по-различно... все пак никой не вечеря едно и също всяка вечер :P

 

П.П.: Този Marshall JCM900 го има в Бургас за 750 кинта, но мисля, че за момента не ми е нужно да купувам техника. А относно Dean китарите - не знам за техен дилър в страната, а както споменах по-горе не искам да поръчвам по интернет.

 

П.П.П.: От доста време не съм бил активен във форума, но това, което знех, е, че БГ лютиерите в могат да правят само китари с болтова конструкция. Преди малко видях китарата на съфорумника Sad But True, която е Set Neck, и се замислих дали не е възможно и Neck Through Body?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.