Jump to content
Българският форум за музиканти

Ръчен фитнес


7thString

Recommended Posts

^^ Fenix, не съм съгласен с казаното от теб. Това, че с опита и напредъка се ЧУВСТВАМЕ отпуснати, не решава задачата, която е чиста физика- дясната ти ръка, колкото и отпусната да я чувстваш, тежи точно толкова от китката към пръстите, колкото е била преди това, и е нужна доооооста сериозна сила, за малките, но адски резки и прецизни движения. Може да обърнеш внимание на някое видео където някой свири, ясно си личи как въпреки "свободно хвърчащата" китка, на пръв поглед отпусната, мускулите на ръката са камък(вижда се точно очертано релефчето, което контролира китката и пръстите).

От другата(лявата) страна, един висок бенд може да ти натовари пръста до 3-4kg, което е ДОСТА!

 

Това, за което ти говориш, аз го наричам вдървяване и то се получава най-често когато се опитваш да изсвириш нещо, за което още не ти е дошло времето- откъм скорост и прецизност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

^

 

Разбирам какво имаш предвид и винаги ще има умора и усилие, не може без, то е ясно.

 

Но просто ми прави впечатление, че прекалено много китаристи, включително и добри правят грешката да се "вдървят" на по-сериозни пасажи, които са им на лимита на възможностите и отвъд тях. И това пречи. Тези хора, които правят тази грешка им е пъти по-трудно да се развиват и са стигнали нивото си след много повече труд. Това го казвам от личен опит, защото учех едни пасажи буквално година и ги повтарях и се чудех, защо не мога да ги изсвиря над определено темпо, което не се променяше.

 

И точно това определение, което даде - "...и то се получава най-често когато се опитваш да изсвириш нещо, за което още не ти е дошло времето- откъм скорост и прецизност" ме кара само да се натъртя още повече. Просто защото много малко от този форум съм забелязал да са на наистина едно адски високо ниво и повечето сме си посредствени китаристи, т.е. нещата, за които не ни е дошло времето са под път и над път ама ние сме инати...

 

 

абе с 2 думи искам да кажа: според мен издръжливостта при свирене, включително за добро свирене, си се развива без никакви по-специални упражнения, освен свирене, в една нормална обстановка. Топката според мен е с друга цел и тя е най-вече раздвижване на стави, които правят едно и също монотонно действие иначе/

Редактирано от Fenix
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за скоростта и прецизността аз, и още хора, с които сме свирили, съм забелязал един парадокс- дългата почивка помага- миналата година цяло лято не бях пипал китара- бях в чужбина. Когато се върнах, след малко припомнящи упражнения естествено, нещата, които ми бяха на границата, ги свирех много по-леко. След това имах още един период от около 2 месеца, когато не свирех никак, и след него пак свирех още по-добре ;) Мисля, че самото задобрване е комплекс от адски много неща

 

Колкото за недошлото време- и мен супер много ме е дразнило, понякога в импровизация ми се въртят идеи в глават, които обаче ръцете не могат да смогнат да изсвирят :) Требе си още житейски и китарджииски опит. Но по-хубаво бърза мисъл и бавни ръце, които да станат бързи, отколкото бързи ръце и липса на сиво ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Казват, че тялото никога не забравя. Демек ако си правил нещо някога, ще можеш и след години отново (като си го припомниш). Телесна памет ли как се наричаше - няма значение.

 

За топката, мисля че е добра от гледна точка на живота който водим - часове пред компютъра. Схващат се ръменете (изгърбване) схваща се ръката с която държиш мишката и т.н. Мисля че тази топка раздвижва точно тези мускули и стави, които на съвременния човек закостеняват. Дали подобрява свиренето, не знам. Но не виждам причина да му пречи.

 

Има една приказка, която смятам за много вярна: Намери баланса на всичко. Ако прекаляваш с каквото и да било ще ти навреди, дори ако пиеш много вода ще се разболееш, така че ако с нещата не се прекалява, смятам, че могат да са от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за скоростта и прецизността аз, и още хора, с които сме свирили, съм забелязал един парадокс- дългата почивка помага

Вярно си е. Почивката прави шампиона.

Освен това ръчен фитнес си трябва. Ето например нашият барабанист Велизар откакто се ожени миналата година и редуцира честотата на посегателствата над себе си картинката придоби плачевни очертания. То е вярно и че както най-често става the female factor се погрижва в права пропорционалност спрямо нарастването на семейните задължения да бъде тотално изкоренен рокендрола. За това никога не спирайте ръчния фитнес, но и не прекалявайте разбира се. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Специално за скоростта и прецизността аз, и още хора, с които сме свирили, съм забелязал един парадокс- дългата почивка помага

Вярно си е. Почивката прави шампиона.

Освен това ръчен фитнес си трябва. Ето например нашият барабанист Велизар откакто се ожени миналата година и редуцира честотата на посегателствата над себе си картинката придоби плачевни очертания. То е вярно и че както най-често става the female factor се погрижва в права пропорционалност спрямо нарастването на семейните задължения да бъде тотално изкоренен рокендрола. За това никога не спирайте ръчния фитнес, но и не прекалявайте разбира се. B)

:hysterical::)

йесссс абсолютно редуцира Р&Р-а до екзистенц-минимума и отвъд ! :hysterical:

В този сценарий пауърболът сигурно е като никотиновите дъвки :)

А инак джаджата е супер-аз разцъквах две преди-ала ми се губи координацията и до ден днешен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.