Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикално самопредставяне и музикален рейтинг


Recommended Posts

  • Отговори 72
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

:):):slap:;)

 

Ше ме извиняваш, ама ти пускаш 2 песни на година. Средно в добра година. А в мнението на мюзикмен има резон, защото ако някой държеше да си представи музиката, щеше да го направи.

 

 

Ще ме извиняваш, ама имам много повече постове от теб в "авторска музика" и имам минимум по 1 концерт на месец - така че къде си тръгнал да ми говориш за тези неща точно ти, и с твоята музикална активност ... А идеята не е просто за представяне на музика, идеята е за инициатива, стимулираща към повече авторско творчество и за рейтинг на потребителите спрямо това какви музиканти са, все пак форума се води "за музиканти", или греша?

 

И понеже явно логиката убягва на някой хора, ще поясня следното:

 

"Българският форум за музиканти" значи форум, който е за музиканти, не форум, в който се бучи срещу теми, които не са свързани с музиката, и в същото време се толерират невероятно абсурдни теми, които не са на никой от никаква полза, обаче "засягат" музиката. Българският форум за музиканти по личната ми преценка има доста нисък процент на полезност що се отнася до творенето на музика, и много висок процент на дрънкане по абсолютно безполезни теми, и това не е нещо, което хората правят, защото е супер яко, а защото самата среда на форума предразполага точно към това. Аз не виждам правенето или свиренето на музика да имат акцент в съдържанието на форума, нито нищо, което да акцентира над музикантската част на нещата, хората просто си дрънкат, като съдържание не е много по различно от форумите на датабг да речем, с тази малка разлика, че става въпрос за музика. Единствените промени, които идват в този форум са повече ограничения и повече рекламни банери. И защо тези правила и ограничения, вместо да се налагат такива неща самата среда на форума може да е такава, че да стимулира потребителите към по-творчески манталитет, и освен да им помага с практически съвети да е и източник на вдъхновение и психологическа настройка в посока музикално творчество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И да се извинЪ на другаря ЛОЕ - това дет' го казах не е вярно. Което не омаловажава факта, че останалите заключения са абсурдни според мен.

 

 

Едит: Ех, той преварил

 

Не мислиш ли че това по какви теми се пише идва от потребителите ? Темите ги пускат те, не е като админите да са им сложили теми, в които да пишат. Нито пък модераторите пишат по някакви теми ?

 

Щях да казвам още неща ама смисъл=0.

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

LOE, понеже наблягаш на въпроса "ние, музикантите трябва да изпъкнем повече като музиканти от хората, които влизат за да пишат за инструменти/техника и др.".

По принцип идеята не е лоша, но не мисля, че нещо повече от "една тема за всеки автор" или най-много класация би имало полза.

Ето аз например(който явно според теб е един от "засегнатите") не мисля, че има смисъл да си смуча от пръстите глупости, които да пускам, понеже както съм писал много пъти, си имам свое виждане относно това коя музика става за тук(БГ) и коя не... и т.н. съображения, поради които без да са налице дадени предпоставки, не виждам смисъл да поствам песни или идеи(като примерно предпоставката, че въобще не се имам за добър текстописец, а не намирам такива, въпреки,че търся). Което не значи, че примерно не се занимавам с музика и не свиря...

Прочети ми отново предишния пост и нещата, които казвам за безкрайното спорене и философстване на всякакви немузикални теми и помисли дали и ти не влизаш в целевата група(както и аз , предполагам) на това, за което говоря.

То именно това, за което хората пишат създава обстановката във форума, не толкова постингите в "Авторска музика".

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ти ако живееш в гората, с костюм за 1000 лева ли ще ходиш? Да - има го и момента, че хората правят нещата, но преди те да ги направят има нещо, което ги стимулира, а във форума аз не виждам нещо, което да стимулира към сериозност и музикална дейност. Да - казвам, че форумът може да е много по-полезен, много по-добре структуриран, интегрирам в много по-гъвкава система, с обособени сериозни и несериозни места - идеи бол, обаче дали това форумът да е по-полезен на потребителите като музиканти е приоритет на екипа му? Или просто хората ги мързи? Аз съм дизайнер, и бих посветил от времето си, за да допринеса за развитието и цялостния облик и манталитет на форума, без дори да искам пари, при условие, че от сайта не се правят пари ест. Сигурно има и достатъчно кодери, които биха могли да допринесат за останалата част от работата, стига обаче, пак повтарям, развитието и най-вече ползата от сайта да са между приоритетите му. И да, екипа на форума ще каже "другите и колкото нас не правят" - обаче когато има възможност за развитие, трябва ли всичко да се ограничава само до точката, до която екипа вижда, и дали след тази точка няма още мегдан, постижим чрез идеите на хора, които имат таквиа?

 

Evtim Djerekarov - не знам ти как се виждаш, но мога да ти кажа как изглеждат нещата от страни - да, помагаш на някой потребители, но начина, по-който си останал в моето съзнание е човек, който много обича да плюе определени неща, Джаксъни от нисък ценови клас да речем. И не говоря просто за това, да кажеш, че китарата не е кой-знае какво, което е вярно, тебе целия ти подход, и повтаряемостта на тези прояви са като срещу твой смъртен враг, който ненавиждаш. Освен това си особняк, и понякога мненията ти определено са ПОДВЕЖДАЩИ що се отнася до начинаещите потребители. В същото време не споделяш лично творчество, което не изгражда образ на музикант, а на всичкознаец. Не казвам, че не можеш, но е факт, че не го правиш, и мисля, че дори и да си зает човек, дори и да имаш проблеми, времето, което отделяш да всичкознаеш, да плюеш разни неща или просто да си чешеш езика, може да бъде оползотворено в творчество, което ще е от полза не само за теб, ами и ще допринесе за останалите. Да не говорим, че нещата, които казваш вече няма да идват от човек, който няма изграден образ като музикант, а от потребител, който е обособен и е създал впечатление за това що за творец и музикант е, не само на база на психичните ти особености.

Редактирано от LOE
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, не, няма да ходя с костюм за 1,000 лева, ще ходя както сега - тоест със скейт кецове, брада на 2 седмици и нещо удобно. Както и ходя на работа в една голяма сериозна и доста консервативна финансова фирма.

 

Не виждам каква е разликата между всички тези специални неща дето ги искате и една тема, която всеки би могъл да си направи в авторска музика да си представя работата.

 

Колкото до развитието - доста развития са били опитвани още по време когато ти не си знаел за форума. Толкова ги ползваха потребителите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, много от нещата които Loe пише са вярни, но според мен позициите са му малко крайни. В края на краищата, форумната администрация прави всичко зависещо от нея да държи форума информативен и полезен, както и да чисти крайния офтопик. А и макар, че разбирам изцяло мотивите му, не съм убеден, че идеята ще доведе до нещо положително, в конкретния форум и случай

 

Проблема е предимно в това, че болшинствот от юзерите просто нямат никакво сериозно отношение към павенето на музика. При положение, че самоусъвршенстването в музикално отношение не е приоритет за 90 % от тях, е нормално, на преден план да излизат други неща ( от типа на мохабед на свободни тем, спамене и тн) Просто, мнозинството печели.

А за другите 10% остава избора, да приемат състоянието на нещата каквото е, аз поне не виждам какво наистина може да се направи. Знам , че звучи кофти, но така виждам нещата :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Evtim Djerekarov - не знам ти как се виждаш, но мога да ти кажа как изглеждат нещата от страни - да, помагаш на някой потребители, но начина, по-който си останал в моето съзнание е човек, който много обича да плюе определени неща, Джаксъни от нисък ценови клас да речем.

 

Вече и от по-висок (японски), даже по-ниския сега май ми харесва повече. Тия неща не ги говоря, защото така съм си решил, а защото ми минават през ръцете за ремонти.

 

И не говоря просто за това, да кажеш, че китарата не е кой-знае какво, което е вярно, тебе целия ти подход, и повтаряемостта на тези прояви са като срещу твой смъртен враг, който ненавиждаш. Освен това си особняк, и понякога мненията ти определено са ПОДВЕЖДАЩИ що се отнася до начинаещите потребители.

 

Не мисля, че съм подвел някого особено, а ако съм го направил несъзнателно, не са ме поправили бързо и ен съм се съгласил. Винаги се стремя да дам по-широк поглед върху нещата и да не притискам хората да мислят по даден начин. Но когато някой друг го направи, определено винаги пиша пост, който да разколебае хората. Това е така, защото не обичам да се абсолютизират нещата. А за особняк... не че съм 100% стандартен чиляк, но... помисли за себе си. Просто едно 50% от пишещите обичаме да всичкознаем. А ако не го правим, форумът ще се напълни с 1% наистина много сериозни мнения и 99% от мнения на 16-ина годишните потребители.

 

В същото време не споделяш лично творчество, което не изгражда образ на музикант, а на всичкознаец. Не казвам, че не можеш, но е факт, че не го правиш, и мисля, че дори и да си зает човек, дори и да имаш проблеми, времето, което отделяш да всичкознаеш, да плюеш разни неща или просто да си чешеш езика, може да бъде оползотворено в творчество, което ще е от полза не само за теб, ами и ще допринесе за останалите. Да не говорим, че нещата, които казваш вече няма да идват от човек, който няма изграден образ като музикант, а от потребител, който е обособен и е създал впечатление за това що за творец и музикант е, не само на база на психичните ти особености.

 

Всичко е ОК, но аз съм от хората, които смятат, че няма ли една песен текст на български, няма ли идея зад този текст, не е ли лесен за възприемане, не го ли харесва всеки, няма смисъл да си смуча глупости от пръстите.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

fLiSk - Да бе, естествено, нека да виним потребителите, нека да виним другите. Проблема не е в средата, хората се раждат такива, нали така? Също както бедността не подтиква към престъпност, хората се раждат престъпници.... пълни глупости говориш

 

kolio_k - ако под крайна позицикя имаш предвид да говоря за тези неща, вместо да си мълча (както е прието) - нека бъда краен :cheers2: А именно отношението на потребители към музиката може да бъде подпомагано от сайта, това е същноста на идеята ми. Защото Българският форум за музиканти е по скоро форум за дрънкане на тема музика, и именно това се случва, средата винаги определя поведението, по-сериозната среда предразполага към по-сериозно поведение. По-високия процент на полезност, и общество от музиканти, на които се гледа като на такива, а не по лични преференции и мазнене и т.н. също ще се отрази положително в тази посока. Всеки, който си купи, или смята да си купи инструмент се регистрира във Форума за музиканти, но самият сайт като структура не отговаря на името си, и тези хора, които тепърва почват стават свидетели на "музиканти" които в общи линии въртят лафа, вместо средата да е сериозна, творчески и технически ориентирана, което да подтикне потребителите към съответното отношение, отговарящо на музиканти, и да им помогне не само практически а и подсъзнателно. Психика... нали се сещаш.

 

Evtim Djerekarov - писането с друг цвят е в разрез с правилата на форума ако се не лъжа ;) За другото - естествено е нещата да изглеждат различно от различна гледна точка, приеми казаното от мен като градивна критика, не съм целял да те засегна или нещо такова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пиша така защото иначе често надхвърлям максималния брой цитати и е по-прегледно според мен.

При това го правя само в случаи като този. Когато трябва да коментирам отделни изречения начесто, така със сигурност е по-прегледно и заема по-малко място.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нека да поясня някой неща - един от главните проблеми е, че цялата система е ограничена до форума, и един вид затворена в него. Верно има и сайт, само че според мен малко от потребителите на форума са и потребители на сайта. Моята идея е за по-подробно и удачно структуриране, в което форума ще е малка част от сайта и ще се интегрира в него, а някой от разделите ще се изнесат в самия сайт, като например динамична система за авторска музика, с рейтинг, подредена по стил или по потребител, разни съвети и т.н., полезни теми също да станат част от сайта, и когато потребител е онлайн да вижда сайт, който е предназначен, и стимулира към творческа дейност. Когато болшинството от интереса е концетрирано във един форум, тогава хората го обръщат на приказки. Хората прекарват времето си разглеждайки дрънканици, тотално откъснати от сайта и музикалното творчество. Всеки знае много, всеки със свое мнение, което обърква начинаещите, вместо да им помага, просто защото никой не може да е сигурен кой човек доколко разбира от музика, и в коя област, и доколко вкусовете и интересите му отговарят на този, който търси съвет, и едно подробно класифициране на потребителите ще бъде единствено от полза за начинаещите, и ще даде край на многото и излишни спорове, от хора, които дори не са компетентни по въпросите, по които спорят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз не ги виня. Просто казвам че са си такива. Мен не ме и бърка кой знае колко.

 

Имам тенденцията да смятам потребителите за хора, в по-голямата си част над 18 годишни. В този смисъл приемам че те имат мозъци и собствено мнение и съответно те си решават какво ще ги заинтересува и как. Ако не се интересуват от свирене,записи или споделяне на идеите си с други хора, това си е тяхно решение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@LOE

Моите наблюдения са, че ти си един от най-недоволните от тази структура на нещата. Също така си от хората, които най-много обичат да спорят ама без изобщо да допускат възможността да има мнение, различно от твоето.

В този смисъл, ако се направи така както казваш.. как ще спориш в сайта? :cheers2:

 

Това последното беше шегичка, разбира се... но във всяка шега има малко истина.

Структурата на много сайтове е точно такава като тази тук.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти като хората от групата ми, когато им казвам, че сме зле и трябва да се работи повече, те ми казват, че останалите групи са по-зле, което според тях явно ни прави добре :cheers2: Това, че много сайтове са като този тук не е причина всякакви възможности за развитие да бъдат игнорирани. Промяната за добро никога не е излишна, а мегдан за подобрения определено има. Аз не съм се регистрирал в този форум, за да споря и дрънкам, регистрирах се за да си намеря хора за група, в крайна сметка ги намерих не от форума а от съвсем друго място, а споря и дрънкам, защото към това предразполага съдържанеито на сайта. Както виждаш, правя и предложения за подобряване на нещата, само че съм глас в пустиня явно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

E, ако въпреки, че към спорене и дрънкане те предразполага форумът, ако правейки въпросните неща понякога опитваш да не предизвикваш още спорове с крайността на мненията си, форумът би станал поне малко по-подреден и добър. Това пък е мое предложение за усъвършенстване. Дано не е и то глас в пустиня.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.