Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблемът - потене на ръцете


hypnocil

Recommended Posts

Имате ли този проблем и ако да - как се справяте с него ?

 

При мен, особенно лятото ръцете ми са доста често леко влажни, ако не потни. При свирене повече от 10-15 минути значително се изпотяват. При, което свиренето става голяма мъка. Слайд нормален не може да се направи... Отделно грифа на китарата става целия влажен и мисля, че определено не влияе добре това на дървото.

 

Някакви съвети за този проблем ? И ако не против изпотяването поне как да си пазя фингърборда от това ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ръцете ти се изпотяват защото и на теб ти е топло и единствения начин да го предотвратиш е да не ти е топло. Всякакви други методи под формата на мазила просто са замазване на положението. Обаче покрай положението ще си замажеш и китарата пък и потенето няма да спре. Тъй че свири на хладно :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и аз имам същия проблем и струните ми след време не стават на нищо!

До колкото знам това е недостиг на калций,но не съм много сигурен.Нека лекарите във форума да споделят :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варианта, който се сещам е да пудриш с талк но предполагам ще запушиш плетените струни. И аз много се потя като свиря но не го правя тоя номер. Обикновено свиря или при климатик, че да ми е хладно или пускам някой вентилатор да духа право в мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И аз се потя доста по време на свирене. В резултат на което, след умопомрачително малко време, струните ми ръждясват и се скапват. Досега не съм намерил някакво кой знае какво решение, просто правя почивка или си изтривам пръстите с кърпичка. Какво да се прави... :) Иначе за струните имам препарат, за след свирене, ама така и не ми стана навик, да го нанасям. А не хладно пък не мога да свиря чак толкова добре - винаги ми се вкочанясват пръстите. Дори и да не е толкова студено, резултатите са лоши. Поздрави!

Редактирано от Vasil Pavlov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Струните Елексир не са ли доста неподатливи на влиянието на всякаква телесна слуз която отделяме ?

Редактирано от BWC
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

така е дам... аз съм с такива и в сравнение с другите държат повече, но и след всяко свирене ги избърсвам от потта с кърпа, независимо дали съм се потил или не :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На последния ти въпрос не мога да отговоря, но при мен потенето се случва отвреме-навреме и според това какви са условията включвам климатик, избърсвам струните или си измивам ръцете, изсушавам ги добре и после пак свиря.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми хора аз нямам такъв проблем но знам лек .. попитайте някои фармацефт или потърсете из нета има едни хапчета дето са точно за това не знам как се казват но ако не намерите нищо в нета пишете аз ще попитам и ще ви кажа как се казват. Хапчетата нямат странични ефекти .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струните наистина се скапват... С Д'адарио съм и за 2 седмици имат нужда от смяна (при условие, че от както се постопли времето бърша китарата с парцалче след всяко свирене.

 

Пробвах с пудра на рацете, обаче резултатът по фингърбоарда беше повече от лош и не можах да смогна да бърша после :hysterical:

 

Единствено бърсането при всяко изпотяване остава вариянт, но все пак не се постига напълно желания резултат за сухи ръце по този начин.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.