Jump to content
Българският форум за музиканти

Помогнете на аматьора с акордеона


Recommended Posts

Зсравейте! Случайно попаднах в този форум и по специално на тази тема. Искам да споделя сас вас една кратка историйка. Чичо ми беше музикант, акордеонист. Имаше два акордеона- кантос 4 и супита. Сега за съжаление чичо ми не е между нас, а кантоса чинка ми го продаде за спомням си доста малко пари но супитата я взе баща ми, която в интерес на истината беше в насипно састояние и повечето маистори му казваха, че от това акордеон не става. Тогава аз бях на 17 години, а сега сам на 23. Изведнъж ме обвзе манията да се науча да свиря на акордеон, като до този момент не бях пипвал подобно нещо. Едни познати и бивши колеги музиканти на чичо ми ме насочиха кам Пловдив. Става вапрос за маистора Трифон Джаферов. За 400 лв направи супитата като нова. Не можех да повярвам, че това е моя акордеон. Както и да е.....започнах аз да се самообучавам като си пусках народни песнички от компютъра редимно родопски, защото наи много ми харесваха пък и бяха най- лесни за изпълнение). Както може би предполагате аз съм от родопския край или по- точно от Кърджали. През тези 5 години на своето самообучение бях 2 години в Чужбина, а там нямах време да свиря. Аз също съм начинаещ( аматиор), но имам такава сраст към музиката че си нямате на идея. Мисля че това което постигнах сам става за нещо. Сега искам да започна някакви уроци. В момента живея, уча и работя в Пловдив. Основния ми проблем са басите. До сега не е имало някой, който да ми покаже как, каде и защо трябва да работя с тях. Ще ви бада много благодарен ако ми помогнете. Оставям имейл: dr_bonev@yahoo.com gsm: 0878 534 988 Станимир.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти

 

Поздрави за избора!

 

Първо, според мен, трябва да си вземеш една книжка, която се казва "Елементарна теория на музиката" и да придобиеш елементарна нотна грамотност.

 

След това бих ти начертал таблицата на басите, но без нотна грамотност нищо няма да схванеш (примерно ако още сега ти кажа "1-и ред - терцови тонове; 2-ри ред - основни тонове; 3-ти ред - мажорни акорди; 4-ти ред - минорни акорди; 5-ти ред - доминантсептакорди и евентуално 6-и ред, че не разбрах колко баса ти е акордеона - умалени септакорди" май не става много ясно, а?).

 

Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здрасти свиря на акордеон от 2 клас,сега от 10-тина години на синтезатор.използвам му всичко даже и не стига....чуй песните на "Попа"от едно време и си ги представи без баси,и ще разбереш за какво трябва да "работиш" с тях.Щом хващаш песни по слух,значи ще се справиш.малко е трудно едновременно с двете ръце,но с постоянство се постига не се отказвай......прати нещо изсвирено от теб.....Успехи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

акордеона е 120 баса и има шестия ред, за който говориш. Каде да я намеря тази книжка?

 

ето едно линкче, но сам малко пиинал и баркам клавишите. http://www.vbox7.com/play:25871a2a

 

Здравей отново! Много благодаря за правилната насока, която ми даде! Поръчах си книжката на Парашкев Хаджиев. Ще ми баде доставена до адреса. Сядам сериозно и почвам да чета. Може да кореспондираме по скайп ако искаш..... Stanimir_bonev

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Здравйте, искам да попитам някой има ли адрес или телефонен номер на Трифон Джаферов от град Пловдив. Искам да ми изработи нов мях за акордеон супита 120 баса. Ако някой може да ми помогне, ще му бъда признателен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 years later...
Преди 16 часа, Nikola238 написа:

Ето телефон на Трифон Джаферов            0889 483982

Похвално...поне на другите евентуално желаещи може да свърши работа, пък то и почти никой не пише нищо покрай карантината. ;)

 

blind.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.