Jump to content
Българският форум за музиканти

Помагайте да избера


H&S

Recommended Posts

"Завиждам на всеки ,който има пиано,и мразя всеки,който има и не свири на него" :D Това е в следствие на безплодните ми молби към родителите ми да ми купят пиано още от децката градина. Повече от 20 години "чакам" а отговорът все е "ъ,ще свириш 3 дена и ще го зарежеш тва пиано" или " да бе ,пиано,да ни болят главите тука,по цял ден да дрънкаш " Сега обаче реших! И се спрях на Yamaha PSR E313 ,предпочитам я по много причини пред истинско пиано-липса на място и т.н. , а най-хубавото е ,че (предполагам) има вариант да свиря със слушалки и да не надувам главата на никого. Та кажете-добра оферта ли е или има по-добро за тази цена. Ще я ползвам за домашни цели,няма да свиря в заведения,да правя концерти или други публични прояви. Е,най-много да изнеса един "домашен" концерт под надслов "Видяхте ли ,че трябваше да ми купите пиано" (тъй като не ми вярват още,не че много мога да свиря и сега ,ама ако ми бяха купили.....)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

малеее....горкият .

баси да не би ваште да се опитват да те направят на безмозъчно зомби ,дето само работи и не мисли за нищо друго....?

 

(нищо лично де... ;) )

аз имам ПСР 450 и върши работа

 

късмет и да кажеш на ваште ,че вече си голяяям и ще си правиш кфото изкаш... хD

така де май си минал отдавна 20-те .... :)

 

и по темата.... синтезаторът е наистина добър взимай го!

 

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш да свириш на пиано, по добре си вземи пиано. По-добре е акустично, но ако не искаш да притесняваш съседите по цял ден си вземи някоя клавинова или нещо подобно с твърда клавиатура. Но ако не смяташ да се занимаваш сериозно и всичко да си остане във вас като свирня, това ше ти свърши чудесна работа, но не забравяй че клавиатурата няма нищо общо с клавиатурата на каквото и да било пиано.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз все пак съм се докосвалА и до истинско пиано,но как като няма място в къщи ,а и в момента не се знае къде живея,за сега пътувам постоянно ,а после не се знае къде ще бъда изобщо,как да мъкна пианото с мен.Естествено ,че звукът е неповторим. Пък и професионално да се занимавам-за кога? Той момента мина отдавна. Просто ми писна да свиря на всичко дуго, но не и на пиано или синтезатор в случая. Знаете ли как съм свирила до сега? Мнооого отдавна ,съвсем в началото свирих на моето "хартиено" пиано.Слепвах няколко хартиени листа,да се получи като лента,рисувах си клавиши и ....О,Боже,да,получаваше се!Само дето това което "свирех" си беше само в моята глава. :rolleyes: . После в ръчичките ми попадна някакъв акордеон,който незнам от къде се подмяташе в къщи. Слагах го на земята в хоризонтално положение,и натиквах сестра ми да го разтяга напред-назад ,та аз да свиря като на пиано.Всичко което имаше повече от 5 копчета в права линия (касетофон напр.) за мен беше "пиано". Като отраснах малко ,в кабинетите по музика се залепях за пианото и гледах кои клавиши натиска този който свири.Не че имаше къде да се упражнявам на това което гледах,но все пак... Сега свиря на компа, имам FLStudio8,на тази програма се прави музика,а аз си я плзвам заради пианото,но как се свири музика на компютърна клавиатура :wallbash:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не знам с какво конкретно мога да ти помогна. само исках да ти кажа, че като прочетох за хартиеното пиано и ми се прирева направо.

иначе щом имаш компютър и fl studio, защо не вземеш една миди клавиатура - така ще можеш да си сменяш и звуци и да си записваш каквото свириш и да си правиш най-различни експерименти. един пич в момента във форума продава такава за около 200 лева. разгледай обявите, може да намериш нещо интересно.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 years later...

Нещо поста не ми излезе целия.. Та исках да кажа, че Ямахата си остана мираж, но тези дни се сдобих с един техникс, вярно старичък но си го харесвам .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аа.. аз всъщност чак сега си имам "пианото" . През изминалите 6 години всичко си беше като винаги е било- нямах нищо. Тези дни от както е при мен не спирам да дрънкам. Пробвам да " свиря" това което свирех на компа и е голям майтап, защото копчетата на клавиатурата не са като клавишите. Ноти не познавам , запомням визуално кои клавиши се натискат и до там. Малко ми е трудно да свиря с две ръце но мисля че трябва време. Като цяло съм доволна от себе си, научих доста неща тези дни. Само не знам дали не свиря фалшиво, на мен ми харесва как звучи ама..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.