Jump to content
Българският форум за музиканти

За процесор Zoom 606


redhotsfan

Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Аз лично като не знам нещо как звучи и нямам възможност да го чуя в момента на живо си пускам youtube пиша името на ефекта, избирам няколко от стотиците видео демонстрации на ефекта и чувам и виждам какво има и какво може и горе долу как звучи. Ако ми харесва, тичам в магазина да го пробвам, ако не търся следващата марка/модел. Ако това може да ти помогне при избора или поне да ти даде насока - пробвай. Специално зуумове има МНОГО

Редактирано от Er6m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аплодирам благородството на odisey, но изборът на 505 II не е само щастлива случайност.

 

Първо, съгласен съм с мненията, че за начинаещ точната марка и модел процесор не е от голямо значение - затова е практично да се вземе най-евтиното (винаги по-добре от втора ръка - за същите пари се взема по-висок клас техника). И да се свири, докато назрее нужда от подобряване на играчките.

 

Но 505 II e особен случай - той е култов ефект в (оплютия дигитално-пластмасов) свят на процесорите. На времето си недостигнат по възможности от далеч по-'престижни' марки, най-популярният (най-продаван) ефект не само на Zoom, a от всички на света! Моделите след него още носят в основата си неговите основни модули и звуци.

 

За начинаещ той може много. Свири примерно така (всички електрически партии) или така. Може и много повече, това е било мой вкус когато съм го ползвал. На YouTube, както писаха, сигурно има безброй примери.

 

Разбира се, фабричните настройки и пресети не са най-идеални, много по-добри звуци се изкарват с бъзикане на настройките. @Odisey - ако си имал направени бленди, провери дали още стоят и напиши на момичето едно листче кое какво е. @Redhotsfan - добре е да намериш някой, който разбира, да ти понаправи една-две бленди по твой вкус (форумният ти прякор знак ли е за това? :girl_witch: - докато се научиш как сама да си ги настройваш (поискай наръчника с инструкциите, ако го има).

 

И направо му пращай на човека символичната сума, защото друго няма да ти трябва поне една година. А когато 'порастнеш' (в опита си) до истински звуци, вероятно и скъпи процесори вече няма да те устройват и ще търсиш аналогови отделни ефекти, нова китара, качествен усилвател.

 

На слука!

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Надали (без да те потценявам) ще направиш на този етап разлика между "1и2", и "404 и 405", "606 и 707"....Поздрав.

 

Никак не съм съгласен, когато човек свири той си представя някакво звучене колкото и да е начинаещ си иска да му звучи просто по неговия си начин и ръчка докато го напраи. С по хубавите неща тва става по лесно, с по лошите може и хич да не стане. От тая гледна точка колкото и да си начинаещ никога не ти е излишно нещо с повече екстри.

 

Разбира се, фабричните настройки и пресети не са най-идеални, много по-добри звуци се изкарват с бъзикане на настройките. @Odisey - ако си имал направени бленди, провери дали още стоят и напиши на момичето едно листче кое какво е. @Redhotsfan - добре е да намериш някой, който разбира, да ти понаправи една-две бленди по твой вкус (форумният ти прякор знак ли е за това? :happy: - докато се научиш как сама да си ги настройваш (поискай наръчника с инструкциите, ако го има).

:)

 

То и по нета има колкот искаш настройки ама аз свиря с ХиФи усилвател та едва ли ще свършат много работа :)

 

А то зе че се оказа че сме родом и от един и същи град с фенката :))))

Редактирано от odisey
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз не успях да разбера от цялата тема някой играл ли си е да сравнява звука на старите модели 505II, 606II, 707II с новите G1(X), G2(X) ?

Защото аз старите модели не съм ги чувал, а доколкото разбирам, вие пък не сте чували новите.

(Говоря за заигравка вкъщи, не за клипчета от youtube. )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ем аз лично съм сравнявал 505, 505II, 707II, G1 и G2. G1 е просто много много орязано и не си заслужава, G2 е новичко, хубавко, но по скъпо, 707II е супер ама е старичък вече и пластмасов, за 505 няма кво да говорим те са си култови работи от отминали епохи и сички ги знаят :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм чел коментарите дотук. Искам само да кажа, че като за цената и класа му (а именно доста ниски) имам много добри спомени от 606, с какъвто свирих и правих първите демота и участия в предната ми група. Също така от 505 II, с каквито свиреха другите китаристи в групата. Звукът не е чудо и всякакви очаквания в това отношение трябва да са реалистични, но има много варианти да звучат прилично и директно, и през кубе ... и като цяло вършат вършат много добра работа. :)

На обратния полюс са впечатленията ми от 505 и 707II. Кофти попадения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм чувал повечето изброени и са все един дол дренки, ама... :curse:

Все пак:

1. Лек превес има G серията пред старата;

2. 707 е ужасен шумогенератор!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен съм с Бицев, че 505 II e култов :blink::curse:

Така или иначе в началото се съмнявам да направиш каквато и да е разлика между него и нещо повече, така че направо го грабвай, а и цената, на която ти я дава съфорумника ни, си е наистина символична и винаги можеш да ги прежалиш тия 40 лв. А ако се научиш и да изкараш звук от това нещо, можеш да изкараш от всичко :girl_witch: Досега на живо съм виждал само един авер да го прави, и евалата му!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^Абсолютно вярно! "Аналогичен случай у наше село" :D (в случая напълно сериозно) е китаристът, с когото свиря вече 5 години. Какъв звук вади тоя от това нещо ... няма другаде толкова звук за толкова пари.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Е това е форум, да не е телефонна линия, че да ти отговаряме на секундата :hysterical:

Уначе успех с новата играчка и с китарката :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@odisey, офертата за ZOOM 505 още ли е валидна(понеже гледам че момичето се отказало)?Ако е валидна бих изкал да се възползвам(пиши ми на ЛС) :hysterical: ...Или всичко е било вълна от кавалерски чувства?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@odisey, офертата за ZOOM 505 още ли е валидна(понеже гледам че момичето се отказало)?Ако е валидна бих изкал да се възползвам(пиши ми на ЛС) :hysterical: ...Или всичко е било вълна от кавалерски чувства?

 

Имаш ЛЦ :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.