Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем със свиренето през Pc


Samurai_S

Recommended Posts

Здравейте, имам малък проблем който след няколко дни мъки все още си стой и реших да попитам експертите. Накратко - когато свиря без ефекти а просто на пъхнат кабел в line-in свири перфектно без проблеми но когато включа някоя "ефект" програма се появява странен проблем. Когато свиря отделни тонове всичко си е наред но когато се опитам да изсвиря цяла корда или просто няколко струни наведнъж, звукът изстънява и заглъхва докато не спре и това става в рамките на 3-5 секунди. Има ли начин да се оправи или е време да открия фонд "закупуване на комбо или усилвател" ?

Благодаря предварително :beer:

Редактирано от Samurai_S
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Пробвай да намалиш нивото на входния сигнал (line-in). Кликаш два пъти на иконката с говорителчето в трей-а Options - Properties - Recording - (цъкаш OK) - намираш си line-ina и сваляш плъзгача надолу.

 

Аз като човек свирил с комп 2 години силно ти препоръчвам да си вземеш кубе, било то евтино и гадно.

Редактирано от aliximika
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят най-горещ съвет към теб е да откриеш фонд ефекти + кубе. Това, което описваш ми звучи като проблем, който идва от латентност + вероятно не много мощно ПЦ, което да понесе ефектите, които си решил да прикачиш към звука на китарата. Така може само да се гадае и рядко ще попаднеш на точен отговор, защото проблематиката от този тип е доста мащабна :beer:

 

Понеже съм бърз в пускането на коментара, ще слагам и послепис... Кажи каква ти е конфигурацията, за да можем ти кажем нещо по-конкретно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами не е от най силните ама пак става за нещо: Intel Pentium D 3.4 Ghz, 1Gb RAM, Realtek High Definition Audio, GeForce 7600 GS. Фондът е открит и съм стигнал до 3.40 лв :beer: . Сега забелязах нещо различно, когато усиля тонколоните на максимум забелязах че звука не спира а просто утихва, но самият звук е леко неясен и "по-дрезгав". Обобщено казано: Свиря един два тона - всичко си е наред. Свиря две или повече струни наведнъж, звукът затихва и се променя към неясен тон но въпреки това когато например заглуша струните и отново изсвиря тон без да съм пипал компютъра всичко си е нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

С коя програма свириш ? ПС-то ми се струва достатъчно бързо

 

Това винаги ли го е правило с тази програма или преди не си имал проблеми с нея, а от скоро е започнало "да прави така"

Редактирано от Er6m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега пробвах с Guitar Rig 3, както и GuitarFX 3, а иначе проблема е откакто взех китарата (началото на този месец) и не съм пробвал да включа друг инструмент, но може да пробвам да включа самата китара в друго PC но това ще стане почивните дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си позволя намеса в темата с един въпрос: ако и аз свиря в пц-то след като спра да свиря, ще се чува ли музика ако си пусна или трябва да вадя кабеляци и да пипам по настроиките?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес не ми е ден, но ще опитам да го обясня. Звуковата ти карта е вградена. Предполагам имаш инсталиран Asio4All драйвър, за да намалиш латентноста, но има един проблем:

 

ЦЪКНИ :)

 

За да имаш успех със свиренето в реално време през комп по-добре си купи една хубава звукова карта била тя външна или платка, която да си монтираш сам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Бе хубаво е да се мъчи през PC преди година и аз мислих, че PC-то е добър вариант вместо усилвател, но истината е, че не е! За да свириш през PC и да имаш хубав звук ти трябва доста добра звукова карта (не са много евтини хубавите карти, съжелявам това е истината), хубав процесор, абе като цяло мощно PC за доста парички (става въпрос да няма лаг и такива неща). Най-добре да си вземе човек някой евтин, но що-годе добър амп. Пак по-евтино ще излезе от колкото да си ъп-ваш PC-то. Това е моето мнение.

Редактирано от djbnz
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди няколко дена си взех roland micro cube и се родих. Преди това свирих през PC и бях много разочарован, макар че пробвах всички видове симулации и какво ли още не. Вземи си amp. Дори и малък да е пак ще е по добре. Аз и без това в повечето случаи свиря на слушалки да не тормозя в къщи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.