Jump to content
Българският форум за музиканти

Кабинет


Wanted

Recommended Posts

Та....имам драма ...поръчах си глава.....страооотна/Гарландче/ 100вата но се спънах в кабинета....по заръки винтидж 30 бил моя говорител...и от там драмата 4 по 12 е на порядъчна цена има ги обаче ТИЖАТ!иска ми се 2 по 12 но цените почтиииии като 4 по 12 та въпроса е

ако си взема надлежно от магазинут 2 винтижки по 200 лв и си поръчам на някой мил съфорумник срещу нормални пари дали нямада е доборе...маршалски 2 по 12 у магазинут 1000 лв у брой

дайте съвет :моля !

и подвъпрос -отворен ли да бъде кабинета или затворен.....ако колио к се вестне ще се радвам на неговото мнение ....

благодаря ви предварително ....

и 3 ти подвъпрос кой в форума би се наел/и да е от софия /да сътвори таквос нещо /

и пак благодаряяяяяяяяяяяяяяя

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 35
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

ами гарланда е 100 в огромен и тежък ...и не ми се иска да ми е тежко и на говорителите.....а сстила ...всякакъф рокче мокче блусче туй онуй малко трашец за растуха ....като ми се присвири фалшиво ме избиваа на ЖАС! и тетака:thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...ГАРЛАНД-а заслужава най-добрия възможен кабинет...не се стискай ами смело вземай 2Х12" Маршал...не тежи чак толкова а добрия звук е гарантиран...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ще събирам още няколко дена смелост /и мнения де/ и ще го видим.....айде хора давайте на по грамотните от вас расчитам :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Vintage 30 ако са само два ще запушат като усилиш главата. Минимум 4 броя, за да ти е мирна главата. И нали ти предлагах готов кабинет. Що не се обадиш да го тестваш?!

 

А и между другото аз като фен на Eminence ще заявя, че ТОВА е по-добрият вариант ако ще си купуваш говорители. Даже са по-евтини с 20 ойро.

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мда... На теория! Ама ако кажат "пръц", нали няма да плачете!

 

Защо според вас комбинират 100-ватовия JVM с 300-ватов 1960? - Щото като напомпаш драйв канала и почнеш да бичиш трески на китарата, Селесчъните се чудят отде им е дошло.

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото може би са с Celestion G12T75.

Plexi 100 вата от край време се ползва с 4Х12 Greenback които са по 25 вата и колоната е 100 вата RMS.

Неможе да изгориш 120 вата колона със селешчни със 100 вата глава,освен ако колоната не е грешно конструирана или някой говорител не е дефектен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да влизам в излишни спорове. Има доста неща, които влияят на поведението на говорителите освен чистата, дадена по спецификации мощност на усилвателя. Ще повторя само, че повече е по-добре, за да не боли глава после...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Не искам да влизам в излишни спорове.

Правилно. Някой дава мнения, а дали са правилни няма значение, нали не носи отговорност когато се издънят нещата? Аз разбирам, ако някой даде мнение да го отстоява финансово - така де, друг път ще внимава какво пише.

 

Сметките са по-различни от представените по-горе. Но за да не "дразня" определени хора с мнението си, ще си затрая и ще гледам отстрани. Така де, защо да рискувам да отнеса някоя съчка като Ян Хус...

 

Само ще подкрепя preIbanez и patient на 100%.

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Aз пък ще се съглася с patient и Parni_Valjak.

 

Понеже съм виждал как с течение на времето се раздрънчава нов 25-ватов celestion със 5(ПЕТ)-ватов лампов усилвател не бих искал да вярвам в митологиите, свързани с огромната надеждност на китарните говорители.

 

Макар и със сигурност да има много добри модели и екземляри и днес, като имам предвид съвременното поевтинено и често изнесено в Азия производство мисля, че добрият стар инженерен принцип за 50-процентовото преоразмеряване(датиращ от времето на скъпото и качествено производство) винаги ще бъде "обеца на ухото".

 

Също трябва да имаме предвид, че ако да кажем синусоида с амплитуда 10V при товар 8ohm се равнява на около 6.25 вата, разсейвани в товара,

то при същата амплитуда един правоъгълен сигнал(а често сигналът на тежко изкривената китара има близка до правоъгълната форма)би разсеял в товара към 12 вата.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

което на раззбираем език какво ще значи ..?да не си и помислям за 2по 12 ....?

не всички у ФорумЪ са с инжинерна мисловна дейност.....еле па я:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Не... значи, че е добре говорителите(сумарно) да са поне 1.5-2 пъти по-мощни от усилвателя, за да не ги изгориш при хай-гейн свирене... което не е железно правило. Някои говорители са преоразмерени, други не се държат добре и при номиналният си рейтинг.

Някои ампове са по-мощни от рекламната си мощност, други - не.

 

Затова, най-добре е да се допиташ до хора, свирили дълго със съответните мощности. Те биха могли да ти дадат най-добър съвет.

Имай предвид също, че динамичното, чисто свирене е предизвикателство за механичната система на говорителя, понеже там динамиката е голяма и мембраната рипа много, докато хай-гейн свиренето е изпитание към бобинката, която се нагрява повече, понеже разсейва по-голяма мощност при по-слаба динамика(по-малко движение на говорителя откъдето и по-лошо охлаждане на бобинката).

 

Затова, когато търсиш съвети все пак имай предвид и типа кривоч, който се ползва.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Можеш да мислиш за опция с 2 говорителя ако общо ти дават поне 200 вата RMS, позовавайки се на споменатия вече от Евтим 50-процентов принцип.

 

В този контекст и отново пораждащата се полемика за доброто старо производство и лошото ново, става все по-трудно в днешно време човек, който няма специализирана апаратура и познания да разкрие евтините търговски трикове сред листовете със спецификации за съответните продукти. Най-неприятното е, че дълбоко уважавана и тачена (не само в нашия форум) фирма за производство на китарни говорители като Celestion, вече не си прави труда да посочва метода на измерване на мощността на говорителите, нито да описва дали това е peak output power или RMS. Ако не вярвате гледайте и се дивете - това са предоставените на сайта спецификации на Vintage 30. Ако човек чете брошурки и рекламни слогани, ще остане с впечатление, че едва ли не няма китарни говорители с по-голяма чувствителност от тези. Ама как е измерено това и дали е вярно, никой не ти казва, щот видиш ли това е върха на сладоледа.

 

Също трябва да имаме предвид, че ако да кажем синусоида с амплитуда 10V при товар 8ohm се равнява на около 6.25 вата, разсейвани в товара, то при същата амплитуда един правоъгълен сигнал(а често сигналът на тежко изкривената китара има близка до правоъгълната форма)би разсеял в товара към 12 вата.

 

Това важи особено много за солидстейт амповете, при които го няма натуралният софт клип на лампите. Така че там преоразмеряването може би е добре и да е над 50%.

Редактирано от patient
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.