Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко метал....


Recommended Posts

Това е първото парче което записвам сам и затова ми се ще да чуя вашите отзиви както за парчето така и за записа...Барабаните са от китарен процесор и затова звучат така.Ха сега наздраве :music::cheers2:

 

Линкче

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DigiTech a ? :cheers2:

 

 

Ами много еднообразие така с едни и същи барабани - на моменти не е зле, но иначе много ме обърква като го слушам

 

Аз лично не го възприемам ама тва си е мой проблем

 

 

За първи запис далеч не е разочевание :music:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За процесора позна от първия път:):):drummer:Благодаря ти за коментара-добре е да чуя и такова мнение за парчето за да знам как да деиствам по нататък...Бъди здрав и много музикални успехи. :):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда нещо и мен тоя звук на Digitech не ме кефи ... ама мене принципно звука на Digitech не ме кефи. Иначе като цяло страшно много повторения,а барабаните почват да действат доста зациклящо по някое време.Никакъв момент,който да събуди вниманието на слушателя - not my style :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
...Бъди здрав и много музикални успехи. :huh::D

 

 

 

Мерси много

 

 

За процесора познах защото имам ДиджиТек :)

 

Незнам с кой модел си точно, но който и да е можеш да изкараш звук с него - споко - поне като за начало ще ти върши работа

 

А за барабаните - пробвай с някои софт.

С програма ще постигнеш далеч по-добри резултати и няма да разчиташ на един pattern от процесора който се повтаря постоянно

 

 

Виж в раздел Софтуер за дръм програми - УСПЕХ

Редактирано от kombainer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@kombainer-Процесора ми е DigiTech GNX 3000(още не ги чувам много програмите за барабани затова вкарах този ритъмен модел,което явно се оказа грешка от моя страна..,но

засега е това...)Радвам се че се обади отново и ще чакам да чуя как звучи твоят процесор в някое твое парче:Piano:Бъди здрав:cheers::)

@der meister bg-Благодарско за мнението ти.Всеки харесва определени неща и е нормално ако някои неща не са по вкуса ти(имам впредвид парчето което съм пуснал тук)Все пак радвам се че си ми отделила малко внимание.Успех в музиката;):)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

звучи като нещо, пуснато на бързи обороти, тип "Чип и Дейл" гласове - голям принос за това има блендата на барабаните и неадекватните придрънквания на райда. китарите са прекалено жужащи, все едно са записвани директно от дистър без усилвател или спийкър симулатор

 

иначе като свирене и идея е ок

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ЛОЕ-приятелю,ситуацията с трака на барабаните вярно че е комична но това имах-това използвах както се казва...(все пак това е началото...).Китарите жужат когато свиря с Питч Шифтъра и въпреки че си играх с еквалайзера не успях много да ги докарам на звук...Благодарен съм ти все пак за добрите думи по отношение на идея и изсвирване.Желая ти успех!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен ми звучи като това, не става дума за "соунд" или хармонии, просто ми напомни за него.

 

 

А конструктивни критики...ъъъъ!

 

-Ами трябва да споменеш с каква програма си записвал, като за начало мога да ти препоръчам Wavelab, супер интуитивна, става за смесване и мастеринг.

 

-Опитай се да си изчистиш блендата на китарите, защото колкото и ефекти да има Жижитека, тва не означава, че трябва да бъдат нахакани всички на един пресет. По-малко понякога е повече. Разцъкай сериозно процесора.

 

На нещото не съм фен, но се кефя, че си позитив, важно е. Ай надявам се че съм ти дигнал малко морала с още един коментар.

 

:pray:

 

Живи здрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Допада ми като за първо парче... :D

айде ,аз ще бъда позитивна ,обаче няма начин да не спомена ,че в началото ми звучеше много еднакво ,даже прекалено...

няма значение ,към края значително се пооправи ,но звукът за съжаление си остана кофти... :)

Късмет и дано парчетата ти стават все по-добри с времето.! :)

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

-Ами трябва да споменеш с каква програма си записвал, като за начало мога да ти препоръчам Wavelab, супер интуитивна, става за смесване и мастеринг.

 

 

Касапино - уейвлаб е програма за аудио обработка, не за звукозапис. Песни се записват на програми за звукозапис, и след като се смесят се обработват в програми за аудио обработка, макар че не е задължително, аз си правя мастъра в мастър стрипа на DAW-a (значи digital audio workstation). DAW програми много - кубейс, нуендо, лоджик, сонар, про-туулс, рийпър и още много много, и като цяло всичките вършат работа.

 

Ако колегата има ПЦ мисля, че е напълно безсмислено да се занимава с този процесор - за 2-3 месеца може да научи някоя програма, която освен много повече възможности ще предостави възможност за много по добър звук, не само на китарите, но най-вече на барабаните.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ЛОЕ

 

Зависи, за правене на клипове, soundbite-ове и прочие и като не е някакъв сериозен "проект" програмата си е идеална, аз си ползвам и нуендо, но понякога малко ми тежи. То VST компресорите навсякъде ги четат, тъй че не ми дреме на шапката особено с моята кирлива саундкарта.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Paliev...Записа е правен на Кю Бейс 3 ,но не е мастериран а само смесен...(все още не ги чувам програмите за мастеринг за съжаление,но ще поработя по въпроса... ;)

@Зверо...Хай приятелю.Радвам се че си се обадил и ти...Във вторник ще те очаквам в репетиционната :)

 

@Вензел...Процесора го вкарах директно към компа(поради некомпетентност естествено и затова маже яко,но другия път ще го прекарам през Маршала дано обади по добре... :greenangel: Много успехи в музикално отношение ти желая

@Лое-..Какжи са тези програми дето могат да заместят процесора,ако можеш да ми кажеш някоя? :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Вензел...Процесора го вкарах директно към компа(поради некомпетентност естествено и затова маже яко,но другия път ще го прекарам през Маршала дано обади по добре... Много успехи в музикално отношение ти желая

 

 

^ Еее ,благодаря ,благодаря..!

И аз да си призная не съм кой-знае колко запозната с музикaлния софтуер ,така че нз защо е малко лош звука ,но дано стане следващия път...

то ,ако не пробваш никога няма да се научиш

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.