Jump to content
Българският форум за музиканти

Албум: Кровуел (2009) - Сатанинска Литургия


Recommended Posts

TheNextDimension,

говоря като човек, който от малък е започнал да слуша такива банди: старите Samael, Meyhem, класици като Venom и Bathory. Знам за какво става въпрос. Знам и къде е спрял този стил, някъде в средата на 90-те. Малка част от бандите го развиха, както и трябва да е. Не сравнявай групи с уникален по рода си стил (Primus ако се изместят и с една нота от стила си, няма да са те например).

 

Krovuel е музикален тип. Личи си с невъоръжено ухо. Аз изказвам мнение и то е, че: нищо ново не показва. Което ако е било целта - супер. Точно се е справил, всичко си е в рамките на това, което е изникнало в скандинавските души (повече ми прилича на скандинавски отколкото на американски). Трябва обаче повече собствен поглед, повече... според мен. Не виждам нищо лошо в това да имаш собствено виждане за нещата. Иначе относно блекщината в главите на феновете - тя е ясна. Да не говорим, че огромната част дори не знаят за какво са тия неща.

 

Аз лично този стил го оставих, но ми е интересно някой какво е направил с него. Krovuel не ми оправдава очакванията. :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:drummer:

Mayhem :)

Колкото до стила, защо мислиш че е изчерпан в средата на 90-е?? Живи примери за това, че се развиава и търпи промени са банди като: Enslaved, Arcturus (RIP), Vulture Industries, Ordo Draconis, Ansur... да не продължавам с листата.

Извини ме, но не разбрах, какво искаше да кажеш за Primus, че са еднакви във всичките си албуми и за това вече не са актуални ли??

И да, Кровуел не предлага нещо уникално, дори не попада в графата - харесвам, просто исках да отдам дължимото на човек, който все още има тръпката да се занимава с екстремна музика :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Айде стига сме си мерили пишките, кво ще кажете?

Аз Hammerheart съм го чакал да излезе у нас, ако става за въпрос и не че съм толкова дърт, просто от малък разбирам от хубава музика.

Това обаче не дава основание да си я присвоявам и да се хваля пред младите фенове колко са по-назад и колко са неосведомени.Напротив ще ги насърчавам, защото на десет позьори ще има поне трима истински ценители, което не е малко.

А за Krovuel - не съм го слушал обстойно, но човека е вложил много труд.Сам си е виновен че започна така провокативно поста си.Прилича също малко и на Covenant.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да извлечем дефиницията за тази музика, загатната ни от просветения (протъмнения?) Кровуел: Ако има яко китари и повече можете да мажете, отколкото да си оправяте звука и да смесвате, значи правите black metal, но тези недостатъци долавят само хората без слух.

 

Вероятно следващия път ще ти бъде отпуснато още повече просве... Пардон - протъмнение!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ха-ха... :)

Дано темата не се превърне в "за и против блек метъл-а".

Също така си прав, трябва да се прави разлика между 'сурово звучене' и 'демо запис'.

Тия особеноси са важни за музиката като цяло, защото всяка песен изисква определено звучене, което да бъде в унисон с нейната концепция.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Slacoth, казваш Covenant. Доколкото знам имаше две банди с това име, по-добрата от които в последствие стана Kovenant и се ориентира към индъстриала.

Шедьовър при тях си остана албума Nexus Polaris, един от най-добрите блек метъл албуми издавани изобщо.

Да, този стил се изчерпа към 1996-та. Впоследствие по-добрите банди се ориентираха към астралната парадигма и оставиха корменето на невестулки и душенето на врабчета на феновете, създаващи групи. Смешно е просто. Не че и дядо Купър и дядо Озбърн не са правили такива изтрещели позьорски изпълнения на сцена, но това е далеч, далеч назад във времето.

И аз се подразних на krovuel с това представяне. Винаги ще го има този спор с шумното и далечно звучене на олд-скуул бека и по-развитите в качествено отношение концепции на този стил. Спорих преди години с приятел, тъй като той твърдеше, че не е ли всичко да жужи на полутонови интервали и барабаните да са та-та-та-та-та-та-та-та-та-та-та, не било блек. Хората са достатъчно окастрени в самосъзнанието си, за да внигнат зад това, което им се дава да видят. Затова и прочее фенщина ще продължава да души пилци и да ма'а сурови пържоли по сцената. Зрелищно е не отричам, ама е смешно.

 

П.П. TheNextDimension, благодаря за поправката. Значи все пак внимаваш... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Доколкото знам имаше две банди с това име, по-добрата от които в последствие стана Kovenant и се ориентира към индъстриала.

По-добрата - да, обаче за нас с теб.

 

Шедьовър при тях си остана албума Nexus Polaris, един от най-добрите блек метъл албуми издавани изобщо.

Аз обаче не го харесвам, определено предпочитам: Covenant - "In Times Before the Light".

 

Да, този стил се изчерпа към 1996-та.

Ами къде тогава остават групи като Emperor и Immortal, чийто най-добри албуми са след 1997?

 

Нищо още не е загубено.

:)

Редактирано от Slacoth
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Към Кровуел - виж човек, религията няма НИКАКВО значение за една музика. Или поне за мен ... Може да си вдъхновен от някоя религия и да напишеш стойностна музика, но това не значи, че само сатанисти могат да слушат блек метъл ... Колкото до албума ... Личи си, че си се постарал доста, но аз просто някакси не мога да приема точно тази музика ... И това не ме прави автоматично чалгар ... Харесаха ми мелодичните мотиви като интрото, които според мен са единственото стойностно нещо в този тип музика. Браво, сигурен съм, че феновете на тази музика биха го оценили подобаващо, мен не успя да ме грабне много.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като се абстрахирам от поднасянето на музиката (който не слуша блек е чалгар, вива ла сатан и т.н.) музиката ми допада като звучене. Малко ми прилича на Asher Light - (една доста добра група). Да, наистина нищо ново не предлага, но предполагам и не е било целта да е революция. Като непрофесионалист (говоря за себе си) мога да кажа, че ми звучи много професионално

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това да пееш "за да се спасиш от мрака, продай душата си на сатаната" и да си над 30 годишен никак не говори добре за количеството интелектуален прогрес спрямо изминалите години.

 

ИнAче, има и един друг момент - нека не забравяме че зло-то е зло спрямо доброто, и за да съм напълно обективен, в живота няма нещо което може да е само добро или само зло - зависи единствено от това с каква цел се използва, но тук отиваме в много философска и историческа тема. Идеята накратко е, че не е редно човек да съди за нещата единствено от гледната точка на общоприетото - защото в момента болшинството хора смятат, че сатаната е нещо лошо, в това число влизат не само тези, които не Oдобряват това, но и тези които му се кефят единствено поради тази причина, че стои от другата страна на това, което се смята за "правилно"

 

Значението и олицетворението на "сатаната" за съжаление е доста далече както от "противниците му" така и от "поддържниците му" - и цялата тази история с култа е детинска работа що се отнася до психика, но за съжаление е станала причина за доста актове на безмислено насилие.

 

А сега за музиката - звукът е ужасен, чесTно казано с една по-добра продукция би се получил доста приличен, макар и адски скучен и монотонен блек... личи си, че има идеи зад музиката, дори и да са леко клише, но все пак като идея е добре, това, което куца е изпълнението. Това, което най-малко помага на музиката са лигавите звуци, църкания, писукания и т.н. Другия главен проблем е синтетичното (в лошия смисъл на думата) звучене на почти всичко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
Продължавай те да си слушате шибаните бози и оставете Black Metal-a на хората , на които им е ясен .

Ама като слушам това, което си записал май и на теб много не ти е ясен. :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бате, за това е демокрация - всеки е свободен да бъде болен от каквото си поиска психическо разстройство, но си помисли какво искаш и какво правиш...

Искаш да получиш повече коментари за албума, а с всяка дума си смаляваш евентуалната аудитория много сериозно. Така не се прави (махам поучително с пръст)

 

Хората, които слушат нещата ти (независимо кой си и какво правиш) заслужват много по-голямо уважение от теб, нищо че ти си го написал. Разбираш ли? Щото ако не разбираш си шибан чалгар :) Не, ебавам се за последното, разбира се. Просто искам да ти кажа, че никой не е против убежденията ти, но толкова крайно да ги изтъкваш и да се цепиш така брутално от всички други си лично за мен някаква много дълбока комплексираност и социопатия... аз лично не бих се интересувал от творчеството на един такъв човек. Дали ще се стягаш си е единствено твоя работа и не ти се меся, само си говоря ей-така, да трупам брой постове :)

 

Току пък си ме разбрал :)

 

Нека Сатаната, Господ, Дарт Вейдър и Чък Норис бъдат с вас! :cheers:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Баси що го нахранихте така човеко бре музиката е яка, много труд е вложил, аз примерно ама ич не слушам такваз музика и не ги знам кмой нов кой стар, не се кефя на позьорщина и сатанизми и т.н. ама музиката му си има настроение и не е толкоз зле. Да не говорим че бая се е потрудил, а и си може човека. Мене ме кефи :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.