Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Вокали


Recommended Posts

Здравейте първо . Нов съм тук и незнам дали точното място на темата е тук , но все пак я пускам . Значи имам следният проблем . Записах вокали за една песничка , по време на записите нямаше никакъв проблем . Проблема дойде след това . След като записах всички файлове във .wav формат се появи едно леко пукане , което при смесване на вокалите с инструментала много се набива на уши . Въпроса ми е следният . Има ли възможност това пукане да се изOлира , по някакъв начин , защото е дразнещо ?! Отварях и работните файловете с програмата която записвам , там е същата работа . А по време на записите , тези неща липсваха . Ще съм ви много благодарен , ако ми кажете как да се справя с проблема .

 

Поздрави : Иво Михайлов

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпросът ти е по-скоро за раздел звукозапис, там сигурно ще се намери кой да ти даде съвет, тук можем да помогнем ако имаш проблеми с начина на изпяване :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема при записа ли се появи, изслуша ли го преди да го съхраниш? Или при съхранението? И в двата случая, резултата във .wav файловете ти е заминал, по-добре е да запишеш нещата наново, като преди това разбереш от кое е дошло пукането, и се погрижиш да го няма. Предполагам се състои в това да намалиш една идея силата на звука на микрофона при запис. Или да смениш начина, по който записваш, като софтуер.

 

Дали може да се премахне? Ако наистина става въпрос за пукане, то може да се оправи с high-pass филтър, макар че резултата не е особено приятен, понеже унищожава всички ниски. Само че пукане след влизането на звука в компютъра ми е трудно да си представя как се получава, така че по-скоро става дума за пращене. Е това не знам дали може да се оправи, може да претендираш, че си взаимствал техниката на звукозапис от последния албум на Metallica, и да кажеш, че е било умишлено. Имам усещане, че няма филтър, който да може да го хване.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На твое място, аз бих проверил целия хардвер, значи саунд карта, всички кабели, жакове, микрофон...

 

След като се убедиш че не е е от техниката, а отново има нещо което те дразни, запиши с някой софтвер с който не си записвал преди, даже да е най-елементарния софтвер на света!!!

 

Ако пак има "пукане", качи го в нета и го постни тук да го чуеме.

 

Все някои който се подвизава из форума ще те чуе и ще те насочи в правилната посока!

 

Успех :lol: !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Премодулирал ти е микрофона :lol: Като ззаписваш следи си нивата на звука да не влизат в червената зона, желателно е да си стоят в зелената... Запиши наново с по-ниски нива на мик-а...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Трети вариант е просто да не се чуваш какво записваш... едва ли си толкова глупав,но примерно тия пукоти не може да се запишат от самосебе си,моята саунд карта вади шумове,когато се свърже динамичен микрофон към нея.. може и тва да е проблема.Последно за което се сещам да имаш дефект в рекординг свойствата на тази карта,така,че плейбек да няма проблем,но самия запис да ти излиза с шумове.Гледай за опция Нойс Супрешън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.