Jump to content
Българският форум за музиканти

Telecaster


RockoBG

Recommended Posts

А според мен тия къстъмки са на практика далече от идеята на Телетата.

За мен едно теле-звучене най-се връзва с кънтри, блус и най-вече с бритиш рока.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 188
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

С удоволствие бих си взел една, но едва ли ще имам финансовата възможност. Иначе китарката има доста специфичен звук, който доста ми харесва. Формата също е хубава, не знам кво ви пречи... :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А сега ако кажеш, че Блейда в Пловдив беше и кремаво жълт, с адаптери СД, ще взема да си помисля, че си пробвал моя ;)

Не случайно така го написах... :girl_witch:

 

Да, B-bender се казваше тази джаджа, колегата metalhammer също ми писа да ме досветне. Тенкс, научихме още нещо днес. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Telecaster-ът е един достоен инструмент, извоювал си статут на легенда и заслужаващ съответния респект!

Това е първата серийна солидбоди китара, заела трайно (че и досега) място на пазара и безспорен "виновник" за възникването на останалите модели с такава конструкция. Може да се каже, че Телекастер-ът съпътства съвременната популярна (поп; джаз; блус; рок ..... и.т.н) музика почти от формирането И, като обект на обществен интерес и предлагане, и в развитието И до наши дни. По тази причина моделът има богата биография на разностилов инструмент, макар че в разговори и обсъждания амплоато му често се "профилира". (да не забравяме, че 'DeLuxe'; 'Custom'; полуакустичният 'Thinline' .... също са Телекастер-и с история и авторитет).

Ще спомена още няколко имена по-бегло, или по-изразено свързани с използването на Telecaster и непосочени по-рано в темата: Jimmy Page; Ritchie Blackmore; Steve Morse; Robben Ford; Johnie Hiland; Jonny Lang; Steve Howe; Larry Carlton; ..... А ако се вземе предвид използването, интерпретациите и развитието на Теле-формата/контура/дизайна в цялостния мащаб на китарното производство и приложение, то всякакви списъци, класации, "отчети" и пр. на музиканти-ползватели; стилове; марки и модели; хвалби и оплаквания;...... биха станали безкрайни.

Аз лично харесвам Telecaster (впрочем - отношението ми към инструмента китара не включва принципно нехаресване на модели и дизайнерски решения). По стечение на обстоятелствата първият ми "вносен" и що годе приличе инструмент беше копие на Телекастер (краят на 70-те). В момента разполагам с няколко Теле-образни модела, които показвам на следващите снимки:

 

119905024113093618981242998371eWXsQRSAcuIXJTYM3sbP.JPG114030424615676974041242999037ff7srhdVsOoMvbBTfvNV.JPG

1464286186875103261242999328KL2LjajjWMMVWk576h7Y.JPG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

допреди една година смятах телекастера за една от най -ужасните китари съществували някога :cheers2: обаче един френд си взе теле/скуайър стандарт/ и преди седмица две имах възможност да я разсвиря обстойно и ся вече съм на мнение че е много готина китара , която могат да се свирят много различни неща стилово.Не съм свирил на истинско теле но си мисля ,че общо взето е същото като цяло, китарката ми се стори доста по брайт от стратовете и звучи яко на клийн и крънч за блусарии като че ли има мако повече присъствие /по отчетливо /звучи готино с по малко гейн като не си губи от характера,не знам до колко е така с истинско американско теле ама се надявам да разбера някой ден. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже донякъде бих могла да се нарека и китаристка :) та с голям интерес проследих тази тема още от създаването и, понеже първата електрическа китара, която ми попадна в ръцете (която беше собственост на един приятел), беше именно такава (макар и да беше някаква куча марка) и някак съм пристрастна към този тип китари...

Пък и забелязах, че се вихрят едни умозаключения, че тези китари ставали само за еди-си-какво и не ставали за еди-си-какво, поради което от чисто любопитство се потопих в Google Images и намерих следните неща:

 

stef-vintage-t.jpg

t7nat1.jpg5631dc1_20.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е сега ви офлуудих темата...

И аз много харесвам Телекастъра.Да речем, че покрива нЕколко стила, визията ми допада и както каза Кольо-китарата има характерен звук.

Телекастър фор лайф :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

13969596609523051531243008486rp7F7Ha3NJqubh3Bjx9d.JPG

 

Ето го и моя, той е малко Франкен-Теле (съшито от няколко такива), но си има характерния, ще цитирам един съфорумец, но не помня кого точно "характерен масивен дървен тон", даже дърварски донякъде както и визията му и това му е чара :) Иначе мога да разбера защо е много употребявана за кънтри китара, макар че си е намерила приложенията почти навсякъде из стиловете.

 

Моят няма съвсем характерно звучене, заради керамичните ДиМарцио Стий Морс, които са малко по-стерилни и "обли" като звук, но така си е екстра (усеща си се теле-тона) :D

Редактирано от fLiSk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Тая я помним още като беше чисто черна :)

Всъщност това е единия от двата Фендер Телекастър -а , които съм пипал. Другата беше японска на Вижъндан с по стандартен хардуер.

И двете много ми харесаха, като втората повече... малко традиционалист си падам явно.

Визията на китарата много ми харесва и дори по скоро стратокастърския вид ми е втръснал и предпочитем Телетата.

Определено искам да имам и такава китара, но ако се съобразявам с исканията си скоро ще полудея така че си трая :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Става дума да си поговорим малко за, против и т.н за тоя инструмент.

Прочее от скоро свиря с такъв и съм доста изненадан от това което може.

Например една огромна част кънтряшки моабети, мислех че са изсвирени със слайд и изобщо не ми доде на ъкъла, че behind nut-а се свири. а с повече упражния резултата е покъртителен.

Прочее тоя специално пиниз важи за всичко китарки с едноредова глава и без заключвания ама на, за мен нещо ново.

Та ако има някой да сподели нещо извън дизайнерско по тоя инструмент да заповяда.

Прочее предлагам тоже спама от грозната китара да дойде тука да се подращим наволя.

 

И ще помоля хората които пробутват CMYK и Panton там където се работи RGB, да се съобразяват с Tittle & Motion Safe Areas, че съм грубичък и ще ме накажат модераторите.

 

Ман, Телекастера е най-сладуранската китара, която е съществувала и ще съществува. За уникалното и звучене няма да говорим - то е неповторимо ... Това е китара с невероятна динамика, направо си е върха! Имам един 20-25 годишен Телекастер и много си му се кефя.

Наистина много пинизи стават и много красива музика се свири с такива инструменти. Ако ти е интересно и искаш да знаеш повече за бендовете - търси и разгледай за Телекастер Б-Бендер. Там стават много сериозни неща, след съответното техническо подсигуряване и упражнения разбира се :D

 

1235577788-02343_full.jpgtele_glendale.jpg

 

 

Отдавна се точа на един такъв и ще видим кога ще ме огрее ... :no:

 

ТЕЛЕКАСТЕР ИЗ ДЪ БЕСТ!! :D

 

@Досс - черния СтратЛеКастер мачка! Вземай го и идвай горе да го изтестваме!! Жесток е!

Редактирано от visiondann
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Телекастъра е класика, мен много ме кефят тези китари. Просто специфичния им звук е убийствен, а пък използвани за блус и кънтри са резачка. Дизайна им също страшно много ми харесва... абе въобще въодушевих се от тая тема и мисля следващата ми китара да е именно Фендер Телекастър :D

 

PS: А като се заговорихме за китаристи свирили на Телекастър, къде забравихте "майстора на телекастера" Албърт Колинс? :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Досс - черния СтратЛеКастер мачка! Вземай го и идвай горе да го изтестваме!! Жесток е!

 

Всъщност не е черен, а е ... такъв (както и да се нарича тази разцветка).

 

7887390186991479691243027426kJPmwAld5cZJ47kSE9K8.JPG

 

Ще пробваме, като се прибера в БГ (след 8-10-ти Юни)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.