Jump to content
Българският форум за музиканти

Акустична китара - какво ще ми препоръчате?


LooneyToon

Recommended Posts

На 14 години съм и съм напълно начинаещ. Запалих се наскоро от един приятел, при който съм правил жалки опити да свиря.. Използвах търсачката, прочетох всичко, което намерих, но не успях да се ориентирам добре. Само разбрах, че е хубаво да се започне с акустична китара с найлонови струни. След няколко дни имам рожден ден и съм се разбрал с баща ми да ми купи китара. Гледам, че не са много скъпи, но не разбирам нищо от описанията им.. Бихте ли ми предложили някакъв модел, който да е подходящ за такива като мен. Класическата музика не ме влече, харесвам Guns 'n Roses, AC/DC, Aerosmith, малко Deep Purple, общо взето класически рок (май това се води.. :greenball: ) Също слушам и пънк-рок. Благодаря предварително.

 

ПС> Не съм добре със наименованията на стиловете, не ме оплювайте ако съм сбъркал какво се водят изброените групи..

Редактирано от LooneyToon
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен класическата китара и електрическата са доста различни инструменти.

Може би разликата между класическата китара и електрическата китара е съзимерима с тази на баса и електрическата китара.

Класическата китара има доста голяма връзка с класическата музика.

Тоест ако искаш да свириш Guns 'n' Roses и.т.н. според мен трябва да се ориентираш към електрическата китара.

Ако пък искаш да свириш класически работи трябва да се ориентираш към класическата китара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нали класическа и акустична китара не били едно и също? Поне така прочетох. То електрическа по-добре, за това което искам да свиря, но мога ли да започна на такава?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди и си купи един акустичен Стаг или Ямаха с метални струни (малко ще те болят пръстите в началото, но ще свикнеш). Почни да се ограмотяваш нотно - сам или на уроци (за предпочитане). Та след време ако решиш да се занимаваш с музика и ел. китара може да си вземеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако питаш мен можеш. Много хора биха казали друго, но още повече хора биха се съгласили с мен. Проблема на електрическата китара е че ти трябват много повече начални "знания".

Трябва да можеш да си нагласиш усилвателя не само китарата. Което от своя страна не е чак толкова трудно.

 

Доста по-скъпо излиза електрическа китара + усилвате обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)
Нали класическа и акустична китара не били едно и също?

 

Има различни видове акустични китари. Класическата е една от тях. :greenangel:

 

PS. Вземи си китара, която удовлетворява музикалните ти предпочитания. Няма такова нещо като "трябва да се почне на класическа, а после да се премине на електрическа", това са два различни инструмента. Нито електрическата е по-горно стъпало след акустичната, нито акустичната е по-горно стъпало след електрическата. Надявам се, че ме разбра :rolleyes: ***Лично мнение. Не особено компетентно***

Редактирано от Stoyansky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Острич защо според мен хората свирят на класическа китара със пръсти а на металните струни със перце.Защото на металните струни буквано можеш да си направиш доста голяма рана на 1ва или 2ра струна.Така че ако искаш да свириш със пръсти си земи класическа китара пък после му мисли за електрическа :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички пишат, че е препоръчително да се започне на акустична китара - защо? Каква е разликата. По-трудно ли е да се учиш на електрическа, какво? Интересно ми е. :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^ Защо в малкия ЦУМ? По-добре при Краси на ул. Върбица - не знам номера, но е късичка. Ще ви препоръча и продаде китара на любезни цени. Може и в Динакорд, разбира се, но е по-скъпичко... А може и скуайърче в РФ. Обикаляте и избирате - където ви убедят продавачите. :rolleyes:

Мой съвет - почни с уестърн или електрическа щом не ти се свири класика. Това за пръстите и перото са предразсъдъци - всеки си изработва различна техника, а пък металните струни не хапят! :greenangel:

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой съвет - почни с уестърн или електрическа щом не ти се свири класика. Това за пръстите и перото са предразсъдъци - всеки си изработва различна техника, а пък металните струни не хапят! :)

 

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за акустичната го казват предполагам с цел да се научиш първо да 'вадиш' звука с ръце, а след това да му слагаш ефекти отгоре (дисторжън най-често). Като цяло, електрическата и акустичната (western, не класическа), имат много подобни грифове, та няма да имаш проблеми да прескачаш от единия вид на другия. Електрическа + комбо най-вероятно ще ти излезе по-скъпо отколкото една хубава акустична, та аз бих ти препоръчал с такава да започнеш. И уроци :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не искаш да свириш класика по-добре взимаи направо електрическа китара и не си губи времето(макар че не мога да каза че акустичната е загуба на време)но все пак.А това че ще имаш рани и т.н си е до човек аз започнах направо на бас китара и никога сам нямам рани по пръстите въпреки дебелите струни.

Поздрави

П.п Уроците може да си ти от полза

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.